Επικαιρότητα

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Grant Thornton ενώνουν τα ακριτικά νησιά με την Αθήνα

Η Grant Thornton και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο των κοινών πρωτοβουλιών που υλοποιούν μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας τους, ενώνουν τα ακριτικά νησιά με την Αθήνα, προσφέροντας σε μαθητές την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα πρώτα βήματα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Ειδικότερα, μαθήτριες και μαθητές της Γ’ Λυκείου των ακριτικών νησιών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ για να ενημερωθούν σχετικά με τις σπουδές στο ΟΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς των δύο οργανισμών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από την Τήλο, τη Νίσυρο, το Καστελόριζο, την Κάσο και τους Λειψούς, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα Σπουδών στα Τμήματα του ΟΠΑ καθώς και για τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασής τους σε συνδυασμό με τις ενέργειες που πραγματοποιεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πρακτική τους άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους τόσο στον κ. Βασίλη Καζά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Grant Thornton όσο και στον κ. Κωνσταντίνο Δράκο, Αντιπρύτανη του ΟΠΑ. Η επίσκεψη των μαθητών στην Αθήνα περιελάμβανε και παρακολούθηση παράστασης σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Η Grant Thornton κάλυψε τα έξοδα διαμονής και ημιδιατροφής των μαθητών και των συνοδών – καθηγητών και την επίσκεψή τους στο θέατρο, ενώ τη μεταφορά και τη διατροφή των μαθητών από Τήλο, Νίσυρο, Καστελόριζο, Κάσο και Λειψούς στην Αθήνα, ανέλαβε η Attica Group.

Ο κ. Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών χτίζουμε τη γέφυρα του επαγγελματικού προσανατολισμού με τα ακριτικά νησιά μας. Μέσα από την κοινή μας δράση μεριμνούμε ώστε να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να γνωρίσουν την επαγγελματική κατάρτιση αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νέοι στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Οικονομίας και το μέλλον της χώρας μας. Ενώνουμε την ακριτική Ελλάδα με την Αθήνα και ταυτόχρονα διευρύνουμε την Ελλάδα του Μέλλοντος».

Παράλληλα, ο κ. Σωτήρης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Grant Thornton ανέφερε: «Στην Grant Thornton κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης, και να μπορούν να προσπεράσουν κάθε εμπόδιο που σχετίζεται με την εξέλιξή τους. Μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φροντίζουμε ώστε οι μαθητές των ακριτικών νησιών να έχουν την απαραίτητη στήριξη καθώς πραγματοποιούν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους. Παράλληλα, μεριμνούμε ώστε η απρόσκοπτη εξέλιξη των νέων επαγγελματιών να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, μέσα από πολυάριθμες πιστοποιήσεις και προγράμματα εξειδίκευσης. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που καθιστούν τους νέους επαγγελματίες πρωταγωνιστές στην επόμενη ημέρα της οικονομίας μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής δήλωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς που υλοποιεί και σε συνεργασία με επιχειρήσεις που ενστερνίζονται τις ίδιες αξίες, στηρίζει και φέτος τις δράσεις εξωστρέφειας και ενημέρωσης φιλομαθών μαθητριών και μαθητών ακριτικών νησιών της χώρας. Μέλημά μας είναι να ενισχύουμε τη νέα γενιά γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για όσους επιλέξουν το ΟΠΑ για να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους διαδρομή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ και υπεύθυνος για θέματα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος συμπλήρωσε: «Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ημερίδες ενημέρωσης μαθητών Λυκείων για τις Σπουδές στο ΟΠΑ. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας να υποδεχόμαστε στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και μαθητές από τα ακριτικά νησιά μας. Πιστεύουμε στις ίσες ευκαιρίες και υποστηρίζουμε τα όνειρα των φιλομαθών νέων μας, που επιθυμούν να διευρύνουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό ώστε να κάνουν εύστοχες επαγγελματικές επιλογές».

Διάβασε ακόμη: Μπάρα Γρηγόρης για καλό σκοπό!

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News