Μεθυσμένα μελομακάρονα με κρητικό μέλι

μεθυσμένα μελομακάρονα

Τετάρτη. Η ημέρα που επικρατούσε το απόλυτο χάος καθώς οι υποχρεώσεις ήταν υπέρογκες. Κι αν θα υπήρχε κάτι που θα με χαλάρωνε αυτό θα ήταν η μαγειρική. Έτσι, σκέφτηκα πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φτιάξω τα αγαπημένα μου μελομακάρονα. Η παρακάτω συνταγή είναι μια παραλλαγή της συνταγής του πολυαγαπημένου Άκη, με κρητικά στοιχεία και καλούδια από τα χεράκια της γιαγιάς μου.

Οφείλω να ομολογήσω ότι τη συγκεκριμένη συνταγή επιχείρησα να τη φτιάξω πρώτη φορά και το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά για αυτό και άλλωστε την μοιράζομαι μαζί σου. Τα αρώματα των μπαχαρικών, του πορτοκαλιού, του λικέρ της γιαγιάς και της τσικουδιάς πλημμύρισαν το σπίτι ευχάριστα. Για αυτό αν είσαι θαυμαστής των μελομακάρονων σε προκαλώ να την φτιάξεις αύριο κιόλας!

Υλικά που χρησιμοποίησα:

Για τη ζύμη

Μείγμα 1

Μείγμα 2

Για το σιρόπι:

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση:

Για τα μελομακάρονα

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα υλικά του μείγματος 1 και ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα. Σε ένα δεύτερο μπολ κάνεις το ίδιο με το μείγμα 2.

Έπειτα, προσθέτεις το μείγμα 1 στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύεις πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

Πλάθεις τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα και ψήνεις για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνεις τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνεις για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αρκετό μέλι και καρύδια.

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση. Καλές γιορτές!

Exit mobile version