Αν και έχουμε 3 βδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα και ένα αβέβαιο γιορτινό τραπέζι λόγω της κατάστασης που επικρατεί, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου 4 ελληνικά chutney’s από τη Saza που κατ’εμέ αξίζουν μια θέση σε αυτό, αρκεί βέβαια να τα συνοδεύσεις έξυπνα!
Είναι πεντανόστιμα και το κυριότερο, μπορείς να τα εντάξεις στα ορεκτικά, στις σαλάτες αλλά και στα κυρίως πιάτα σου. Πάμε να τα δούμε!
- Chutney Γλυκιά Τομάτα με φρέσκα ντοματίνια: Είναι ιδανικό για μαλακά λευκά τυριά και αλμυρές τάρτες. Εδώ σου προτείνω να το συνοδεύσεις στα ορεκτικά σου και συγκεκριμένα σε τυρομπαλάκια. Το πάντρεμα αυτό θα τρελάνει γευστικά μικρούς και μεγάλους!
- Chutney Σύκο με ανανά: Εδώ θα σου πω ότι επιβάλλεται να του δώσεις μια θέση στο τραπέζι σου. Η γλυκάδα του σύκου σε συνδυασμό με την εξωτική γεύση του ανανά που συμπληρώνεται διακριτικά από το ντελικάτο άρωμα των συστατικών που περιέχει δε θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου. Κι αν δεν ξέρεις πως και που να το εντάξεις, σου έχω την καλύτερη πρόταση δια χειρός μου. Αλμυρή τάρτα με γαλομυζήθρα.
- Chutney Καυτερή Πιπεριά με ανανά & μάνγκο: Κι από τα ορεκτικά στα κυρίως πιάτα. Εάν είσαι από εκείνες που θα προτιμήσουν ένα λευκό κρέας ως κυρίως πιάτο στο γιορτινό τραπέζι τους, ενώ παράλληλα τρελαίνεσαι για γλυκόξινες γεύσεις και ψάχνεις μια τέτοια πρόταση, αυτό είναι το ιδανικό chutney.
- Chutney Καπνιστή Μελιτζάνα με καρύδια & σταφίδες: Εδώ δε θα σου πω πολλά. Απλά όταν επισκεφθείς τον κρεοπώλη σου για το γιορτινό τραπέζι προμηθεύσου ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας. Πέρασε το από το τηγάνι 2-3′ μέχρι να ροδίσει. Έπειτα φτιάξε μια κόκκινη σάλτσα με 1 κ.σ chutney. Ρίξε όλα τα υλικά σε μια γάστρα και ψήσε το κρέας για περίπου 2 ώρες στους 170 βαθμούς, χωρίς να ανοιγοκλείσεις το φούρνο σου. Συνόδευσε το με ζυμαρικά ή ρύζι και να είσαι σίγουρη ότι τα καπνιστά αρώματα και οι γεύσεις που θα αφήσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλλά και του δείπνου, θα τρελάνει και τον πιο απαιτητικό σου καλεσμένο!
Ανακάλυψέ τα στα συνεργαζόμενα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα!