αλμυρά μπισκότα με chutney γλυκιά τομάτα
Συνταγές

Αλμυρά μπισκότα με chutney γλυκιά τομάτα και τυρί μετσοβόνε

Η συνταγή που συζητήθηκε στα social media μου!

Όπως σου είπα προχθές, την περασμένη Κυριακή ήταν μία από τις πιο δημιουργικές ημέρες για εμένα, καθώς έφτιαξα δύο λαχταριστές συνταγές με υψηλής ποιότητας ελληνικές πρώτες ύλες. Μία αλμυρή και μια γλυκιά. Την γλυκιά την είδαμε. Ήρθε η ώρα να δούμε και την αλμυρή, η οποία έχει ήδη λάβει πολλά μηνύματα από τότε που την ανάφερα στα social media μου. Αλμυρά μπισκότα με chutney γλυκιά τομάτα και τυρί μετσοβόνε.

Πρόκειται για ένα αρκετά πικάντικο σνακ που μπορείς να το γευτείς όλες τις ώρες και φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και με λίγα και καλά συστατικά. Το μυστικό στην γεύση είναι ο συνδυασμός του chutney γλυκιά τομάτα της Saza Factory με το τυρί μετσοβόνε και τα υπόλοιπα αρωματικά στοιχεία που περιέχει η σημερινή συνταγή μου.

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 190γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 225γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ μετσοβόνε τριμμένο
  • Chutney γλυκιά τομάτα Saza Factory (όσο χρειαστείς με το μάτι)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 1/2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μπούκοβο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνεις το τυρί (100γρ από αυτό), το αβγό, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο και ανακατεύεις καλά.

Έπειτα, τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύεις καλά. Παίρνεις ένα μπολ και ρίχνεις το αλεύρι και το σιμιγδάλι, τα ανακατεύεις και τα προσθέτεις στο μείγμα του βούτυρού και με το χέρι σου ζυμώνεις απαλά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.

Την σκεπάζεις με μία μεμβράνη κουζίνας και την τοποθετείς για μισή ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνεις το φούρνο σου στον αέρα στους 180 βαθμούς. Βγάζεις την ζύμη από το ψυγείο και πλάθεις μεσαία μπαλάκια περίπου 4 εκ. και τα τοποθετείς στο ταψί σου. Μόλις τελειώσεις, τα πιέζεις ελαφρά στο κέντρο με τον αντίχειρά σου.

Σε αυτό το σημείο με ένα κουταλάκι προσθέτεις μέσα σε αυτές τις «λακουβίτσες» το chutney τομάτας. Όχι μεγάλη ποσότητα γιατί θα ξεχυλίσει.

Τα ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

5 λεπτά πριν βγάλεις τα αλμυρά μπισκότα σου, προσθέτεις από πάνω τους το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζεις το ψήσιμο.

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις την συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

Διάβασε ακόμη: Το Make Your Way έχει γενέθλια και μοιράζει δώρα σε όλους!