Απόψεις

«Beach Bum», Blame the Sun: Εξωτική και εκρηκτικά γευστική!

Ας αναχωρήσουμε για ένα ταξίδι γεύσεων σε έναν εξωτικό παράδεισο με την Tropic Ale, της Blame the Sun!

Η ανάπτυξη του ζύθου στην Ελλάδα έχει μία συνεχής εξέλιξη μέρα με τη μέρα. Νομάδες ζυθοποιοί και μη, πειραματίζονται συνεχώς ακολουθώντας τις νέες τάσεις ή δημιουργώντας δικές τους. Η ομάδα της Blame the Sun είναι από τις ομάδες που πειραματίζονται συνεχώς, μυούν τον μπυρολάτρη σε άλλους κόσμους μέσα από την όσφρηση και τη γεύση. Σήμερα, μετά από ενδελεχείς δοκιμές της Beach Bum, μίας Tropic Ale μπύρας, μοιράζομαι μαζί σου τις εντυπώσεις μου.

Χαρακτηριστικά

Πριν σου περιγράψω την Beach Bum, να σου πω λίγα λόγια για το είδος μπύρας Tropic Ale. Οι μπύρες Ale έχουν μια μακρά ιστορία και είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Ο όρος Ale έχει προέλευση από την αγγλοσαξονική «ealu», η οποία αναφέρεται στην μπύρα. Το συνηθισμένο χαρακτηριστικό των μπυρών αυτών είναι η υψηλή σε θερμοκρασία ζύμωση, που οδηγεί σε περισσότερα φρουτώδη και αρωματικά στοιχεία.

Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες της Ale. Η Tropic Ale, Pale Ale, India Pale Ale, Amber Ale, Brown Ale, Belgian Ale και πολλές ακόμη. Θα τις πετύχουμε σίγουρα σε επόμενα reviews.

Beach Blum Tropic Ale Sohoro Platanias Blame The Sun

Τώρα, σχετικά με την Beach Bum. Αν ήταν αεροπορικό εισιτήριο θα είχε προορισμό την Καραϊβική. Αν ήταν φρούτο, θα ήταν μάνγκο και ανανάς, κι αν ήταν μπαχαρικό θα ήταν ginger. Φύλο; Γυναίκα, ξανθιά, καλλονή και εκρηκτική. Αλκοόλ; Μόλις 5%. Παράγεται από βύνη κριθαριού, σιταριού, λυκίσκο, νιφάδες βρώμης, νερό και φυσικά μαγιά.

Την έχω δοκιμάσει ως συνοδευτικό γλυκών και αλμυρών συνταγών. Ταιριάζει τέλεια με cheesecake και με ομελέτα λαχανικών με κομματάκια χοιρινού ή πουλερικού κρέατος.

Δες παρακάτω την προσωπική μου άποψη για την Tropic Ale, «Beach Bum», της Blame the Sun.

Διάβασε ακόμη:

«Θείος Αιμίλιος», Midnight Circus: Μία μπύρα, πολλές γουλιές απόλαυσης και δροσιάς!

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!