Life

Zagori Mountain Running: Τα αποτελέσματα

Τα έπαθλα των νικητών στο Zagori Mountain Running

Οι αθλητές που ξεχώρισαν και τα ρεκόρ διαδρομών

Πληθώρα αθλητών, ηλικίας από 3 έως 79 ετών, συμμετείχαν στο φετινό Zagori Mountain Running, ενώ περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο Ζαγόρι για να ζήσουν από κοντά τη σπουδαία αυτή γιορτή του ορεινού αθλητικού τουρισμού, με τα αποτελέσματα των πρώτων να ξεχωρίζουν.

Διάβασε σχετικά: Ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.800 δρομείς από 35 χώρες στο Zagori Mountain Running 2024

Στον αγώνα TeRA 60km, στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Σελέτης με ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Ελευθερίου και τρίτος ο Θεόδωρος Ζήσης. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Μαρία Ξανθή, δεύτερη ήταν η Νικολέτα Τζαβάρα και τρίτη η Λεμονιά Παναγιώτου.

Zagori Mountain Running

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του TeRA 60km. 

Στον νέο αγώνα Zagori Classic Race (33km), στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Βασίλειος Μπαλαμώτης, δεύτερος ήταν ο Θεόδωρος Ζιάκκας και τρίτος ο Γεώργιος Νατσιόπουλος. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Μεϊντάνη, δεύτερη ήταν η Μαριαλένα Μπαρούτη και τρίτη η Γεωργία Κανουτά.

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Zagori Classic Race (33km).

Στον νέο αγώνα Challenge (60+33km), στους άνδρες, νικητής ήταν ο Γιώργος Δημουλάς, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Σακκάς και τρίτος ο Νίκος Ροδόπουλος. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση έλαβε η Λεμονιά Παναγιώτου, δεύτερη ήταν η Χριστίνα Χάνου και τρίτη η Φωτεινή Θεοχαδάρη.

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Challenge (60+33km).

Στον αγώνα Half Marathon (21km), στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Σταμούλης με ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ήταν ο Νίκος Πονηρέας και τρίτος ο Εμμανουήλ Πούρικας. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη με ρεκόρ διαδρομής, δεύτερη ήταν η Λαμπρινή Λιούτα και τρίτη η Θεριανή Τσιάτη.

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Half Marathon (21km).

Στον αγώνα Forest (10km) με ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε και πάλι ο Γιώργος Σταμούλης, δεύτερος ήταν ο Σταύρος Γκίνης και τρίτος ο Χαράλαμπος Δελής. Στις γυναίκες, πρώτες τερμάτισαν μαζί η Χρυσούλα Βλησαρούλη και η Pauline Bec, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου.

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Forest (10km).

Στον νέα αγώνα Fun (5km), στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Nick Lampropoulos, δεύτερος ήταν ο Ορέστης Παπαγιάννης και τρίτος ο Αθανάσιος Ζεμαδάνης. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χρυσούλα Αντωνοπούλου, δεύτερη ήταν η Μελίνα Παργανά και τρίτη η Μαρία Καζάκου.

Δες εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Fun (5km).

Zagori Mountain Running

Μεγάλοι Χορηγοί ήταν οι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, The North Face, Fifth Element Adventure Store.

Χορηγός Μετακινήσεων ήταν η JEEP AUTOLINEA Ιωάννινα.

Επίσημοι Υποστηρικτές ήταν οι Neversecond, Melissa, NOMAD Premium Greek Honey, Costa Coffee, Dole, ΠΙΝΔΟΣ, Gold Nutrition, Green Cola, Igloo, RACE FACTORY, Agrino, Neubria, APU, Polo, Buff, Desocks, Υφαντής, Δωδώνη, Εκδόσεις Sportbook, Bliz, Ostracon.

Διοργανωτής του Zagori Mountain Running ήταν η My Adventure με Συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζαγορίου.

Θεσμικοί Υποστηρικτές ήταν το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου.
Για την ομαλή υλοποίηση της διοργάνωσης, πολύ σημαντική ήταν η στήριξη που πρόσφεραν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης» και όλοι οι εθελοντές που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων στις διαδρομές, στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον τερματισμό.

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News