τσικνοπέμπτη
Γαστρονομία

Αυτή την Τσικνοπέμπτη, επιλέγουμε τα καλύτερα προϊόντα για το κρέας μας!

Δώσε μια gourmet νότα στην Τσικνοπέμπτη σου!

Μπορεί οι συνθήκες που ζούμε να είναι πολύ δύσκολες για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη όπως παλιά. Ωστόσο μπορούμε να περάσουμε καλά και μόνοι μας, απλά ψήνοντας έξυπνα και με διαλεκτά ελληνικά προϊόντα!

Πέρυσι τέτοια εποχή σου μιλούσα για τις μαρινάδες που μπορούν να νοστιμέψουν το κρέας σου. Φέτος δεν θα σου μιλήσω για αυτές, αλλά για κάτι πιο σύνθετο και το ίδιο εκλεπτυσμένο που θα αναβαθμίσει εξίσου τα πιάτα σου.

Δεν είναι άλλo από τα χειροποίητα προϊόντα της αγαπημένης μου Saza που παράγονται με τα πιο αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά.

Για εσένα που δεν θα τσικνίσεις με το παραδοσιακό τρόπο

Σίγουρα όμως θα μαγειρέψεις κρέας! Στην περίπτωση που επιλέξεις να φτιάξεις μοσχαράκι στην κατσαρόλα ή/και στο φούρνο σου αντικατέστησε την παραδοσιακή σάλτσα με την μεσογειακή της Saza με κάπαρη & βασιλικό. Κι αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ολόκληρη τη σάλτσα. Πάρε μοσχαρίσια φιλέτα και απλά άλειψε τα με λίγη και ψήσε τα στο φούρνο. Θα είναι τα πιο νόστιμα φιλέτα που έχεις δοκιμάσει!

Αν πάλι δεν θέλεις να φας μοσχαρίσιο κρέας αλλά χοιρινό. Φτιάξε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με κρητικό απάκι και πικάντικη σάλτσα με τζίντζερ & μπούκοβο. Στην πρώτη μπουκιά θα πεις: «Ελευθερία, είχες δίκιο!»

Για εσένα τον φίλο gamer που θα streamάρει εκείνη την ημέρα και θέλει κάτι στα γρήγορα

Εδώ φίλε μου είναι πολύ απλά τα πράγματα. Παίρνεις χωριάτικο ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς, το ψήνεις ελαφρώς, λίγο μοσχαρίσιο παστράμι ή γαλοπούλα, κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου, καραμελωμένα κρεμμύδια Saza στη μία φέτα, σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς στην άλλη και έτοιμος για την επόμενη μάχη στο Gulag του COD!

Για εσένα που θα ψήνεις από το πρωί στα κάρβουνα

Αν ψήνεις κοτοπουλάκι μην ξεχάσεις να το αλείψεις με chutney καυτερή πιπεριά με ανανά & μάνγκο. Θα έχεις το πιο καραμελωμένο κοτόπουλο. Α και να το σερβίρεις με ρόκα και γλυκοπατάτα, θα ξετρελαθείς!

Για τα λουκάνικα, τα παϊδάκια και τα μπιφτέκια σου δεν θα πω πολλά. Απλά τα ψήνεις και τα συνοδεύεις με λίγο chutney καπνιστής μελιτζάνας. Από την μυρωδιά ως τον γευστικό συνδυασμό θα σε ταξιδέψει στα βάθη της Ανατολής. Α κάπου εδώ να πω ότι αξίζει να φτιάξεις κεμπάπ γιαουρτλού και στην σάλτσα να προσθέσεις λίγο από αυτό το chutney, οι φίλοι σου θα κάνουν κεμπαμπτζίδικο το σπίτι σου!

Ελπίζω να σε βοήθησα και φέτος με τις γαστρονομικές μου προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη!

zorbabook