Τα AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η σημαντικότερη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών μέσα από την αξιολόγηση και την επιβράβευση τους.
Με την σφραγίδα της διοργάνωσης να έχει η Έκθεση Tροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα AFFA φιλοδοξούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, που στηρίζεται στην πρώτη ύλη, την καινοτομία, την τεχνογνωσία, τις καλές πρακτικές και την θρεπτική αξία.
Λαμβάνοντας υπόψη έννοιες όπως η τοπικότητα, η παράδοση, η διαφοροποίηση, η αυθεντικότητα της γεύσης, στόχος είναι να αναδειχθεί η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και σύγχρονη γαστρονομία.
Μετά την μεγάλη συμμετοχή και απήχηση που είχαν τα Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition, η διοργάνωση γίνεται πλέον ανεξάρτητη σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στα βραβεία ποιότητας. Τα AFFA διοργανώθηκαν από την έμπειρη ομάδα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ομάδα σε θέματα ανάπτυξης, προβολής και διανομής τροφίμων του Delio Food Hub που δραστηριοποιείται κυρίως στη διανομή χονδρικής προϊόντων μικρής παραγωγής, σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης, με στόχο την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη κατάταξη των συμμετεχόντων.
Με 27 κατηγορίες τροφίμων, 10 κατηγορίες βραβείων και μια διαδικασία οργανοληπτικής αξιολόγησης μέσω τυφλής γευσιγνωσίας από τα μέλη της έμπειρης κριτικής επιτροπής, τα Athens Fine Food Awards 2021 by ΕΞΠΟΤΡΟΦ στοχεύουν στην επιβράβευση της ποιότητας, παρέχοντας κίνητρα και διακρίσεις για την ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και στην εξωστρέφεια που είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.
Σταυρούλα Κουράκου- Δραγώνα Δρ. χημικός, οινολόγος, συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Γεωργικής Ακαδημίας της Γαλλίας
Για να δεις αναλυτικά όλους τους νικητές καθώς και τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν μπορείς να ανατρέξεις στο επίσημο site της διοργάνωσης εδώ: https://affa.gr/