Ριζότο με μανιτάρια cantharellus και chutney κρεμμυδιών
Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια cantharellus και chutney κρεμμυδιών

Την περασμένη εβδομάδα καθώς περπατούσα στη περιοχή της Ν.Ερυθραίας και περνώντας από το μαγαζί του φίλου Στάθη, Μανιταριών Γεύσειςλαχτάρισα ένα ριζότο μανιταριών. Αυτή τη φορά όμως ήθελα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, έτσι ο Στάθης μου πρότεινε να φτιάξω ριζότο με μανιτάρια cantharellus (κανθαρέλες), κι έτσι προμηθεύτηκα μερικές.

Πηγαίνοντας στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα στη κουζίνα θυμήθηκα ότι έχω ένα chutney κρεμμυδιών και σκέφτηκα να παντρέψω το ριζότο με το chutney.

Το αποτέλεσμα;

Φανταστικό, αφού όπως μου είπε ο Στάθης, όταν συνδυαστούν οι κανθαρέλες με τα κρεμμύδια τότε έρχεται μια λεπτή γήινη γευστική ισορροπία και υφή. Έτσι με τις γλυκόξινες γεύσεις που περιέχει το chutney και σε συνδυασμό με τις γήινες γεύσεις των μανιταριών δημιουργήθηκε η απόλυτη ισορροπία!

Αν λοιπόν, είστε λάτρεις των γήινων γεύσεων και συγκεκριμένα των μανιταριών και αναζητάτε κάτι εύκολο, απλό αλλά και ιδιαίτερο ταυτόχρονα, σήμερα προτείνω αυτό το ριζότο!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 300γρ. κανθαρέλες
  • 2 φλιτζ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 800ml νερό ζεστό
  • 1 κ.γ chutney κρεμμυδιών Mamellada
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/3 παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με τις κανθαρέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι , αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε καλά. Μόλις σοταριστούν καλά, ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε το τυρί και το chutney, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό. 

Καλή όρεξη και περιμένω τα σχόλια σου για την σημερινή μου συνταγή!