Ο 22ος Χάρτης των Γεύσεων είναι εδώ!
Βρισκόμαστε μία βδομάδα μακριά από τον Χάρτη των Γεύσεων 2025. Τη σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία φέτος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.
Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-20:00, στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων 2025;
Στην 22η διοργάνωσή του, ο Χάρτη των Γεύσεων θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Φέτος συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες. Δες τους συμμετέχοντες
Τι θα δοκιμάσετε;
Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς γιατί προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες του μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των καλύτερων ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, καθώς σχεδόν όλες οι αμπελουργικές περιοχές της χώρας εκπροσωπούνται και οι οινοποιοί είναι προσωπικά διαθέσιμοι για συζητήσεις. Το επίκεντρο θα είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σοδειά του 2025 και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου.
Εκτός από το καταπληκτικά ευρύ φάσμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, παρουσιάζονται, επίσης, συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, κρασιά παλαιωμένα, από σπάνιες ποικιλίες αμπέλου ή αυτά που εκφράζουν πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις, νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;
Και βεβαίως, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η μοναδική έκθεση που συνοδεύεται από τόσο πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Mini σεμινάρια, κάθετες γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης προτείνουν τον συνδυασμό: μαθαίνω + διασκεδάζω. Δες το πρόγραμμα
Για εισιτήρια ή περισσότερες πληροφορίες εδώ
Διάβασε ακόμα:
Ταλαγάνι μπούκοβο: Το νέο «κρουτόν» της τραχανόσουπας
Rizes Gastro Taverna: Το ταξίδι της γεύσης συνεχίζεται το 2026

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News