εξποτροφ
Νέα

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρίζει έναν τόνο τρόφιμα υποστηρίζοντας ουσιαστικά το έργο της Wise Greece

Τα τρόφιμα αυτά θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Αρρένων και το Ορφανοτροφείο
Θηλέων Φθιώτιδος, καθώς και σε τρεις Οίκους Ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού

Σε μια κίνηση με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα προχωρά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η σημαντικότερη έκθεση για Έλληνες παραγωγούς, με την πολύτιμη στήριξη της μη κερδοσκοπικής κίνησης Wise Greece. Η φετινή online διοργάνωση, που ονομάζεται The DeliFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ και θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Μαρτίου 2021, θα προσφέρει ένα τόνο τρόφιμα τα οποία θα καλύψουν ανάγκες του Ορφανοτροφείου Αρρένων και του Ορφανοτροφείου Θηλέων Φθιώτιδος, καθώς και τριών Οίκων Ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού, μέσα από την αρωγή της Wise Greece.

H πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της ελληνικής διατροφής και τα εξαιρετικά προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ παράλληλα μέσα από τις πωλήσεις τους συγκεντρώνει κέρδη τα οποία μετατρέπει άμεσα σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για να τα διαθέσει σε παιδιά, άστεγους και ηλικιωμένους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2.500 προϊόντα και 100 Έλληνες παραγωγοί έχουν συσπειρωθεί και συμμετέχουν στην Κίνηση Wise Greece.

Από την πλευρά της, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παραμένει πιστή στη δέσμευσή της, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, ξεχωρίζοντας κάθε χρόνο μία τιμώμενη περιφέρεια, όπου φέτος θα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ως αποτέλεσμα αυτού, η φετινή σύμπραξη της ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τη Wise Greece έχει ως αποδέκτη τις δομές της Φθιώτιδας, με την ελπίδα και τη θέληση να αποτελέσει την «αρχή» μιας ουσιαστικής συνεργασίας και τα
επόμενα χρόνια.

H ιδρύτρια της Wise Greece, κα. Μελίνα Ταπραντζή, δήλωσε: «Η προώθηση των ελληνικών προϊόντων μικρών παραγωγών αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Wise Greece, κάτι που έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με σημαντικό μέρος του έργου της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν την σύμπραξη και ευελπιστούμε να είναι μόνο η αρχή δράσεων με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο».

Ο διοργανωτής της EΞΠΟΤΡΟΦ, κος Κωστής Μοσχονάς, δήλωσε: «Το κοινωνικό έργο της Wise Greece εναρμονίζεται απόλυτα με το αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Ευχόμαστε η συνέργεια αυτή να έχει ποιοτική και ποσοτική συνέχεια τα επόμενα χρόνια».

Δες πως μπορείς να παρακολουθήσεις την φετινή online διοργάνωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ εδώ: https://thedelifair.gr/