Αξίζει να τα επισκεφθείς!

The Dalliance House, Κηφισιά: Το all day spot με την προσεγμένη μεσογειακή fusion κουζίνα και τον αριστοκρατικό αέρα

dalliance house κηφισιά banner

Βρεθήκαμε με τη συντακτική ομάδα του Make Your Way στο all day spot των κατοίκων που ζουν στην Κηφισιά, το Dalliance House για να γνωρίσουμε από κοντά τη μεσογειακή fusion κουζίνα του και μπορούμε με βεβαιότητα να σου πούμε ότι αξίζει να το επισκεφθείς!

Πριν μερικές εβδομάδες επικοινώνησα με την Κωνσταντίνα και τον Μενέλαο και τους είπα: «Λοιπόν παιδιά την Τρίτη δεν κανονίζετε κάτι, θα πάμε να γνωρίσουμε την κουζίνα του Dalliance House, στην Κηφισιά.». Φυσικά δεν αρνήθηκαν. Ποιος λέει όχι σε μία νέα γαστρονομική εμπειρία; Φορέσαμε τα καλά μας και 18:30 το απόγευμα ήμασταν εκεί για να δούμε τι κρύβει η κουζίνα ενός από τα πιο δημοφιλή all day spot των βορείων προαστίων. Στην πόρτα μας περίμενε η χαμογελαστή ομάδα του μαγαζιού έτοιμη για να μας εξυπηρετήσει.

Τα αριστοκρατικά στοιχεία ενός κηφισιώτικου νεοκλασικού σπιτιού σε έναν χώρο

Μπαίνοντας στο χώρο του Dalliance House παρατηρούμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα νεοκλασικό σπίτι στην Κηφισιά. Δηλαδή, κομψότητα, ευγενή – αριστοκρατική ατμόσφαιρα που αποπνέουν ηρεμία, εκκεντρικά διακοσμητικά και έπιπλα τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στους δύο καλλωπισμένους εξωτερικούς του χώρους. Ιδίως ο εξωτερικός χώρος που βρίσκεται στο βάθος του μαγαζιού κρύβει ένα μικρό λουλουδένιο παράδεισο κάνοντας τον, τον κατάλληλο προορισμό για τον απογευματινό καφέ ή το cocktail τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Τότε που η περιοχή γίνεται το «κλιματιστικό» των Αθηναίων.

Οι εξωτερικοί χώροι του Dalliance House στην Κηφισιά.

Dalliance House: Το all day spot με τη «μελένια» εξυπηρέτηση και την υψηλή κατάρτιση

Πριν φτάσουμε στην γαστρονομική εμπειρία που ζήσαμε αξίζει να κάνουμε μία αναφορά στο εξαιρετικό και άψογα καταρτισμένο προσωπικό του σε service και κουζίνα που ήταν εκεί για να μας λύσει κάθε πιθανή απορία σχετικά με τα πιάτα που γευτήκαμε. Χαρακτηριστικές είναι οι συζητήσεις που κάναμε με τα παιδιά της συντακτικής ομάδας σχετικά με αυτό. Συγκεκριμένα ο Μενέλαος ανέφερε: «Εξαιρετικά ζεστή και εξυπηρετική η συμπεριφορά τους.» και η Κωνσταντίνα με συγκατανευτικό τρόπο σε όσα ανέφερε ο πρώτος, μίλησε για την προθυμία την οποία διαπίστωσε από πλευράς προσωπικού. Φυσικά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με την ομάδα, αφού πράγματι για όσα καταφέραμε να δοκιμάσουμε υπήρχε μία δική μας απορία και μία επιπλέον γνώση για εμάς μέσα από τις απαντήσεις τους που έδειχναν το υψηλό επίπεδο της κατάρτισης και της εμπειρίας τους.

Μεσογειακή fusion κουζίνα μεν αλλά με εθνικ χαρακτηριστικά

Στο Dalliance House θα βρεις ζεστά και κρύα πιάτα όλες τις ώρες, καφέ, μοναδική ποικιλία σε cocktails, ποτά και ελληνικά και διεθνή κρασιά. Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε πιάτα που προτείνονται τόσο για ένα μεσημεριανό όσο και για ένα βραδινό τραπέζι που ναι μεν είναι μεσογειακά αλλά διαθέτουν εθνικ χαρακτηριστικά που ταξιδεύουν τους γευστικούς μας κάλυκες από το Μεξικό ως και τη Βόρεια Κίνα. Ανάμεσα σε όλα αυτά που δοκιμάσαμε ήταν το dumplings παστίτσιο, τα bao buns με γαρίδες, η σαλάτα black kinoa, τα tacos με λαβράκι και το cheesecake με κουμκουάτ και λευκή σοκολάτα.

Σε γενικές γραμμές δυσκολευτήκαμε αρκετά να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που μας εξέπληξε θετικά απ’ όλα αυτά που δοκιμάσαμε για αυτό αποφασίσαμε ως ομάδα ο καθένας να αποτυπώσει τις δικές του εντυπώσεις. Βέβαια συνομιλώντας με τα παιδιά, αυτό που καταλάβαμε στην πορεία είναι ότι οι απόψεις μας ήταν αρκετά κοινές πράγμα που δείχνει ότι ο σεφ Άγγελος Τζαν και η ομάδα του ξέρει να ιντριγκάρει τους ουρανίσκους μας, ακόμα κι αν έχουμε διαφορετικές γεύσεις και γούστα.

Άγγελος Τζαν & barman στο Dalliance House

Ποιος είναι ο Άγγελος Τζαν;

Πριν προχωρήσουμε στις εντυπώσεις μας ας γνωρίσουμε τον σεφ.

Ο Άγγελος έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στον κόσμο της γαστρονομίας, με εμπειρίες που θα ζήλευαν πολλοί. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ορισμένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια, όπως το Varoulko και το Poseidonion Grand, όπου απέκτησε τις πρώτες πολύτιμες γνώσεις του στην υψηλή μαγειρική. Ωστόσο, η πορεία του δεν σταμάτησε εκεί.

Η δίψα του για εξέλιξη τον οδήγησε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε στο Greenhouse, ένα εστιατόριο που κατέχει 2 αστέρια Michelin. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει στην τέχνη της γαστρονομίας και να αποκτήσει διεθνείς εμπειρίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μαγειρικής του ταυτότητας.

Μετά από αυτή την εμπειρία, επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεισφέρει στο Ikos Resort, και φτάνοντας στο σήμερα, εδώ στο Dalliance House, όπου και πάλι έθεσε ψηλά τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας αλλά αυτή τη φορά για την Κηφισιά και τους κατοίκους της.

Ο ίδιος συνηθίζει να λέει ότι η γνώση, η εμπειρία και η αγάπη του για τη μαγειρική είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην τελειότητα. Για αυτόν, τα εστιατόρια αυτά δεν είναι απλώς χώροι εργασίας· είναι η βιτρίνα του μέλλοντος όπου η δημιουργία δεν έχει όρια.

Ο Μενέλαος Γιώτης για τα πιάτα του Dalliance House

Η αρχή του γεύματός μας έγινε με τη σαλάτα black kinoa με φιλετάκια μόσχου. Το κρέας ήταν τέλεια ψημένο και σε συνδυασμό με τη black κινόα και τη συνοδεία ενός εξαιρετικού λευκού κρασιού ήταν απολαυστικό, και μια πολύ καλή αρχή για αυτό που θα ακολουθούσε. Έπειτα, από τα share it πιάτα ακολουθούν τα bao buns με γαρίδες tempura, coleslaw και spicy mayo, ως λάτρης των θαλασσινών και των ψαριών δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω αυτό το πιάτο. Πρόκειται για την πιο νόστιμη γαρίδα που έχω γευτεί, άριστα μαγειρεμένη όπου με το συνδυασμό των υπόλοιπων υλικών και τη spicy mayo, απογείωναν τη γεύση. Η ώρα του κυρίως. Λαυράκι με κουσκουσάτο και σάλτσα μάραθο. Αυτό ήταν το πιάτο που για εμένα ξεχώρισε περισσότερο απ όλα. Το λαυράκι ήταν τόσο τέλεια μαγειρεμένο που η στιγμή που το δοκίμαζα έμοιαζε ιδιαίτερη. Ήταν ό,τι καλύτερο γεύτηκα στο εστιατόριο. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους λατρεύουν τα ψάρια να έρθουν στο Dalliance House και να το παραγγείλουν. Φτάσαμε στο κομμάτι γλυκό. Cheesecake με κουμκουάτ και λευκή σοκολάτα. Αν και γενικά δεν τρώω γλυκά, το συγκεκριμένο ήταν με πολύ απλά λόγια εξαιρετικό. Η λευκή σοκολάτα ήταν αρίστης ποιότητας, ενώ το κουμκουάτ έδινε ιδιαίτερη γεύση και άρωμα τονίζοντας τον λόγο που αυτό το γλυκό ήταν κάτι το διαφορετικό.

Μενέλαος Γιώτης – Bao Buns με γαρίδες

Ο Μενέλαος Γιώτης απολαμβάνει το λευκό κρασί του στο Dalliance House στην Κηφισιά. Δίπλα απεικονίζονται τα bao buns του μαγαζιού.

Dumplings παστίτσιο ψηφίζει η Κωνσταντίνα Φιλιπποπούλου

Ένα από τα πιάτα που ξεχώρισα ήταν η σαλάτα με black kinoa. Είχε υπέροχη γεύση, ένα ιδιαίτερο dressing μαύρου σκόρδου καθώς και φιλετάκια μόσχου. Πέρα από την ευχάριστη γεύση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν επίσης προσεγμένη και εντυπωσιακή. Το dumplings παστίτσιο που μας έφεραν στη συνέχεια, με άφησε κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό καθώς δεν περίμενα με τίποτα ένα ορεκτικό που φέρει αυτή την ονομασία να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το κλασικό παστίτσιο. Η εμφάνισή του ήταν πολύ ιδιαίτερη και το πιάτο προσεγμένο. Γευστικά ήταν ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που ενώ στην αρχή παραξενεύει αυτόν που το δοκιμάζει, αφού δεν είναι μια συνηθισμένη συνταγή, στη συνέχεια του αφήνει μια ωραία, φρέσκια γεύση λόγω και των μυρωδικών που περιέχει.

Tacos με λαβράκι & Dumplings παστίτσιο

dalliance house κηφισιά x dumplings παστίτσιο x tacos με λαβράκι

Αρώματα Ελλάδας συναντούν αυτά του υπόλοιπου Κόσμου. Δείχνουν ότι η ελληνική γαστρονομία δεν κάνει διακρίσεις και παντρεύεται με διαφορετικές κουζίνες με τον πιο progressive τρόπο.

Ναι, αυτό είναι το σχόλιο που μπορώ να κάνω για τη γαστρονομική εμπειρία που ζήσαμε σε αυτό το αριστοκρατικό «σπίτι» στην Κηφισιά. Για τη σαλάτα με μαύρη κινόα, το λαβράκι με κουσκουσάτο, τα bao buns και το dumplings παστίτσιο δεν έχω να προσθέσω κάτι, τα είπαν οι προλαλήσαντες. Όμως, έχω να πω για τα tacos με λαβράκι που «έσκασαν» στον ουρανίσκο μου σαν το γκολ του Ογιαρθάμπαλ στον Τελικό Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία (Οι φίλοι της Ισπανίας θα νιώσουν τα συναισθήματά μου), αφού ο εκρηκτικός συνδυασμός μεσογειακής και μεξικάνικης κουζίνας σημείωσε το απόλυτο X που λένε στη στοιχηματική ορολογία, χωρίς να αφήνει την παραμικρή πικρία στους fans της μίας ή της άλλης κουζίνας.

Λαβράκι κουσκουσάτο & Cheesecake με λευκή σοκολάτα και κουμκουάτ

Το λαβράκι με κουσκουσάτο και το cheesecake με λευκή σοκολάτα και κουμκουάτ

Το κάθε πιάτο έχει το κρασί του!

Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας μας στο Dalliance είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικές ποικιλίες κρασιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού εδώ η wine list είναι καλά ενημερωμένη ενώ παράλληλα ξέρουν να παντρεύουν αρμονικά τις γεύσεις του φαγητού με αυτές του κατάλληλου κρασιού. Έτσι, κάθε πιάτο που δοκιμάσαμε είχε και ένα διαφορετικό κρασί να το συνοδεύει. Ως ομάδα σου προτείνουμε να ζήσεις κάτι αντίστοιχο, αφού τα αρώματα και οι γεύσεις που θα βγουν από το σωστό συνδυασμό των προτάσεών τους θα σε ανταμείψει ευχάριστα.

Τώρα, αν θέλεις να πάρεις μία γεύση από το gastronomy experience που προσφέρει το Dalliance House – χωρίς να σου σποιλάρουμε περισσότερα για το μενού – δεν έχεις παρά να το επισκεφθείς στην Κηφισιά.

Διάβασε ακόμη: Γλυκάκι, Κύμη: Το spot της Πλατάνας απέκτησε το δικό του brunch!

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News