Επικαιρότητα

Αγίου Πνεύματος: Που θα πας αν είσαι fan της καλής μπύρας

Πι-Ρα NZ IPA

Το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος πάμε στο Χαλάνδρι για την παρουσίαση της νέας συνεργατικής μπύρας, Πι-Ρα NZ IPA.

Τίποτα δεν συναρπάζει περισσότερο έναν λάτρη της μπύρας από μια απογευματινή έξοδο που συνδυάζει τη γεύση εξαιρετικής μπύρας με την ανακάλυψη μίας νέας. Για το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος λοιπόν σου ‘χω την ιδανική πρόταση.

Παρουσίαση της νέας Πι-Ρα NZ IPA, στο Χαλάνδρι!

Στο συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μπύρας, η δημιουργία νέων και πρωτοποριακών γεύσεων αποτελεί μία συνεχή πρόκληση για τους ζυθοποιούς. Αύριο, μια νέα συνεργατική μπύρα έρχεται στο προσκήνιο από την Ζυθοποιία Αναστασίου και την Paragon Brewery, η Πι-Ρα NZ IPA.

Η ιδέα & η ονομασία της

Η ομάδα της Ζυθοποιίας Αναστασίου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Paragon Brewery, στην Ηλιούπολη, το όνομα της οποίας οφείλει στους πρώτους Αιγυπτιώτες (οι Έλληνες της Αιγύπτου) επιχειρηματίες που δημιούργησαν το προάστιο. Με ιδέα του Παύλου Χ. Δρανδάκη (1896-1945), του ανήσυχου και κοσμοπολίτη Κρητικού δημοσιογράφου, δίνεται στον καινούργιο οικισμό το όνομα της αρχαίας αιγυπτιακής πόλης που λεγόταν Ηλιούπολις «Πι-Ρα» το αιγυπτιακό της όνομα, η πόλη του θεού Ήλιου δηλαδή, που στα ελληνικά μεταλλάχτηκε σε Ηλιούπολη. Αυτή ήταν και η βασική ιδέα πίσω από το όνομα της νέας τους συνεργατικής μπύρας.

Η μπύρα που θα δοκιμάσουμε

Πρόκειται για μια χυμώδης IPA με 5,7% αλκοόλ και την προσθήκη του κλασικού νεοζηλανδέζικου λυκίσκου, “Nelson Sauvin”, αλλά κι ενός ανερχόμενου και δημοφιλή επίσης από την Νέα Ζηλανδία λυκίσκου, τον “Nectaron”. Το αποτέλεσμα είναι έντονες γεύσεις και αρώματα από τροπικό ανανά, φρούτα του πάθους και πυρηνόκαρπα φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο κ.ά. Μια άκρως καλοκαιρινή, εξωτική και νόστιμη ΙPA, κατάλληλη για το καλωσόρισμα του Ιουνίου.

Η ετικέτα

Στην ετικέτα βλέπουμε τον αιγυπτιακό θεό Ρα, μια αρχαία αιγυπτιακή θεότητα του ήλιου και από τους πιο ισχυρούς θεούς του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Οι άνθρωποι τον ταύτισαν με τον ήλιο του μεσημεριού. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Ρα κυβέρνησε όλα τα μέρη του δημιουργημένου κόσμου: τη Γη, τον ουρανό και τον κάτω κόσμο. Ο Ρα ήταν ο υπέρτατος θεός του ήλιου, των βασιλιάδων, της τάξης και του ουρανού.

Τοποθεσία, ώρα κ.α

Αν θέλεις το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος να το περάσεις «αιγυπτιακά» και «τροπικά» απολαμβάνοντας τη νέα Πι-Ρα NZ IPA, η Ζυθοποιία Αναστασίου και η Paragon Brewery σε περιμένουν, στις 18:00, στο Χαλάνδρι (Χαϊμαντά 25) να την ανακαλύψεις.

Περισσότερα για τις ζυθοποιίες θα βρεις εδώ:

Διάβασε ακόμη:

«Beach Bum», Blame the Sun: Εξωτική και εκρηκτικά γευστική!

«Θείος Αιμίλιος», Midnight Circus: Μία μπύρα, πολλές γουλιές απόλαυσης και δροσιάς!

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!