Επικαιρότητα

Gamescom 2023: Η ελληνική gaming βιομηχανία πάει Κολωνία!

ps5 controller

Η gamescom 2023 επιστρέφει με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, αυτή τη φορά μαζί με την Enterprise Greece και το gi-Cluster συνδιοργανώνουν αποστολή μεταξύ 23 και 27 Αυγούστου στην Κολωνία της Γερμανίας για τη gamescom 2023.

Τι είναι η gamescom;

Τα τελευταία 14 χρόνια όπου διεξάγεται στην Κολωνία της Γερμανίας έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως η μεγαλύτερη έκθεση για το ψηφιακό παιχνίδι στον κόσμο φιλοξενώντας το 2022, 265.000 επισκέπτες, 25.000 επαγγελματίες και 1.100 εκθέτες από 56 χώρες. Μετά τα Game Awards, την E3 και το Summer Game Fest θεωρείται από τους απλούς gamers και τους ειδικούς του κλάδου μία ακόμη μεγάλη γιορτή του gaming και μία ευκαιρία ν’ αναδειχθούν νέα ταλέντα.

O Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος

Το 2022, κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την πρώτη αποστολή ελληνικών παιχνιδιών στη διεθνή έκθεση, δημιουργώντας επαγγελματικές ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες αλλά και εξασφαλίζοντας σημαντικές γνωριμίες με παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας τόσο για τον Σύλλογο όσο και για τους game developers της χώρας.

Η φετινή αποστολή

Με την υποστήριξη του αρμόδιου εθνικού φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, Enterprise Greece, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, και του gi-Cluster (Corallia) θα παρουσιάσει μια δυναμική και ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής gaming βιομηχανίας προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της τελευταίας στις διεθνείς αγορές, να προσελκύσει νέες επενδύσεις στην χώρα μας και να δικτυώσει τους επαγγελματίες του κλάδου με την παγκόσμια βιομηχανία. 

Οι δράσεις της φετινής αποστολής στην μεγάλη γιορτή gaming, της Κολωνίας!

  1. Business-to-Consumer: Στην Indie Area της έκθεσης επιλέχθηκαν τρία παιχνίδια από την Ελλάδα για την παρουσία τους με περίπτερο στη Indie Arena Booth της Gamescom. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι το Albert Wilde: Quantum PI της beyondthosehills, το Basements n’ Basilisks: Storms of Sorcery της eNVy softworks και το Selini της Cymban.
  2. Business-to-Business: Στην Business Area της έκθεσης θα υπάρχει ελληνικό περίπτερο στο οποίο θα προβάλλεται στο σύνολό της η ελληνική βιομηχανία ανάπτυξης παιχνιδιών, από μεμονωμένα παιχνίδια έως χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες που παρέχει η χώρα σε εν δυνάμει δημιουργούς. Το περίπτερο αυτό θα δρα και ως χώρος επαγγελματικών συναντήσεων για τα μέλη της αποστολής.
  3. Private B2B Event: Ένα κλειστό Business Breakfast event με καλεσμένους publishers, επενδυτές και άλλους σημαντικούς παράγοντες από όλο τον κόσμο με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και τη δικτύωσή τους με τα μέλη της αποστολής μας. 

Σύμφωνα με το Σύλλογο, η αποστολή τους θα απαρτίζεται από πάνω από 20 developers που θα εκπροσωπούν 10 εταιρείες και οργανισμούς της χώρας μας. 

Οι ίδιοι για την αποστολή τους δηλώνουν:

«Ευελπιστούμε να μετατρέψουμε αυτή την αποστολή σε ένα ετήσιο φαινόμενο που θα βοηθήσει τα ελληνικά ψηφιακά παιχνίδια να μεγαλώσουν και να σταθούν αντάξια ανάμεσα στην παγκόσμια βιομηχανία.»

Διάβασε ακόμη:

Athens Sustainability Forum: Ένα μοναδικό event για την εταιρική βιωσιμότητα

Απαθανάτισε ένα ελληνικό τοπίο με τη δική σου ματιά και πάρε μέρος στο διαγωνισμό «Το δικό μου τοπίο»

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News