Ρεβίθια κοκκινιστά στο φούρνο με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

ρεβίθια κοκκινιστά

Τα ρεβίθια κι εγώ έχουμε πάρει πολλάκις «διαζύγιο». Ο λόγος; Κανείς δεν ξέρει. Ως νήπιο τα έτρωγα ευχάριστα, ενώ στα χρόνια του δημοτικού και του γυμνασίου δεν ήθελα να τα αγγίξω. Τώρα; Τα λατρεύω! Περίεργη η σχέση μας βλέπεις και δεν ξέρω που να ρίξω ευθύνες. Αλλά σήμερα δεν ήρθα να σου μιλήσω για αυτό, αλλά για μια συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια και που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να την αγαπήσουν. Αυτή δεν είναι άλλη από ρεβίθια κοκκινιστά στο φούρνο.

Είναι μια συνταγή που φτιάχνεται με ό,τι υλικά έχεις στην κουζίνα σου αλλά με τη προσθήκη ενός μοναδικού υλικού – έκπληξη θα κάνει όλη την διαφορά στη γεύση. Εντάξει, μπορεί να μην είναι και τόσο έκπληξη αφού στο έχω μαρτυρήσει γράφοντας το στο τίτλο του άρθρου. Και ναι, είναι το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα.

Θα μου πεις ποια είναι η διαφορά της κλασικής συνταγής για ρεβίθια κοκκινιστά με αυτήν; Σε αυτήν λοιπόν τη συνταγή επικρατεί η γεύση, το χρώμα και τα αρώματα της πιπεριάς Φλωρίνης και όχι της ντομάτας. Αυτό από μόνη της τη κάνει διαφορετική από τις συνηθισμένες που υπάρχουν σε όλα τα βιβλία ή/και site συνταγών.

Πάμε λοιπόν να δούμε παρέα τα υλικά που θα χρειαστείς και την εκτέλεση που ακολούθησα για να την φτιάξεις κι εσύ!

Υλικά που θα χρειαστείς:

Εκτέλεση:

Μουλιάζεις τα ρεβίθια από βραδύς με τη σόδα σε νερό που να τα σκεπάζει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνεις, τα ξεπλένεις καλά. Έπειτα, βράζεις τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν κι ενώ βράζουν, προθερμαίνεις του φούρνο σου στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια παίρνεις ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο. Ύστερα προσθέτεις τη ντομάτα και αλατοπιπερώνεις. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνεις το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα και το μαϊντανό και ανακατεύεις καλά.

Μόλις έχουν βράσει τα ρεβίθια σου, τα σουρώνεις και τα τοποθετείς σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα που έχεις φτιάξει από πάνω. Πριν τα βάλεις στο φούρνο θα ρίξεις 250γρ ζεστό νερό και έξτρα πιπέρι. Ψήνεις για 30-35 λεπτά.

Σερβίρεις με έξτρα ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Λίγα λόγια για το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα

Περιέχει κόκκινη ψητή πιπεριά, ψητή μελιτζάνα, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μείγμα μπαχαρικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιέχει συντηρητικά και είναι φτιαγμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγονται στο νομό Φλώρινας και είναι η ιδανική επιλογή για όσους είναι vegan ή vegetarian, αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Διάβασε εδώ πως θα φτιάξεις μελιτζανοκεφτέδες σε ροδέλες με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης!

Exit mobile version