βιολογική φέτα μενοικιο
Νέα

Βιολογική Φέτα Μενοίκιο: Σήκωσε το Super Gold στα World Cheese Awards 2021

Πριν από μερικές μέρες, συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στο Οβιέδο της Ισπανίας διεξήχθησαν τα World Cheese Awards 2021 από το Guild of Fine Food. Ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα που συμμετείχαν και κρίθηκαν στο Palacio de Exposiciones y Congresos της πόλης, η Βιολογική Φέτα της ελληνικής εταιρείας Μενοίκιο εντυπωσίασε μερικούς από τους κορυφαίους γευσιγνώστες του κόσμου, αποσπώντας το βραβείο Super Gold! Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που προσφέρει ο διαγωνισμός, αλλά και το
μοναδικό Super Gold βραβείο από όλα τα ελληνικά τυριά που συμμετείχαν.

Ενώ εκπροσωπήθηκαν περισσότερα έθνη από ποτέ στα βραβεία World Cheese Awards 2021, το Μενοίκιο έλαβε μια διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα έγκρισης από μια πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας εκδήλωση τυριού, που επέστρεψε φέτος στην Ισπανία για να αποτελέσει μέρος του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival.

Η 33η διοργάνωση των βραβείων World Cheese Awards ήταν μεγαλύτερη και πιο διεθνής από ποτέ, περιλαμβάνοντας πάνω από 4.000 συμμετοχές για πρώτη φορά. Τα τυριά που συναγωνίζονται εκπροσωπούν 45 διαφορετικές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πρωτοεμφανιζόμενες συμμετοχές όπως η Ινδία, η Γουατεμάλα, η Ιαπωνία και η Κολομβία, καθώς και χώρες με εδραιωμένους τυροκόμους, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιολογική Φέτα Μενοίκιο Βραβείο

Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν σε μία ημέρα, καθώς 250 γευσιγνώστες από 38 διαφορετικές χώρες εξέτασαν την εμφάνιση, τη σύσταση, το άρωμα και τη γεύση των τυριών. Τα Χάλκινα, Αργυρά, Χρυσά και Super Gold βραβεία απονεμήθηκαν κατά την πρωινή κριτική αξιολόγηση, προτού γίνει η επανεξέταση των Super Gold, ώστε να βρεθούν οι φετινοί κορυφαίοι 16. Στη συνέχεια, η Διεθνής Τελική Κριτική Επιτροπή, που περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας του τυριού, συζήτησε τα καλύτερα τυριά στον πλανήτη μπροστά σε ζωντανό κοινό, προτού αποφασίσει ποιο προϊόν θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Το Μενοίκιο, ως Super Gold νικητής με την Βιολογική Φέτα συγχαίρει τους συναδέλφους της Quesos y Besos από το Guarromán της Ισπανίας, των οποίων το τυρί Olavidia στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Διαγωνισμό!

Διάβασε ακόμη:

Δυναμικό το «αποτύπωμα» της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στην Anuga

Α.Κατσίγκρας: Ο 26χρονος ελαιοπαραγωγός του Theseus EVOO μας συστήνει το brand του!

Μικροί Έλληνες Παραγωγοί: Κορυφαίοι σεφ της ελληνικής γαστρονομίας ως πρέσβεις της πρωτοβουλίας

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!