Νέα

Σπουδαία νέα για το Μενοίκιο: Έλαβε την 1η θέση στον Αγροδιατροφικό επιταχυντή

Menikio Kefir Ice Cream

Η καινοτομία του Μενοίκιο και το προϊόν με το οποίο συμμετείχε στον Αγροδιατροφικό επιταχυντή – Αγροανέλιξη-Farm2Product 2022.

Το πρόγραμμα αγροδιατροφικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Farm2Product 2022», που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υποστηρίζει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και πρωτοβουλίες στον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα, πιο αναλυτικά, αφορά σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο, καθώς και στην ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Η συμμετοχή της Μενοίκιο, στο «Αγροανέλιξη-Farm2Product 2022» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού κατάφερε να λάβει την 1η θέση ανάμεσα στους 52 συνολικά συμμετέχοντες! Έπειτα από μία διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία αρχικά ξεχώρισαν 12 από τις 52 συμμετοχές και επιβραβεύτηκαν, το Μενοίκιο, λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια και mentoring από καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου των τροφίμων, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του προγράμματος με το νέο προϊόν Βιολογικό Παγωτό Κατσικίσιο Κεφίρ!

Η ομάδα του Μενοίκιο δήλωσε:

«Με αφορμή τις αυξημένες πωλήσεις του κατσικίσιου κεφίρ, εμπνευστήκαμε το βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ παγωτό στοχεύοντας σε μία νέα αγορά για εμάς – την κατάψυξη. Κατσικίσιο βιολογικό γάλα, κατσικίσια κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, άμυλο και βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ Μενοίκιο τα συστατικά του νέου μας προϊόντος. Όλα αυτά φυσικά ….. παγωμένα!!!»

Πρόκειται για ένα νέο και καινοτόμο προϊόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Ένα προϊόν με χαρακτηριστικό πλεονέκτημα την ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού συνδυάζει το βιολογικό με το κατσικίσιο. Σε συσκευασία των 150 g αποτελεί μία δροσερή λύση για την ανάγκη κατανάλωσης παγωτού και προσφέρει ταυτόχρονα τα ευεργετικά στοιχεία της καλλιέργειας κεφίρ. 

Το Βιολογικό Παγωτό Κατσικίσιο Κεφίρ από το Μενοίκιο, κρίθηκε και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό στη βάση του Επιχειρηματικού Οδηγού και του Πλάνου Δράσης Νέου Προϊόντος από την εταιρεία, με κριτήρια όπως η ανάλυση SWOT,το Μίγμα Μάρκετινγκ, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, το Πλάνο Πωλήσεων – Εξαγωγών, το Πλάνο Δημιουργίας του νέου προϊόντος, καθώς και τα Business Model Canvas και Unique Selling Proposition.

Η ομάδα κλείνει λέγοντας:

«Το νέο αυτό προϊόν, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν το καλοκαίρι και να τοποθετηθεί κυρίως σε αγορές του εξωτερικού και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, έχει ήδη αποσπάσει θετικότατα σχόλια στο αρχικό του στάδιο, από υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες μας και σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η διάκρισή του και η 1η θέση στο διαγωνισμό Αγροανέλιξη 2022, αποτελεί ακόμα μία επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει όλα μας τα προϊόντα και για την οποία αγωνιζόμαστε καθημερινά, αλλά και μία σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουμε για την ανάπτυξη καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.»

Πληροφορίες σχετικά με τον Αγροδιατροφικό επιταχυντή θα βρεις εδώ: https://www.generationag.org/

Διάβασε ακόμη:

VRoubis: Μία σημαντική διάκριση για την ομάδα της

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!