kearlife
Ομορφιά

Kέᾰρ: Τα αρχαία ελληνικά προϊόντα περιποίησης ξαναγεννιούνται!

«Θα ήθελα το όνομα αυτό να βγει εκτός συνόρων…να διαβάζεται έτσι όπως είναι γραμμένο στην αρχαία του μορφή…»

Όλοι γνωρίζετε την αγάπη που έχω στα ελληνικά προϊόντα περιποίησης που εμπεριέχουν λίγο «Ελλάδα», οπότε μπορείτε να καταλάβετε την χαρά μου, αφού σήμερα στο blog φιλοξενώ την Υπατία Μητσάτσου από την ελληνική εταιρεία Κέᾰρ. 

Πάμε να δούμε μαζί τι έχει να μας πει γι’αυτά!

Μιλήστε μου για εσάς και την ίδρυση της εταιρείας σας. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα αγνά προϊόντα περιποίησης ομορφιάς και πότε ιδρύθηκε η εταιρεία κέᾰρ®;

Η κέᾰρ® είναι το αποτέλεσμα διεξοδικού σχεδιασμού και έρευνας που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια. Προέκυψε από τον συνδυασμό της αγάπης μας για την ιστορία της χώρας μας και την ανάγκη μας να φροντίσουμε τον εαυτό μας με αγνά προϊόντα.

Ως μητέρα, έψαχνα πάντα το πιο αγνό προϊόν για τα παιδιά μου, και ως γυναίκα, είχα πάντα μία προτίμηση στα Ελληνικά brands.

Η ιδέα γεννήθηκε διαβάζοντας για το αρχαίο ελληνικό «κάλλος», καθώς λατρεύω την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, ίσως και λόγω του ονόματός μου. Στην αρχαία Ελλάδα, η ομορφιά ήταν μέρος της καθημερινότητας των γυναικών. Χρησιμοποιούσαν καλλυντικά για το καλλωπισμό τους, όπως πούδρες, σκιές για τα μάτια και τα χείλια, ακόμα και «μάσκαρα» για τις βλεφαρίδες τους είχαν! Τα βάλσαμα με κερί, ελαιόλαδο και βότανα, τα χρησιμοποιούσαν σαν δερμοκαλλυντικά, και έχουν βρεθεί υπολείμματά τους σε αγγεία. Τα διατηρούσαν σε κεραμικά δοχεία που λέγονταν πυξίδες. Όλη αυτή η ιστορία για τα πρώτα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας αποτέλεσαν την έμπνευση για την δημιουργία της κέᾰρ®.

«Τα πρώτα ελληνικά ιστορικά καταγεγραμμένα ελληνικά καλλυντικά που ταξίδεψαν στο χρόνο για να «συναντήσουν» τη μοντέρνα γυναίκα.»

Πως προέκυψε το όνομα “kearlife”;

κέᾰρ® σημαίνει καρδιά στα αρχαία ελληνικά, αλλά έχει και το πλεονέκτημα ότι προφέρεται στα αγγλικά όπως η λέξη care (φροντίδα). Το kearlife είναι το όνομα του προφίλ μας στα social media, και το διαλέξαμε επειδή συνδυάζει την αγάπη μας [κέᾰρ® = ❤️] για έναν νέο τρόπο ζωής, διαχρονικό και μοντέρνο μαζί.

Ένα τρόπο ζωής που προβάλει αυτό ακριβώς που είναι η κέᾰρ®: τα πρώτα ελληνικά ιστορικά καταγεγραμμένα ελληνικά καλλυντικά που ταξίδεψαν στο χρόνο για να «συναντήσουν» τη μοντέρνα γυναίκα.

Τι προϊόντα θα βρει κανείς στην κέᾰρ®;

Η κέᾰρ® αυτή τη στιγμή διαθέτει μία σειρά από 4 balms: προσώπου και 2 σώματος, 2 έλαια σώματος και 4 φυτικά σαπούνια.

Όλα βασίζονται σε αρχαίες ελληνικές φόρμουλες, προσαρμοσμένες στον μοντέρνο τρόπο ζωής, παράγονται σε πιστοποιημένα εργαστήρια σύμφωνα με όλους τους Κανονισμούς της ΕΕ.

Η εταιρεία σας διαθέτει μία αρκετά μεγάλη γκάμα αγνών προϊόντων περιποίησης ομορφιάς. Ποια είναι τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιείτε στην παρασκευή των προϊόντων σας και γιατί επιλέξατε αυτά;

Οι κρέμες και τα έλαια σώματος της κέᾰρ® είναι 100% φυτικά, χωρίς τοξίνες, συνθετικά αρώματα, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και σέβονται το περιβάλλον, καθώς οι συσκευασίες τους ανακυκλώνονται.

Περιέχουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φυσικό κερί μέλισσας και βότανα. Είναι μη λιπαρές και απορροφώνται άμεσα, παρότι κάποιος θα έλεγε ότι λόγω του ελαιολάδου μπορεί να είναι λιπαρές.

«…είναι ένα value for money προϊόν!»

Το ελαιόλαδο δεν είναι λίπος, είναι απόλυτα συμβατό με τα λιπίδια του δέρματός μας, και αποτελεί ένα μοναδικό καλλυντικό έλαιο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

Τα balm μας είναι υπερ-συμπυκνωμένα, δεν περιέχουν καθόλου νερό, και άρα δεν εξατμίζονται κατά την εφαρμογή τους, και διατηρούνται αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, λόγω της σύστασής τους, δεν χρειάζεται πολλή ποσότητα για να πετύχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα – είναι ένα value for money προϊόν!

«Έμπνευσή μας είναι η ελληνική φύση!»

Από που αντλείτε έμπνευση για την δημιουργία αυτών;

Η έμπνευσή μας είναι η ελληνική φύση όπως τη διαβάζουμε στην ιστορία μας, οι μυρωδιές της, τα βότανα και τα αρωματικά, σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας για προϊόντα φυσικά, που φροντίζουν το δέρμα με αγνά υλικά.

Τι συμβουλή έχετε να δώσετε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την παραγωγή φυσικών προϊόντων περιποίησης;

Να είναι ειλικρινής και συνεπής σε αυτά που λέει και να ερευνήσει πολύ στην αρχή. Οι μας πελάτες είναι σήμερα πολύ ενημερωμένοι λόγω του διαδικτύου, οπότε είναι και αυστηροί κριτές.

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα προϊόν από τη συλλογή σας, ποιο θα ‘ταν αυτό και γιατί;

Η συλλογή έχει 4 κατηγορίες προϊόντων, οπότε θα μου επιτρέψετε να διαλέξω ένα από κάθε κατηγορία? Αγαπημένο μου face balm είναι η AgeDefy Face Balm, διότι θρέφει, προστατεύει, συσφίγγει και προλαμβάνει, και είναι 100% φυτική. Την χρησιμοποιώ ανελλιπώς, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Από τα body balms, θα προτιμήσω το Plant Heroes με ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενυδατώνει βαθιά το ξηρό δέρμα και καταπολεμά φυσικά ραγάδες και κυτταρίτιδα. Και το άρωμά της? Σε πηγαίνει αλλού…

Βody oils?

Μάλλον το Calm+Revive με υψηλή περιεκτικότητα σε άρνικα, φυσικό αντιφλεγμονώδες, για την αντιμετώπιση πόνων – όταν π.χ. δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή και νιώθω «πιασμένη».

Τότε ένα μασάζ με το έλαιο αυτό και την επόμενη μέρα νιώθω πολύ καλύτερα.

Σαπούνια?

Εδώ δυστυχώς είμαι ανάμεσα σε δύο: ένα είναι Φυτικό Σαπούνι με Μαστίχα, και το άλλο είναι το Φυτικό Σαπούνι με Φασκόμηλο και Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς. Το δεύτερο είναι ιδανικό για τις ημέρες που στο πρόσωπό μου εμφανίζονται σπυράκια ή που το νιώθω ιδιαίτερα λιπαρό. Το πρώτο είναι αγαπημένο λόγω αρώματος, μυρίζει Ελλάδα, μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια…

Είναι όμως ιδανικό για καθαρισμό προσώπου και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα γαλακτώματα, οπότε αυτό το σαπούνι βρήκε μόνιμη θέση στο μπάνιο μου!

Πώς σκέφτεστε την εξέλιξη της κέᾰρ® σε μερικά χρόνια;

Θα ήθελα το όνομα αυτό να βγει εκτός συνόρων, να μαθευτεί να διαβάζεται έτσι όπως είναι γραμμένο στην αρχαία του μορφή, και όποιος το διαβάζει αυτόματα να σκέφτεται Ελλάδα, κάλλος, φύση, καθαρότητα, αγνότητα και αποτελεσματικότητα.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου για τα προϊόντα σας; Υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό;

Αυτή τη στιγμή, παρόλο που στην αρχή ο κόσμος είναι επιφυλακτικός – και γιατί να μην είναι άλλωστε; είναι ένα νέο brand και χρειάζεται χρόνος για να γίνει γνωστό. Παρόλα αυτά όμως, όποιος τα δοκιμάζει αντιλαμβάνεται την ποιότητα και τα οφέλη τους και έχει μόνο καλά να πει, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όσο για το εξωτερικό, έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις με εταιρίες από την Αμερική και την Ιταλία για αποκλειστικότητα, και περιμένουμε νέα τους. Πλάνο μας είναι να μπορέσουμε να μπούμε και σε μεγάλα online stores.

Που θα βρει κανείς τα προϊόντα σας;

Αυτή τη στιγμή, τα προϊόντα της κέᾰρ® είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου στο eshop μας, στο www.kearlife.com, καθώς ερευνούμε τους συνεργάτες εκείνους που ταιριάζουν στο προφίλ της εταιρίας.

Τέλος, ποιο είναι το μότο της εταιρείας σας;

“Ancient Greek skincare reborn”, ή σε ελεύθερη μετάφραση θα είναι το “τα αρχαία ελληνικά προϊόντα περιποίησης ξαναγεννιούνται”.