eolia cosmetics sunenteuxi
Πρόσωπα

Eolia Cosmetics: Το brand που απογειώνει την ελληνική ομορφιά!

Για τα φυσικά προϊόντα ομορφιάς της Eolia Cosmetics έχω μιλήσει πολλάκις. Ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των ελληνικών προϊόντων περιποίησης που δεν βγάζω εύκολα από το μπουντουάρ μου. Ο λόγος; Σε τέσσερις λέξεις: ποιότητα, αξιοπιστία, καινοτομία και επαγγελματισμός. Έτσι, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σου συστήσω και τον leader της καταπληκτικής ομάδας που βρίσκεται πίσω από αυτήν, τον Ανανία Καραχανίδη. Επιχειρηματικό, ανήσυχο πνεύμα με δημιουργική σκέψη, οραματιστής με ξεκάθαρο στόχο και κατεύθυνση, κάτι που απεικονίζεται και στα προϊόντα του.

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα. Ποιος κρύβεται πίσω από τα φυσικά καλλυντικά της Eolia Cosmetics;

Αρχικά, να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ που μου δίνεις την δυνατότητα να μιλήσω για την εταιρεία μας και για τα Eolia Natural Cosmetics, καθώς και για την αγάπη που δείχνουμε στο προϊόν μας. Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για μένα, ούτε η προσωπική προβολή δεν μου άρεσε ποτέ, όπως στην δημοσιογραφία, ένα από αυτά τα επαγγέλματα που έχω σπουδάσει. Ωστόσο να πω ότι είμαι άνθρωπος που μ’ αρέσει πάρα πολύ να αναπτύσσω πράγματα και να δημιουργώ προϊόντα με βάση τις φυσικές ακατέργαστες πρώτες ύλες, και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες στο τελικό προϊόν. 

Πίσω από τα Eolia Cosmetics όμως δεν κρύβομαι εγώ, ή μάλλον δεν κρύβομαι μόνο εγώ, κρύβεται μία ομάδα δημιουργικών ανθρώπων με την ίδια νοοτροπία, θέληση και αγάπη. Μία ομάδα που συμπεριλαμβάνει χημικούς, ανθρώπους που ασχολούνται με το marketing, την επικοινωνία, τους γραφίστες μας, τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μας.

face mask eolia
Μάσκα Προσώπου Ενυδάτωσης & Λάμψης – Eolia Cosmetics

Το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα της αγάπης, της γνώσης και της επιμονής αυτής της αλυσίδας ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν μία συμπαγή ομάδα δημιουργίας.

Ο καθένας λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους που είναι συγγενής, η μητέρα μου, ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, αλλά και συγγενείς – όχι εξ αίματος, αλλά από επιλογή όπως η βοηθός μου, κι άλλοι άνθρωποι που δεν θα αναφερθώ σε κανέναν με το όνομά τους. Είναι αυτοί που έχουν βάλει αυτά τα θεμέλια μαζί με μένα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο για να δημιουργηθεί από το μηδέν, αυτή η εταιρεία με τα μοναδικά, πολύ αγνά και αγαπημένα προϊόντα που ο κόσμος έχει λατρέψει και συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και για τα επόμενα βήματα.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για παραγωγή φυσικών καλλυντικών; Με τι σκοπό την ιδρύσατε;

Πως γεννήθηκε η ιδέα είναι κάτι που όλοι με ρωτάνε. Προερχόμαστε από μία οικογένεια τριών γενεών επιχειρηματιών στο κομμάτι της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου. 

Μετά από μια πολύ μεγάλη συγκυρία δυσκολιών, η οποία ανήκει στο παρελθόν, αποφάσισα το 2015 μη έχοντας κανένα κεφάλαιο, να φτιάχνω σαπούνια και κηραλοιφές στην κουζίνα του διαμερίσματος στα Εξάρχεια, που εμένα μαζί με τον αδερφό μου και την μητέρα μου, και να τα πουλάω σε τοπικά μαγαζιά και σε φίλους. 

Χάρη στην εξαιρετική ποιότητα και στην προσεγμένη δουλειά των προϊόντων που δημιουργήσαμε τότε, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και να έχουμε σήμερα τα δικά μας ιδιόκτητα εργαστήρια παραγωγής καλλυντικών αδειοδοτημένα από τον ΕΟΦ.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κάθε ένα καταναλωτή που αγάπησε τα προϊόντα μας, όσο τα αγαπάω εγώ και η ομάδα μας. 

Η εταιρεία μας χωρίζεται σε δύο κομμάτια, τα εργαστήρια που φέρουν την επωνυμία Sparta Goods. Ο λόγος που δώσαμε αυτό το όνομα είναι γιατί θέλαμε να τονίσουμε την προέλευση του μεγαλύτερου μέρους των πρώτων υλών που είναι από την Σπάρτη, όπως ελαιόλαδο, κερί, βότανα, καθώς και την δύναμη που φέρει αυτός ο τόπος από την αρχαιότητα. 

Παράλληλα το brand μας φέρει το όνομα Eolia Natural Cosmetics, που ενώ όλοι πιστεύουν ότι προέρχεται από την ελιά – που ισχύει εν μέρη, αλλά είναι και το χωριό του προπάππου και συνονόματου μου, που ήρθε από τον Καύκασο στην Ελλάδα, είναι λοιπόν το χωριό από το οποίο κατάγεται η οικογένεια Καραχανίδη. 

Μίλησε μας για τα προϊόντα που παράγεις σήμερα καθώς και για τη πρόσφατη διάκριση της Eolia Cosmetics. Σε τι θα έλεγες ότι ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Η εταιρεία μας ξεκίνησε με δύο σαπούνια και δύο κηραλοιφές. Σήμερα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, μετράμε συνολικά 67 κωδικούς και είμαστε πολύ περήφανοι για τον καθένα ξεχωριστά. Δεν σταματάμε ποτέ να τα βελτιώνουμε και να φτάνουμε στο ανώτερο επίπεδο ποιοτικά. Έχουμε προϊόντα για όλο το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά. 

Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε την καινούργια αντιγηραντική σειρά «Eolia Lifting Code», που δημιουργεί lifting χωρίς επεμβατική μέθοδο. Ο κόσμος την έχει ήδη αγαπήσει μαζί με το πακέτο που βγάλαμε για τα Χριστούγεννα 2020-2021 με άρωμα μελομακάρονο και με αυτό τον τρόπο νομίζω, καταφέραμε να αλλάξουμε την διάθεση του κόσμου, θετικά!

Όσον αφορά το θέμα του ανταγωνισμού, είμαι ένας άνθρωπος που σε όλες τις συνεντεύξεις αλλά και σε συζητήσεις που έχω αναπτύξει με κάποιον, λέω ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά ευγενής συναγωνισμός διότι για μένα όλες οι εταιρείες που κάνουν μία σωστή προσπάθεια, πρέπει να έχουν το μερίδιο τους στην αγορά. Θεωρώ ότι, αν όχι όλες, το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών που ασχολούνται με τον τομέα των καλλυντικών στη χώρα μας, κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. 

Η διαφορά μας με άλλες εταιρείες μπορεί να είναι στην ποιότητα, μπορεί να βρίσκεται στην αγάπη που βάζουμε όταν παράγουμε προϊόντα με ανακυκλώσιμη συσκευασία από το Α μέχρι το Ω στις πρώτες ύλες που δε βλάπτουν το περιβάλλον, στην εταιρική κοινωνική μας ευθύνη και γενικότερα στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στο θετικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη. 

Τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου έχει μια ανοδική πορεία στην επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα στο χώρο των προϊόντων περιποίησης. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; Δώσε μας μια εικόνα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της περιοχής σας.

Όλη η Ελλάδα έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες του τόπου, ο νέος κόσμος που έχει μόρφωση, έχει ξεκινήσει και δημιουργεί και καινοτομεί με ιδέες. Πόσο μάλλον στην Σπάρτη και στην ευρύτερη περιοχή, ένας τόπος που φημίζεται για την ποιότητα του εδάφους, για την ανάπτυξη φυσικών προϊόντων, για το ανωτέρας ποιότητας ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε και ως πρώτη ύλη, για τα βότανα που ευδοκιμούν, κι αυτό μας δίνει την δυνατότητα να λαμβάνουμε όλα τα χρήσιμα στοιχεία τους, ώστε να παράξουμε αρίστης ποιότητας προϊόντα.

Είναι γεγονός ότι τα φυσικά καλλυντικά έχουν γίνει η κατεξοχήν επιλογή των καταναλωτών κι ολοένα και περισσότερες εταιρείες ομορφιάς τα εντάσσουν στη γκάμα τους. Ποιος είναι ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό; 

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο όσο πάει θα μεγαλώνει. Μην ξεχνάμε ότι δεν συμβαίνει μόνο στο καλλυντικό ή στην περιποίηση, αλλά και στο τρόφιμο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου αγοράζει μόνο βιολογικά προϊόντα, πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου αγοράζει φυσικά καλλυντικά, προσπαθούν να βρουν υλικά αγαθά που να μην αφήνουν αρνητικό αποτύπωμα περιβαλλοντικά στον πλανήτη. Όλο αυτό μας δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει και ευαισθητοποιείται και όπως λέω και εγώ, ο κόσμος πλέον, λόγω εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στην πληροφόρηση, έχει αρχίσει και διαβάζει την ετικέτα, πλέον αγοράζει προϊόντα τα οποία γνωρίζει τι ακριβώς περιέχουν, πόσο ασφαλή και αξιόπιστα είναι και τελικά τι του προσφέρουν.

Που μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας και ποια είναι η εξαγωγική δραστηριότητα της Eolia Cosmetics; 

Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά online καταστήματα σε επιλεγμένα φαρμακεία και επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών, κάθε μέρα αναπτύσσουμε και ένα καινούργιο σημείο πολύ προσεκτικά. Όσον αφορά τον εξαγωγικό μας χαρακτήρα και την εξαγωγική μας δραστηριότητα είμαστε μία εταιρεία που εξάγει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη σε Ρουμανία, Εσθονία, Βουλγαρία Πολωνία Γερμανία και εκτός σε Αυστραλία Κίνα και Αμερική.

lifting eolia

Κλείνοντας, πέρα από το να σε ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη συνέντευξη θα ήθελα να μας μιλήσεις για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, καθώς, επίσης αν τελικά αρκεί ένα καλλυντικό για να βελτιωθεί η όψη μιας επιδερμίδας και τι θα συμβούλευες τους αναγνώστες πάνω σε αυτό

Εγώ ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου έδωσες να φιλοξενήσεις εμένα και την ομάδα μας, μιλώντας για την εταιρεία μας. 

Τα επόμενα σχέδιά μας είναι ατελείωτα, αν ξεκινήσω να στα λέω τώρα δεν θα τελειώσουμε ούτε σε δύο μέρες. Ωστόσο, τις επόμενες 10 μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει η επετειακή σειρά για του Αγίου Βαλεντίνου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μία σειρά για το Πάσχα με υπέροχα αρώματα σε ένα φανταστικό σετ, το οποίο θα κυκλοφορήσουμε σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Θα μοιάζει με το μελομακάρονο των Χριστουγέννων, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω παραπάνω πράγματα. Πίστεψε με θα σ’ αρέσει τρομερά! 

Όσον αφορά την σειρά του Αγ.Βαλεντίνου πρόκειται να γίνει μια σειρά με body lotion, scrub σώματος, shower gel και mist με άρωμα σοκολάτα και αλατισμένη καραμέλα. Επιπλέον, ετοιμάζουμε κι ένα θεραπευτικό λάδι για τα μαλλιά που πολύ σύντομα θα είναι κι αυτό κοντά σας.

Κλείνοντας να πούμε στον κόσμο ότι ένα καλλυντικό προϊόν ανάλογα με την ποιότητα του, την υφή και τα δραστικά που περιέχει, ναι μπορεί να προσφέρει μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μας, στο πρόσωπο μας, στο σώμα μας ή και στα μαλλιά μας. Φυσικά κανένα προϊόν δεν λειτουργεί το ίδιο με μία ενέσιμη θεραπεία ή με ένα επεμβατικό λίφτινγκ, αλλά μπορεί να προσφέρει ένα πολύ καλό έως άριστο αποτέλεσμα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε νυστέρι. Για παράδειγμα, η νέα μας σειρά όπως σου προανέφερα ‘’Eolia Lifting Code’’, προσφέρει έως και 60% μείωση ρυτίδων στην χρήση 28 ημερών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες και άνδρες 35 ετών ως θεραπεία για μία φορά το εξάμηνο και από 45+ για μόνιμη κρέμα.

Διάβασε ακόμη: 20 προϊόντα περιποίησης που ξεχώρισα το 2020!