Ανάμεσα σε χιλιάδες διαφορετικές συμμετοχές από 48 χώρες του φετινού διαγωνισμού, οι κριτές ξεχώρισαν σερραϊκή craft μπύρα.
Οι μπυρόφιλοι σίγουρα έχουμε παραγγείλει μία από τις πολλές craft μπύρες της συγκεκριμένης σερραϊκής μικροζυθοποιίας. Προσωπικά δεν με έχει απογοητεύσει στα χρόνια που την απολαμβάνω. Ο λόγος γίνεται για τη μικροζυθοποιία Siris η οποία μας έκανε περήφανους στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours International de Lyon 2023.
Η Concours International de Lyon 2023
Η Λυών θεωρείται από τους ειδικούς η πρωτεύουσα της γαστρονομίας και της εκλεπτυσμένης γεύσης. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, η διάσημη αυτή πόλη κατάφερε να γίνει το κέντρο για την επιλογή των καλύτερων προϊόντων κρασιών, μπύρας και άλλων ποτών στον κόσμο. Η δημοτικότητά της δεν έχει μειωθεί αντιθέτως παρουσιάζει συνεχώς άνθιση. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πέρυσι δοκιμάστηκαν 10.588 προϊόντα απ’ όλες τις κατηγορίες. Φέτος, διεξήχθη η 14η διοργάνωση με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Την Παρασκευή 24 Μαρτίου και το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, κριτές απ’ όλο τον κόσμο δοκίμασαν και βράβευσαν τα καλύτερα από κάθε κατηγορία. Σε αυτή λοιπόν δεν έλειψε η Siris με την craft μπύρα VOREIA.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε χιλιάδες διαφορετικές συμμετοχές από 48 χώρες του φετινού διαγωνισμού, οι κριτές ξεχώρισαν την craft μπύρα VOREIA με την Barrel Aged Stout να κερδίζει τον κορυφαίο τίτλο «World’s Best Beer» και μαζί με την Imperial Porter, να κατακτούν επίσης 2 Χρυσά Μετάλλια στις αντίστοιχες κατηγορίες μπύρας.
Τα «χρυσά παιδιά» της VOREIA
Με τα έντονα καβουρδισμένα αρώματά της και τις νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας η VOREIA Barrel Aged Stout εξασφάλισε το απίθανο σκορ των 99/100, οδηγώντας την στην κορυφή των προτιμήσεων των κριτών. Η ιδιαίτερη αυτή αρωματική της ταυτότητα οφείλεται στην περίτεχνη διαδικασία παλαίωσης της σε whiskey barrels, ενώ διαθέτει γεμάτο και πυκνό σώμα, που αφήνει μια έντονη επίγευση με μια πικράδα μαύρης σοκολάτας.
Αντίστοιχα, η VOREIA Imperial Porter δεν θα μπορούσε να μην «κλέψει» τις εντυπώσεις στη δική της κατηγορία, φέρνοντας έτσι και το δεύτερο Χρυσό Μετάλλιο στη μικροζυθοποιία Siris, χάρη στη μοναδική της συνταγή. Με την κανέλα Κεϋλάνης, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, το κάρδαμο, τους καρπούς τόνγκας, το παλαιωμένο ρούμι 7 ετών, καθώς και τον φρεσκοψημένο εξωτικό καφέ με έντονη πολυπλοκότητα φρούτων, λουλουδιών και στοιχείων σοκολάτας, η μπύρα αυτή είναι η απόλυτη γευστική εμπειρία.
Η ομάδα της Siris μετέφερε μέσα από την πλούσια γκάμα της μπύρας VOREIA, τα αρώματα και τη δροσιά του Βορρά της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο της Concours International de Lyon, επιβεβαιώνοντας ότι το μεράκι, η παράδοση και η καινοτομία λειτουργούν άψογα με αρμονία στο craft brewery της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αποκλειστικός διανομέας της premium craft μπύρας VOREIA στην Ελλάδα είναι η Beverage World.
Φυσικά, ο πήχης θ’ ανέβει κι άλλο για τη VOREIA και τη Beverage World. Κι εμείς με τη σειρά μας ως καταναλωτές μπορούμε να στηρίξουμε περισσότερες ελληνικές μικροζυθοποιίες σαν της Siris, ώστε τα δικά τους «παιδιά» να βγάλουν τη «χρυσή φωνή» τους προς τα έξω.
Διάβασε ακόμη:
Ergon: Νέα χειροποίητα σερραϊκά πατατάκια!
Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!