Τα λαζάνια στο φούρνο είναι από εκείνα τα φαγητά που σου λύνουν τα χέρια τις μέρες που δεν ξέρεις πραγματικά τι να μαγειρέψεις. Άσε που τα λαζάνια δεν χρειάζονται προβράσιμο οπότε κερδίζεις χρόνο. Κι αν έχεις στο ντουλάπι σου μια καλή πικάντικη σάλτσα ντομάτας δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο. Βασικά θα χρειαστείς. Απάκι κοτόπουλου, γαλομυζήθρα και λίγη γραβιέρα για να φτιάξεις το τέλειο πιάτο.
Ναι, καλά κατάλαβες! Η σημερινή συνταγή περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συστατικά αλλά το βασικό συστατικό που κάνει τη διαφορά στο πιάτο είναι η πικάντικη σάλτσα με τζίντζερ και μπούκοβο της εταιρείας Saza Factory. Φτιάχνεται πρωτίστως με αγάπη και δευτερευόντως με αγνά συστατικά.
Συγκεκριμένα περιέχει: Πολτό ντομάτας, ελαιόλαδο, σκόρδο, πιπεριά πράσινη και κόκκινη, πιπεριά καυτερή, κρασί, καρότο, σέλερι, μαϊντανός, τζίντζερ, κάπαρη, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι και ζάχαρη.
Πως θα φτιάξεις τα λαζάνια στο φούρνο; Ακολούθησε όλα τα παρακάτω βήματα και σε 30 λεπτά θα τα έχεις έτοιμα!
Υλικά που χρησιμοποίησα:
- 1 πακέτο λαζάνια Primo Gusto
- 250γρ γαλομυζήθρα Amari
- 200γρ γραβιέρα τριμμένη Μπαζιωτάκη
- 250γρ απάκι κοτόπουλου Αγροκτήματα Κρήτης
- 1 πικάντικη σάλτσα με τζίντζερ & μπούκοβο Saza
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφεις καλά το πυξερ με ελαιόλαδο. Έπειτα ρίχνεις μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σάλτσα και την στρώνεις με ένα πινέλο να τα πάει παντού. Τοποθετείς 4 λαζάνια στο πάτο και τα αλείφεις με λίγη σάλτσα και ρίχνεις λίγη γραβιέρα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Στη συνέχεια παίρνεις ένα τηγάνι και σοτάρεις τις πιπεριές με το απάκι για 4 λεπτά.
Αφού αφαιρέσεις το τηγάνι από το μάτι παίρνεις 4 ακόμα λαζάνια, τα αλείφεις με λίγη σάλτσα, προσθέτεις μικρά κομμάτια γαλομυζήθρας, απάκι και μερικά κομμάτια πιπεριάς. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία μία ακόμα φορά.
Προσθέτεις άλλα 4 λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με λίγο νεράκι, την απλώνεις να πάει παντού και τελειώνεις με την υπόλοιπη γαλομυζήθρα και γραβιέρα.
Προαιρετικά τρίβεις λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω.
Πριν βάλεις τα λαζάνια στο φούρνο, τα σκεπάζεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα ψήνεις για 15 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστα.
Τα σερβίρεις ζεστά με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου!
Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!
Διάβασε ακόμη:
Χοιρινές μπουκιές μαγειρεμένες σε κόκκινη σάλτσα με στριφτάρια