Εκδηλώσεις

Άκρως πετυχημένο το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά

Ένα υπέροχο γαστρονομικό «ταξίδι» έζησε ο Πειραιάς!

Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, απόλαυσαν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Sea Food and More», που έριξε αυλαία την περασμένη Κυριακή με ένα μεγάλο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στη «Γιορτή του Σπάρου», στον Όρμο της Αφροδίτης, στην Πειραϊκή.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, «ταξίδεψε» τους επισκέπτες σε σημαντικά σημεία της πόλης, σε μια «θάλασσα γεύσεων» και αρωμάτων, με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσειςγαστρονομικά δρώμενα, live cooking shows, προβολή αγαπημένων  κινηματογραφικών ταινιών για μικρούς και μεγάλους και με έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, με εκλεκτές προτάσεις της ελληνικής γης.

Στο γαστρονομικό φεστιβάλ, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη, οι παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις «έσμιξαν» με τις μοντέρνες, στα υπαίθρια μαγειρέματα από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνούς φήμης chefs, με τους συμμετέχοντες να δοκιμάζουν εντυπωσιακά γευστικά δημιουργήματα, με παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες συνταγές της θάλασσας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, φιλοξενείται στο Πασαλιμάνι η έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, «Piraeus Taste Fair» με εκλεκτές προτάσεις της ελληνικής γης, ιδιαίτερα προϊόντα γαστρονομικές παραδοσιακές  γεύσεις, εκλεκτά είδη delicatessen, gourmet προτάσεις και superfoods. Περισσότεροι από 65 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο πνεύμα της γαστρονομίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις ήταν δωρεάν.

Διάβασε ακόμη: Dubai Chocolate αλά croissant; Κι όμως γίνεται!

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News