γαρίδες κοκκινιστές
Συνταγές

Γαρίδες κοκκινιστές με τραχανά λαχανικών

Ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ γευστικό πιάτο!

Είναι γνωστό ότι σε περιόδους νηστείας επιλέγουμε να τρώμε περισσότερα θαλασσινά και ζυμαρικά, έτσι σήμερα ετοίμασα μία εύκολη και πολύ γευστική συνταγή με γαρίδες κοκκινιστές και τραχανά λαχανικών από την ελληνική εταιρεία ζυμαρικών Δαρδούμα

Πριν σας αναφέρω τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής να σας πω λίγα λόγια για το συγκεκριμένο τραχανά. Ο τραχανάς λαχανικών της εταιρείας Δαρδούμα αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για τους χορτοφάγους, καθώς και όσους αναζητούν μία διαφορετική επιλογή στα πιάτα τους. Περιέχει αλεύρι σκληρού σίτου, αλεύρι μαλακού σίτου, ντομάτα, πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριές Φλωρίνης, κολοκύθα, αλάτι και νερό. Αναφέρεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη από αυγό και γάλα. Τα ζυμαρικά και ο τραχανάς Δαρδούμα είναι 100% ελληνικά και μας έρχονται από το όμορφο Αλιβέρι Ευβοίας.

Πάμε όμως να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της σημερινής νηστίσιμης συνταγής.

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 500γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1/2 φλ. τραχανά λαχανικών Δαρδούμα
  • 1 σφηνάκι ούζο Pelada
  • ελαιόλαδο Natura Rodos
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250γρ. πελτέ ντομάτας
  • 4 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • μαϊντανό κομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: 

Πλένεις τις γαρίδες, ενώ ταυτόχρονα βάζεις νερό στη κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνεις τις γαρίδες για 5 λεπτά και τις σουρώνεις. Ύστερα ρίχνεις το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τσιγαριστούν.

Προσθέτεις τις γαρίδες, το αλάτι και τα πιπέρια, ανακατεύεις λίγο και προσθέτεις το πελτέ ντομάτας. Αφού περάσουν 2 λεπτά τις σβήνεις με ούζο και λίγο νερό και τις βράζεις για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα με τις γαρίδες.

Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτεις 4 φλ.νερό και μία πρέζα αλάτι.

Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτεις το τραχανά λαχανικών και το αφήνεις να βράσει για 10′ λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις χυλώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτεις 1 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και τις ελιές και ανακατεύεις.

Σερβίρεις με μαϊντανό και συνοδεύεις τις γαρίδες κοκκινιστές ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

Διάβασε ακόμη: Ρεβίθια κοκκινιστά στο φούρνο με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης