Νέα

JAPAN Olive Oil Prize 2023: 10 κορυφαία βραβεία σε Έλληνα παραγωγό

JAPAN Olive Oil Prize 2023: 10 κορυφαία βραβεία για Έλληνα παραγωγό

Με 5 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία επέστρεψαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από το Τόκυο, της Ιαπωνίας.

Μία πολύ σημαντική διάκριση υψηλού κύρους έλαβαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκυο και συγκεκριμένα από τον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων, JAPAN Olive Oil Prize 2023.

Ο διαγωνισμός

Το Japan Olive Oil Prize είναι ένας διεθνής διαγωνισμός με έδρα το Τόκυο της Ιαπωνίας που έχει ως στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων από κάθε περιοχή του πλανήτη.

Από την ίδρυσή του, το JOOP έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους παραγωγούς υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου να τα παρουσιάσουν σε πιθανούς εμπόρους στην Ιαπωνία, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει τους Ιάπωνες καταναλωτές σχετικά με το πώς να επιλέγουν ένα ποιοτικό προϊόν. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ιαπωνία είναι από τις κορυφαίες χώρες της Ασίας που καταναλώνουν αρκετή ποσότητα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Φέτος, ο διεθνής διαγωνισμός JOOP πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2023. Ο ανταγωνισμός μεγάλος καθώς συμμετείχαν 538 ελαιόλαδα από 23 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι διακρίσεις του Βιολογικού Ελαιώνα Σακελλαρόπουλου

Σύμφωνα με τους ίδιους και τη διοργάνωση οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με δέκα εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και στα δέκα δείγματα εξαιρετικών παρθένων και gourmet ελαιολάδων τους, με τα οποία συμμετείχαν στο Japan Olive Oil Prize, σημειώνοντας το απόλυτο ποσοστό του 100%.

Με 5 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία αλλά και βαθμολογίες που κυμαίνονται από 85 έως 95 %, κάτι που τα κατατάσσει στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils JOOP 2023.

Ποιες διακρίσεις έλαβαν;

  • MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
  • SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο
  • AGOURELAIO early harvest evoo – Χρυσό Βραβείο
  • PLUS HEALTH BLUE EVOO – Χρυσό Βραβείο
  • TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
  • FYLLIKON FIRST HARVEST – Ασημένιο Βραβείο
  • OLEOASTRON Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο
  • MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
  • GEMSTONE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
  • FLAVORED Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο
JAPAN Olive Oil Prize 2023 Eleones Sakellaropoulou Plus Health

Με τα βραβεία JAPAN Olive Oil Prize συμπληρώνει το μοναδικό αριθμό των 644 διεθνών βραβεύσεων

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή τα βιολογικά, single estate ελαιοπροϊόντα των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς. Οι δέκα μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις, στο Τόκυο της Ιαπωνίας στον JAPAN Olive Oil Prize 2023, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 644 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate – Terroir).

Θέλεις να μάθεις του υπόλοιπους νικητές; Επισκέψου το https://jooprize.com/joop-2023/.

Διάβασε ακόμη:

To Βio Festival 2023 έφτασε!

Concours International de Lyon 2023: Ποια είναι η ελληνική craft μπύρα που κατέκτησε τον κορυφαίο τίτλο World’s Best Beer;

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!