Συνταγές

5 συνταγές για κλάμπ σάντουιτς α λα ελληνικά

κλαμπ σαντουιτς

Όλες οι συνταγές του πρώτου cooking stream μου σε ένα άρθρο!

Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο cooking stream, ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου όλες τις συνταγές για κλάμπ σάντουιτς που έφτιαξα παρέα με δύο gamers/streamers, την Χρύσα aka JanjusTV και την έκπληξη εκείνης της ημέρας, τον Μάριο aka NoPlanGamers. Αυτό γιατί είτε μπορεί να μη πρόλαβες να τις σημειώσεις είτε δεν κατάφερες να βρίσκεσαι μαζί μας.

Σε περίπτωση που ήσουν κοντά μας – όπως θα είδες – δεν αρκεστήκαμε μόνο στη μία έκπληξη, καθώς μετά το πέρας της τέταρτης συνταγής αποφασίσαμε να φτιάξουμε από κοινού μια συνταγή με τα υλικά που επιθυμείς εσύ ως θεατής, ύστερα από ψηφοφορία.

Σε όλα τα κλάμπ σάντουιτς χρησιμοποίησα ψωμί του τοστ Κατσέλης, ενώ οι πατάτες που τα συνόδευσαν μοιάζουν σε γεύση και σε υφή με τις τηγανητές αλλά πρόκειται για πατάτες φούρνου. Η συνταγή για τις πατάτες στο τέλος του άρθρου!

Κλάμπ σάντουιτς με απάκι & chutney mojito

Υλικά:

  • 2 φετές απάκι Αφοί Κασσάκη
  • 1 1/2 κ.σ chutney mojito Saza
  • 2 κ.σ μπύρα tropic ale Blame The Sun
  • 2 φέτες κατσικίσιο τυρί
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 2 ντοματίνια
  • 1 κ.γ κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση:

Ψήνεις το απάκι στο φούρνο με τυρί και τις φέτες του τοστ (το ένα δίπλα στο άλλο) έως λιώσει λίγο το τυρί.

Σε ένα μπολ προσθέτεις το chutney με την μπύρα και ανακατεύεις.

Αλείφεις λίγο από το μείγμα την πρώτη φέτα και από πάνω βάζεις το ψημένο απάκι με το τυρί, τη ρόκα, το κατίκι Δομοκού και τα ντοματίνια.

Σκεπάζεις με τη δεύτερη φέτα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Τοποθετείς την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.

Κλάμπ σάντουιτς με απάκι & chutney mojito

Κλάμπ σάντουιτς με μορταδέλα & σάλτσα γλυκιά πιπεριά

Υλικά:

  • 2 φέτες μορταδέλα Αφοί Κασσάκη
  • 1 1/2 κ.σ σάλτσα γλυκιά πιπεριά Saza
  • 2 φέτες γραβιέρα Νάξου
  • 2 ντοματίνια
  • 2 φυλλαράκια μαρούλι κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • λίγο τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:

Ψήνεις τη μορταδέλα στο φούρνο με το τυρί και τις φέτες του τοστ (το ένα δίπλα στο άλλο) έως λιώσει λίγο το τυρί.

Σε ένα μπολ προσθέτεις τη σάλτσα γλυκιά πιπεριά, το μαρούλι και το τριμμένο καρότο και ανακατεύεις να πάει παντού η σάλτσα.

Τοποθετείς ένα μέρος του παραπάνω μείγματος στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζεις τη ψημένη μορταδέλα με το τυρί, προσθέτεις λίγη έξτρα σάλτσα και τα ντοματίνια.

Σκεπάζεις με τη δεύτερη φέτα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Τοποθετείς την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.

Κλάμπ σάντουιτς με παστράμι & chutney καπνιστή μελιτζάνα

Υλικά:

  • 6 φέτες παστράμι Αφοί Κασσάκη
  • 1 1/2 κ.σ chutney καπνιστή μελιτζάνα Saza
  • 2 φέτες κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.γ κατίκι Δομοκού
  • 2 φέτες κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ καραμελωμένα κρεμμύδια Saza
  • 2 φυλλαράκια μαρούλι κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Ψήνεις το παστράμι στο φούρνο με το τυρί και τις φέτες του τοστ (το ένα δίπλα στο άλλο) έως λιώσει λίγο το τυρί.

Σε ένα μπολ προσθέτεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κατίκι Δομοκού, το μαρούλι και ανακατεύεις καλά.

Τοποθετείς ένα μέρος του παραπάνω μείγματος στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζεις τη ψημένο παστράμι με το τυρί και προσθέτεις λίγο chutney.

Σκεπάζεις με τη δεύτερη φέτα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Τοποθετείς την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.

Κλάμπ σάντουιτς με πορκέτα & σάλτσα πικάντικη τομάτα

Υλικά:

  • 2 φέτες πορκέτα Αφοί Κασσάκη
  • 1 1/2 κ.σ σάλτσα πικάντικη τομάτα Saza
  • 2 φέτες γραβιέρα Νάξου
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 κ.γ κατίκι Δομοκού
  • 1 κ.σ καραμελωμένα κρεμμύδια Saza

Εκτέλεση:

Ψήνεις το παστράμι στο φούρνο με το τυρί και τις φέτες του τοστ (το ένα δίπλα στο άλλο) έως λιώσει λίγο το τυρί.

Σε ένα μπολ προσθέτεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κατίκι Δομοκού, την ρόκα και ανακατεύεις καλά.

Τοποθετείς ένα μέρος του παραπάνω μείγματος στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζεις το ψημένο παστράμι με το τυρί και προσθέτεις λίγο σάλτσα.

Σκεπάζεις με τη δεύτερη φέτα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Τοποθετείς την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.

Κλάμπ σάντουιτς με πορκέτα & σάλτσα πικάντικη τομάτα

Κλάμπ σάντουιτς με καπνιστό χοιρινό μπούτι & chutney καυτερή πιπεριά

Αυτό το κλάμπ σάντουιτς φτιάχτηκε με υλικά που επέλεξες εσύ και οι υπόλοιποι θεατές μετά από μία ψηφοφορία.

Υλικά:

  • 2 φέτες καπνιστό χοιρινό μπούτι Αφοί Κασσάκη
  • 1 1/2 κ.σ chutney καυτερή πιπεριά Saza
  • 1 κ.σ καραμελωμένα κρεμμύδια Saza
  • 2 φέτες γραβιέρα Νάξου
  • 1 κ.γ κατίκι Δομοκού
  • 2 ντοματίνια
  • 2 φυλλαράκια μαρούλι κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • λίγο τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:

Ψήνεις το καπνιστό χοιρινό μπούτι στο φούρνο με το τυρί και τις φέτες του τοστ (το ένα δίπλα στο άλλο) έως λιώσει λίγο το τυρί.

Σε ένα μπολ προσθέτεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κατίκι Δομοκού, το μαρούλι, το τριμμένο καρότο και ανακατεύεις καλά.

Τοποθετείς ένα μέρος του παραπάνω μείγματος στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζεις το ψημένο καπνιστό χοιρινό μπούτι με το τυρί, προσθέτεις λίγο chutney καυτερή πιπεριά και τα ντοματίνια.

Σκεπάζεις με τη δεύτερη φέτα. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Τοποθετείς την τελευταία φέτα ψωμί από πάνω.

Κλάμπ σάντουιτς με καπνιστό χοιρινό μπούτι & chutney καυτερή πιπεριά

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Υλικά:

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 2 κ.σ chutney πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη Mamellada
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Θυμάρι
  • 2 χούφτες νερό

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσεις τις πατάτες, τις κόβεις όπως θα έκοβες τις πατάτες τηγανητές σου.

Παίρνεις ένα ταψί, τοποθετείς μια λαδόκολλα και ρίχνεις τις πατάτες. Τις απλώνεις σε όλο το ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά το αλάτι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη σάλτσα πορτοκαλιού και το ρίχνεις πάνω από τις πατάτες.

Με τα χέρια σου τις ανακατεύεις ώστε το μείγμα να πάει παντού.

Τέλος, τις πασπαλίζεις με λίγο νερό.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο αναλόγως την πατάτα και το φούρνο)

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εσένα που μας παρακολούθησες όσο και τις εταιρείες που μας προσέφεραν τις εκλεπτυσμένες πρώτες ύλες τους για να μπορέσει να διεξαχθεί αυτό το υπέροχο cooking stream. Το interaction σου ήταν άκρως συγκινητικό και ίσως μία απόδειξη ότι η ελληνική γαστρονομία έχει μια θέση και στο κόσμο της gaming βιομηχανίας.

Αν θα το ξανακάνουμε; Εννοείται!

Ανακάλυψε τους χορηγούς του πρώτου cooking stream:

Σύντομα θα μπορείς να δεις όλες τις παραπάνω συνταγές σε μορφή βίντεο σε όλα τα social media του makeyourway.gr. Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις κάποια συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

Social Media:

Facebook:

https://www.facebook.com/makeyourwaygr 

Instagram:

https://www.instagram.com/makeyourwaygr/ 

https://www.instagram.com/eleftheria.katsafarou/

Διάβασε ακόμη:

Λαζάνια στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα, απάκι και γαλομυζήθρα

Χοιρινές μπουκιές μαγειρεμένες σε κόκκινη σάλτσα με στριφτάρια

Αλμυρά μπισκότα με chutney γλυκιά τομάτα και τυρί μετσοβόνε

zorbabook