Βραβεύτηκαν οι καλύτερες ελληνικές μπύρες στα 7th BeerBartender Awards

beerbartenderawards

Με εκπροσώπους ζυθοποιείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η απονομή των 7th BeerBartender Awards στο The Hub Events τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου. 

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχτηκε η Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος κατέκτησε 11 βραβεία στα φετινά Greek Beer Awards και έλαβε την επιπλέον διάκριση της Top Lager για την Happy Brewers Raspberry Kellerbier. Πολλές ήταν και οι βραβεύσεις για τη Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ η οποία διακρίθηκε για την μπύρα Marea Double Malt με το βραβείο της Top Ale.

Στους κορυφαίους διακριθέντες ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, με τη Μικροζυθοποιία Μυκόνου, την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης και τη νεοσύστατη  Ζυθοποιία Πηνειού να καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις.

Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε και στη νομαδική Ammousa στην πρώτη της κιόλας συμμετοχή στο θεσμό στην κατηγορία I.P.A.

Τα Greek Beer Awards αποτελούν τα μοναδικά βραβεία όπου έμπειροι και αναγνωρισμένοι κριτές από το εξωτερικό καλούνται στη χώρα μας για να αξιολογήσουν με τυφλή γευστική δοκιμή σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, τις μπύρες που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία, δοκιμάζοντας περισσότερα από 70 δείγματα αποκλειστικά ελληνικών ζύθων (αύξηση 10% σε σχέση με τα δείγματα του 2019).

Στη βραδιά απονεμήθηκαν και τα βραβεία κοινού (Consumers Awards).  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ζυθοποιοί και μικροζυθοποιοί μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, εισαγωγείς και νομάδες ζυθοποιοί, μαζί με επαγγελματίες και επιχειρηματίες της εστίασης. Η παρουσία όλων αποδεικνύει την κοινή αποδοχή που έχει ο θεσμός, καθώς και το κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας που μπορεί να επιτευχθεί στον κλάδο προς όφελος αυτού και της εν γένει επιχειρηματικότητας. Η ελληνική ζυθοποιία μετρά σήμερα περισσότερες από 60 εταιρείες που απασχολούν προσωπικό, επιχειρούν και αναπτύσσονται σε μια δύσκολη περίοδο αφού το 2012 δραστηριοποιούνταν μόλις 20 εταιρείες.  

Ο Ιδρυτής και Δ. Σύμβουλος της Μικροζυθοποιίας Σερρών και Β. Ελλάδος και Β’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών κ. Ιωάννης Μαρμαρέλλης, δήλωσε:

«Τα Greek Beer Awards είναι μια εκδήλωση που πρέπει να την αγκαλιάζουν όλα τα μικρά και μεγάλα ζυθοποιία της χώρας, που αναδεικνύει τον κλάδο και τη δημιουργικότητα των εταιρειών».

Ο Νικολά Ραδίσης, Ιδρυτής της BeerBartender και διοργανωτής των BeerBartender Awards δήλωσε:

«Η ανάπτυξη της ελληνικής ζυθοποιίας μπορεί να την οδηγήσει σε ανταγωνιστική θέση με παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδου εφόσον διατηρήσει σταθερή ποιότητα. Οι κριτές έμειναν εντυπωσιασμένοι για άλλη μια φορά από το επίπεδο της χώρας μας. Ο Έλληνας μπορεί πλέον να καταναλώνει περήφανος ελληνική μπύρα όλο το χρόνο αφού η ποικιλία των στυλ που παράγονται πλέον, μπορεί να αυξήσει την κατά κεφαλή κατανάλωση πέρα των 36lt ετησίως. Τα βραβεία αποτελούν ένα επιπλέον εργαλείο στη προώθηση των εταιρειών στην εγχώρια αγορά όπως και το εξωτερικό». 

Χορηγοί της βραδιάς ήταν το φιλιππινέζικο ρούμι Don Papa που εισάγει η The Sky Spirits Company και η ΕΓΕΜ ΑΕ. Pop Up Bar που πρόσφερε cocktail παλαιωμένο σε νεροκολοκύθα ήταν το Barrel House Bar από τη Λάρνακα. Επίσημη έκδοση της εκδήλωσης και χορηγός επικοινωνίας ήταν το Beer & Bar Magazine.

Τα BeerBartender Awards ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Φεβρουάριο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.beerbartenderawards.gr  

Στο επόμενο άρθρο θα γνωρίσουμε αναλυτικά τους νικητές της μεγάλης αυτής βραδιάς!


Exit mobile version