Πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις, αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, στην ιστορική αγορά – Αγορά Μοδιάνο.
Σε πέντε ιδιαίτερες θεματικές εκδηλώσεις προχωράει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Τουρισμού, γύρω από τις ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.
Η δράση “Ζαμάν” Food Stories αποτελεί ένα ταξίδι στις ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Από τις συνταγές και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος, στα κοσμοπολίτικα πιάτα του σήμερα, από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής έως τα αρμένικα και προσφυγικά μενού στους διεθνείς καταλόγους του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου.
Πέντε απογεύματα γεμάτα αρώματα, γεύσεις, γνώσεις και ιστορία της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι Chefs, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, bloggers, επιχειρηματίες εστίασης και ακαδημαϊκοί της πόλης, θα αναλύσουν το θέμα, με κεντρικό άξονα τη Θεσσαλονίκη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24/9, 1/10, 8/10, 15/10 και 22/10 στην Αγορά Μοδιάνο και εντάσσονται στις δράσεις του Δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco.
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 (Ώρα έναρξης: 19:00)
«Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ’ απαρνιέμαι, είσαι η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!»
Οι πολυβραβευμένοι Chef Ambassadors του Δήμου Θεσσαλονίκης, με διεθνείς συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδος, Απόστολος Αλτάνης (executive chef του Hyatt Regency), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του Macedonia Palace) και Δημήτρης Τσανανάς (executive chef του Met hotel), θα μυήσουν το κοινό στις “θεσσαλονικιώτικες” γεύσεις.
Πώς τις ορίζουμε; Ποια είναι τα πιάτα-σφραγίδα; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ευδιάκριτη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική σκηνή;
O δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου από το περιοδικό “Γαστρονόμος” της Καθημερινής, επισκοπεί πάνω στον μύθο και τα όσα διθυραμβικά γράφονται για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής πόλης που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος από το Biscotto.gr.
Νόστιμα πιάτα θα παρασκευάζονται και θα προσφέρονται από την σχολή La Chef Levi και θα συνοδεύονται από τις «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα υλικά παρασκευής των συνταγών είναι χορηγία της Αγοράς Μοδιάνο.
Διάβασε ακόμη: Το γαστρονομικό προφιλ της Κατερίνης σε ένα διήμερο φεστιβάλ στο Ελατοχώρι
Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News