Πρόσωπα

Α.Κατσίγκρας: Ο 26χρονος ελαιοπαραγωγός του Theseus EVOO μας συστήνει το brand του!

Theseus EVOO_ Sinenteuxi

Ο Αθανάσιος Κατσίγκρας, ιδρυτής και ελαιοπαραγωγός του Theseus EVOO σου συστήνει το brand του μέσα από την παρακάτω αξιομνημόνευτη συζήτηση που αναπτύξαμε τόσο για την ενασχόλησή του με τον πρωτογενή τομέα και την εταιρεία, όσο και για την αξία του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Ας κάνουμε μία εισαγωγή για να μάθουμε λίγα πράγματα για εσένα και το brand. Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με τον πρωτογενή τομέα;

Ονομάζομαι Κατσίγκρας Αθανάσιος, είμαι 26 χρονών και κατάγομαι από το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, τον Πόρο. Είμαι Απόφοιτος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχετικά, με την ελιά και το ελαιόλαδο. 

Ωστόσο, ο χρόνος μετά τη σχολή δεν επιθυμούσα να μείνει ανεκμετάλλευτος και έτσι, παρακολούθησα τα εβδομαδιαία μαθημάτα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω E-Learning με τίτλο «Marketing Αγροτικών Προϊόντων», καθώς επίσης και τα σεμινάρια εξ αποστάσεως για εξαγωγές προϊόντων με τίτλο «Εξάγεις» στο αναγνωρισμένο IST College, τα οποία διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές του επιχειρηματικού κόσμου και γνώστες της παγκόσμιας αγοράς. 

Είμαι παραγωγός και ιδρυτής του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “THESEUS”, το οποίο παράγεται στην ιστορική Τροιζήνα στη Πελοπόννησο, μεταλαμπαδεύοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορία, τη μοναδική γεύση του και τα θρεπτικά συστατικά του σε όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους για το αγνό αυτό προϊόν, προωθώντας το τόσο στην Ελληνική όσο και τη Διεθνή αγορά.

Πότε γεννήθηκε το Theseus EVOO; Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Η μοναδική ιστορία του τόπου, τα σημαντικά εφόδια από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και η εμπειρία της οικογένειας μου στην καλλιέργεια της ελιάς σε συνδυασμό με το αγνό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο που παράγεται από τα κτήματα μας, ήταν η αφορμή για να ενσαρκωθεί η ιδέα στο μπουκάλι και να βαφτιστεί με τον όνομα του Βασιλιά της Αθήνας με καταγωγή από τη Τροιζήνα, Βασιλιά ΘΗΣΕΑ (Theseus).

Μίλησε μας για τα προϊόντα σας. Σε ποια περιοχή καλλιεργούνται οι ελιές σας; Ποια είναι η ποικιλία ελιάς που καλλιεργείτε;

Η ελιά, χαρακτηριστικό δένδρο του μεσογειακού τοπίου, αποτελεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα παράγοντα πολιτισμού, οικονομίας, υγείας και γαστρονομίας σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο. Στη περιοχή μας καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο δύο ποικιλίες ελαιόδεντρων (Olea europea) : η ποικιλία “Μανάκι” και η ποικιλία “Κορωνέικη”. Τα προϊόντα μας έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις και πιστοποιήσεις ανά καιρούς, όπως:

 1. GOLD Award 2021 – Authentic Greek Taste by GTBB
 2. VEGAN Certification
 3. BIO Product Certified by DIO
 4. ISO 22000
Κορωνέικη 

Η Κορωνέικη είναι η πιο γνωστή ποικιλία ελιάς στην Ελλάδα αφού της αντιστοιχεί το 60% και παραπάνω της ελληνικής παραγωγής. Έχει μικρό μέγεθος και ωριμάζει στην περιοχή μας από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Παρά το γεγονός ότι το κορωνέικο δέντρο χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα και μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι αυτό που συνδυάζει τη πολύ καλή ποιότητα και ποσότητα ελαιολάδου σε σχέση με άλλες ποικιλίες. Τα δέντρα μας δίνουν σταθερή καρποφορία και υψηλές αποδόσεις κάθε χρόνο, λόγω των απαραίτητων καλλιεργητικών φροντίδων που γίνονται τις κατάλληλες χρονικές περιόδους με αποτέλεσμα  τη ριζική διαφορά στην πυκνότητα, την  υφή και το δυνατό άρωμα του ελαιολάδου. Βαθύ, ανοιχτό πράσινο χρώμα, με γλυκόξινη και απαλή γεύση και αίσθηση διάφορων φρούτων όπως πράσινο μήλο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα αισθανθεί κάποιος με τη πρώτη του κιόλας δοκιμή. 

Theseus EVOO koroneiki
Μανάκι

Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται στην Άμφισσα, τους Δελφούς, την Ιτέα, την Αράχοβα, τη Λαμία, την Κυνουρία, την Ερμιόνη και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας. Η εποχή της συγκομιδής της είναι από τα μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές-μέσα Δεκεμβρίου. Στη Τροιζηνία η επόχή της συγκομιδής είναι περί τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη Νοέμβρη. Ο καρπός της έχει μεσαίες διαστάσεις με οβάλ σχήμα. Αυτό που χαρακτηρίζει το δέντρο Μανάκι είναι ότι αντέχει σε υψηλό υψόμετρο, όπου άλλες ποικιλίες, εκτός από την Αθηνολιά, δε μπορούν να αποδώσουν. Επίσης, είναι δέντρο αρκετά ανθεκτικό στο κρύο και στους ισχυρούς ανέμους. Είναι περισσότερο ευαίσθητο στην υγρασία. Για αυτό το λόγο τα ελαιόδεντρά μας βρίσκονται σε πλαγιές κατά κύριο λόγο (λιγότερη υγρασία) και παράγουν μία μοναδική και ιδιαίτερη ποιότητα αγνού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Βαθύ πράσινο χρώμα. Η γεύση του είναι πιο «πικάντικη» από τη Κορωνέικη και το άρωμα του ελαιολάδου θυμίζει ώριμα φρούτα, όπως ώριμο μήλο και τομάτα. Ιδανικό για μαγείρεμα και dressing.

Μανάκι με Ισχυρισμό Υγείας

Ένα εκλεπτυσμένο, αγνό και μοναδικό προϊόν της σειράς “Theseus EVOO” είναι το ελαιόλαδο της ποικιλίας Μανάκι, το οποίο ύστερα από χημικές αναλύσεις σε αναγνωρισμένο Χημείο της Ελλάδας, έλαβε πιστοποίηση για Ισχυρισμό Υγείας τη σεζόν 2019-2020. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο βγαίνει σε συγκεκριμένες – αριθμημένες φιάλες των 250ml (Premium Limited Edition).  Συγκεκριμένα, ο Ισχυρισμός Υγείας αφορά την αυξημένη περιεκτικότητα του ελαιολάδου αυτού σε Βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του δείγματος για τη συγκεκριμένη παράμετρο,  το δείγμα είναι πηγή βιταμίνης Ε, καθώς στην μερίδα αναφοράς του (20 g) περιέχει >1.8 mg (όριο που ισχύει) βιταμίνης Ε της ΣΗΠ (Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη). Επομένως, σύμφωνα με τους Κανονισμούς 1169/2011 και 432/2012 το ελαιόλαδο μπορεί να εμπορεύεται ως: 

 1. «πηγή βιταμίνης Ε»,
 2. «Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι αυτή η προσέγγιση στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Παρακάτω αναφέρονται μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από την συγκεκριμένη βιταμίνη:

 1. Ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβων στο αίμα.
 2. Πρόληψη καρκίνου
 3. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη Τύπου II
 4. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
 5. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των γνωστικών σας ικανοτήτων
 6. Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση
 7. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Theseus EVOO

Ωστόσο, για να φτάσουν τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Μανάκι σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται χρόνος, κόπος, υπομονή, επιμονή και επιστημονική προσέγγιση της καλλιέργειας. Η Σχολή που αποφοίτησα και η εντριβή μου με την καλλιέργεια της ελιάς, εφοδίασαν τη φαρέτρα των γνώσεών μου με όλα τα απαραίτητα όπλα για να επέλθει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Όπως γίνεται κατανοητό, δεν είναι εύκολο να παραχθούν μεγάλες ποσότητες κάθε χρόνο. Για αυτό το λόγο και για τα θρεπτικά διατροφικά οφέλη που προσφέρει, η τιμή του είναι υψηλότερη από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Το μεγάλο μυστικό κρύβεται κάπου ανάμεσα στο ορθολογικό κλάδεμα κάθε χρονιάς, τον ξερικό  και βιολογικό τρόπο καλλιέργειας, το υψόμετρο των περίπου 600μ του οροπεδίου στο οποίο καλλιεργούνται και τη στρεσσογόνα φάση που υπόκεινται τα δέντρα πριν την πρώιμη συγκομιδή των ελαιοκάρπων τους, όταν αυτά ύστερα από μακρά περίοδο ξηρασίας εκλύουν μεγαλύτερα ποσοστά βιταμίνης Ε στους χυμούς των καρπών τους.

Hotel Amenities

Μια νέα προσέγγιση για εμάς είναι ο κόσμος των φυτικών καλλυντικών με βάση το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Με χαρά, η σειρά Theseus Cosmetics λανσαρίστηκε το πρώτο εξάμηνο του ’21 και έγινε αμέσως αγαπητή τόσο από τον ξενοδοχειακό, κομμωτικό και τουριστικό κόσμο, όσο και από τον απλό και ουδέτερο κριτή/καταναλωτή. Η δύναμη του ελαιολάδου παντρεύτηκε με τα ευεργετικά στοιχεία της Αλόης και ο γάμος τους πρόσφερε ένα ταξίδι ομορφιάς σε κάθε δοκιμαστή! Οι κυλινδρικές φιάλες των 50ml, παραδόθηκαν στα χέρια των καλεσμένων στον γάμο τους σε δύο μοναδικά αρώματα: 

 1. OUD & GOLD
 2. ORIENTAL 
Theseus EVOO Cosmetics

Έτσι, η σειρά που δημιουργήθηκε καλύπτει ένα ευρύ φάσμα για κάθε επιχείρηση τόσο σαν άμεση χρήση όσο και σαν έμμεση χρήση μέσω της προσθήκης των προϊόντων σε κάποιο καλάθι/συσκευασία δώρων. Οι επιχειρήσεις που έρχονται σε επαφή μαζί μας για τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα παρακάτω:

 1. SHAMPOO
 2. SHOWER GEL
 3. BODY LOTION
 4. HAIR MASK
 5. LIQUID SOAP
 6. SOAP (100% PURE GREEN SOAP FROM THESEUS EVOO)

Ωστόσο, πλέον, με τη δυνατότητα της προσωποποιημένης ετικέτας, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να συζητήσουμε και να προσαρμόσουμε στις ανάγκες της κάθε μίας ξεχωριστά τα προϊόντα που την ενδιαφέρουν με βάση το Theseus EVOO. 

Η νέα και πολύ ενδιαφέρουσα σειρά της “QUEEN R COSMETICS” σε διάφορα αρώματα και φυτικές προσμίξεις, αποτελεί τρανό παράδειγμα για την εν λόγω δυνατότητα και υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει η επιχείρησή μας:

Queen R Cosmetics by Theseus EVOO:

 1. BODY MIST
 2. BODY BUTTER
 3. BODY SCRUB
 4. TANNING OIL SHIMMERING
 5. TANNING OIL
 6. AFTER SUN

Γεωγραφική θέση και ελαιόλαδο: Πόσο σημαντική είναι;

Το ελαιόλαδο όπως και το κρασί δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο σε δύο διαφορετικές περιοχές. Το κλίμα, οι συνθήκες που επικρατούν στη κάθε περιοχή ορίζουν πολλά αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επιδρά. Η κλίση του εδάφους, ο προσανατολισμός του ελαιώνα, η αποστράγγιση του εδάφους, η απόσταση μεταξύ των ριζών και ο τρόπος καλλιέργειας είναι μόνο μερικοί ακόμα από αυτούς τους παράγοντες. Αντιλαμβανόμαστε εύκολα, λοιπόν, ότι άλλο ελαιόλαδο παράγεται στην Κρήτη και άλλο στην Πελοπόννησο, ή άλλο στην Τροιζήνα και άλλο στην Κόρινθο (Πελοπόννησος).

Σε τι θα έλεγες ότι ξεχωρίζει το Theseus EVOO από τον ανταγωνισμό;

Ο τρόπος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων μας είναι βιολογικός και οι ελαιώνες μας κατά κύριο λόγο ποτιστικά (εκτός από τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Μανάκι με Ισχυρισμό Υγείας). Η πιστοποίηση της βιολογικής καλλιέργειας ελαιοδέντρων από αναγνωρισμένο φορέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για εμάς όσο και για την εγγύηση και ασφάλεια ποιότητας στον πελάτη. 

Ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας είναι ωστόσο επίπονος για ένα δέντρο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το δέντρο της ελιάς, σε αντίξοες συνθήκες παρενιαυτοφορεί έντονα. Ωστόσο, η οικογένειά μας με το σωστό κλάδεμα ετησίως, την ορθή άρδευση (εκτός από Μανάκι με Ισχυρισμό Υγείας) και την ορθή εγκεκριμένη βιολογική λίπανση και καταπολέμηση των εχθρών/ασθενειών στη σωστή αναλογία (βορδιγάλειος πολτός, ζεόλιθος και άλλα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στη βιολογική καλλιέργεια) έχει καταφέρει να μειώσει το φαινόμενο αυτό, σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί το ίδιο δέντρο να αποδώσει το ίδιο καλά για δεύτερη συνεχή χρονιά!  Διευθετώντας τον όγκο των κλαδιών με ορθές πρακτικές κλαδέματος, έχουμε ως αποτέλεσμα να διατηρούμε τα ελαιόδεντρα κοντά, ώστε οι χυμοί τους να διανύουν τη μικρότερη δυνατή διαδρομή από τη ρίζα ως τον καρπό.
Τα εδάφη της γόνιμης γης του Θησέα, είναι κόκκινα σε χρώμα και άρα διαθέτουν την ιδιότητα της καλής αποστράγγισης. 

Με τη συμβολή όλων των ανωτέρω παραμέτρων, το λάδι των Ελαιώνων του Θησέα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ελαιόλαδα εξαιτίας:

 • του εύφορου, καλά αεριζόμενου και καλά αποστραγγιζόμενου υπεδάφους
 • των κατάλληλων κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής της Τροιζηνίας
 • της προσεκτικής και προμελετημένης (καθόλη τη διάρκεια του καλλιεργητικού έτους) μεθόδου καλλιέργειας που εφαρμόζεται στους ελαιώνες της οικογένειας Κατσίγκρα.

Σε ποια φάση επιχειρηματικά σε πετυχαίνω αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε; 

Η ιδέα για τα προϊόντα Theseus EVOO, ξεκίνησε πριν τρία χρόνια όταν ακόμα φοιτούσα. Η επιχείρηση σαν σύσταση, ωστόσο, πήρε μορφή λίγο πριν τον ερχομό της πανδημίας. Ως νεοσύστατη επιχείρηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγαλώνει μέσα στην οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο COVID-19. Εξ αρχής, βέβαια, με σταθερότητα στα βήματά μας, απόλυτη ειλικρίνεια στον καταναλωτή για τα προϊόντα που του προσφέρουμε και το 100% αγνό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο που παράγουμε από τη γη του Θησέα, προχωράμε στην επίτευξη των στόχων μας. 

Πλέον, η επιχείρησή μας έχει αναπτύξει τη γκάμα των προϊόντων της με τα φυτικά προϊόντα ομορφιάς με βάση το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, πετυχαίνοντας με αυτό το τρόπο να εισχωρήσει σε τομείς που συνδέουν το αγροτικό προϊόν με τον κόσμο των καλλυντικών, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα και σε άλλες εταιρίες να δημιουργήσουν το δικό τους αγνό και συνάμα φυτικό προϊόν ομορφιάς μαζί μας με τη δική τους προσωποποιημένη ετικέτα! Η πρώτη μας συνεργασία στον χώρο της ομορφιάς έχει έρθει εδώ ένα εξάμηνο περίπου με την “Queen R Cosmetics”, παρέχοντας τη τεχνογνωσία μας και τις αγνές φυτικές πρώτες ύλες μας στα 7 διαφορετικά προϊόντα της σειράς της εταιρίας, με Private Label.

Όλα τα παραπάνω, ανυπομονούμε να τα παρουσιάσουμε στις διεθνείς εκθέσεις που συμμετέχουμε, οι οποίες αναβλήθηκαν για το 2020 (εκ νέου ημερομηνίες, Μάρτιος και Απρίλιος 2022). Συνεπώς, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το πόσο μας εξιτάρει η ιδέα ότι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τα ατόφια αυτά προϊόντα σε ανθρώπους από όλο το κόσμο.

Πόσο πιστεύεις ότι έχει επηρεαστεί ο ελαιοπαραγωγικός κλάδος στον οποίο συγκαταλέγεστε ως εταιρεία;

Η αλήθεια είναι ότι για να κρατήσεις έναν ελαιώνα δεν είναι ούτε καν στην ιδέα εύκολο. Ο ελαιοπαραγωγικός κλάδος, όπως αντίστοιχα σχεδόν κάθε αγροτικό κλάδος, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και η τιμή παραγωγού είτε μειώνεται/υποβαθμίζεται συνεχώς, είτε βρίσκεται σε μία στασιμότητα. Επιπλέον, η κρατική ενίσχυση πολλές φορές δεν φτάνει για τις βασικές δραστηριότητες ενός αγρότη και εδώ είναι το σημείο στο οποίο χάνεται το παιχνίδι. Θεωρώ πως τόσο το κράτος, όσο και ο αγρότης θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, να συνεταιριστούν προς όφελος και των δύο με στόχο όχι μόνο την απόλυτη πώληση των προϊόντων εντός συνόρων αλλά και της διάδοσης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων ανά τον κόσμο με συνεχείς οργανωμένες εκστρατείες εξωστρέφειας. Όνειρο απατηλό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως στο μέλλον τα πάμε καλύτερα σε αυτό το κομμάτι σαν χώρα.

Εξωστρέφεια και Theseus EVOO. Ποια είναι η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας σας; Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επιχείρησή μας γεννήθηκε εν μέσω κρίσης που σε συνδυασμό με την πανδημία, δεν έχουμε καταφέρει να γνωρίσουμε στο διεθνές καταναλωτικό κοινό τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα που παράγουμε. Η εξαγωγική δραστηριότητα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, όμως είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο και βρισκόμαστε εν αναμονή πολύ καλών διαπραγματεύσεων με διανομείς και άλλους ενδιαφερόμενους της αγοράς τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική (Μεξικό) και Ηνωμένα Εμιράτα (Dubai). 

Ενδοχώρια, ο Θησέας έχει εισχωρήσει σε συγκεκριμένα πολύ αξιόλογα σημεία πώλησης προς το παρόν, ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς με γνωστές αλυσίδες καταστημάτων Delicatessen της χώρας.

Άλλωστε, οι πολύ σημαντικοί συνεργάτες μας (Wise Greece, ManaGi, Wikifarmer, Maria’s Pharmacy Glyfada, TROIS by Logothetidis Kifisia, Aggelis Meatworks Glifada, Gazi College Piraeus, Apagio Taverna Poros, κ.α.) στη χονδρική και λιανική πώληση, καθώς επίσης έμπειροι Chefs, αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας και την θετική αξιολόγηση των προϊόντων μας από τους ίδιους αλλά και από το καταναλωτικό κοινό τους (περισσότερους συνεργάτες και τις κριτικές τους θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: theseusevoo.gr ).

Ο Θησέας αργά ή γρήγορα θα αποδείξει την δύναμή του στο παγκόσμιο ράφι. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η όλη πορεία ενός προϊόντος θα πρέπει να θεωρείται σαν ένας επίπονος και επίμονος μαραθώνιος, όχι σαν ένα σπριντ 50μ!

Πως προβλέπεις το μέλλον στον ελληνικό ελαιόλαδο;

Η στροφή στην υγιεινή διατροφή και στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας έχουν δώσει ώθηση στο ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, λόγω του πλήθους των ευεργετικών στοιχείων για υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Η αναζήτηση του στα ράφια διεθνώς όλο και αυξάνεται και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες προώθησής του.

Τι θα πρέπει να προσέχει κάποιος όταν αγοράζει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;

Θα έλεγα πως ο καθένας μας έχει διαφορετική προσέγγιση στο τι αποκαλείται εν τέλει καλό λάδι. Υπάρχουν διάφορα είδη λαδιών (ηλιέλαιο, σπορέλαιο, εξευγενισμένα λάδια, παρθένο ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κτλπ). Θα έλεγα πως εν τέλει είναι από τη μία υποκειμενική η κρίση του καθενός ως προς την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος, από την άλλη όμως είναι αδιαμφισβήτητα τα ευεργετικά στοιχεία του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου!

Δοκιμάστε όσα περισσότερα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιολάδου μπορείτε ώστε να επιλέξετε την δική σας αγαπημένη γεύση, το άρωμα που σας ταιριάζει και την υφή που σας εξεγείρει τη στοματική σας κοιλότητα. 

Στη συνέχεια, απλά δοκιμάστε το Theseus EVOO από τη ποικιλία MANAKI!

Κλείνοντας, πέρα από το να σε ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη συζήτηση που είχαμε, θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας μια τελευταία σκέψη σου, καθώς και τι επιδιώκεις για το μέλλον της Theseus EVOO.

Ο Θησέας θα κατακτήσει το διεθνές ράφι και θα ριζώσει στην καθημερινή καταναλωτική συνήθεια των δοκιμαστών του!

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο για την επιτυχία, παρά ο ζήλος, η επιμονή και το πάθος για το όραμα της διάδοσης των Ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, καθώς αποτελούν έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας, μαζί με τη ναυτιλία. Ο υπέρμετρος ζήλος μας οφείλεται στο ότι εμείς οι ίδιοι τα παράγουμε και είμαστε παρόντες από το χωράφι έως το ράφι. 

Θεωρώ πως η κρίση γεννά ευκαιρίες, αρκεί να τις ανακαλύψεις και να μπορείς να τις υποστηρίξεις. Σε χαλεπούς καιρούς ο καθένας που έχει μια καλή ιδέα πρέπει να την πιστέψει, να την αναδείξει και να την ακολουθήσει με πίστη και υπομονή, γιατί τίποτα δε μεγαλώνει αυθημερόν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι ένα παιδί γεννιέται, μπουσουλάει, σηκώνεται στα πόδια του και μετά προχωράει. Έτσι είναι και οι επιχειρήσεις. Άρα πίστη και όραμα!

Διάβασε ακόμη:

Λ.Πέπλης, AgroFigs: «Να καταφέρουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στους νέους πως το να γυρίσεις πίσω(στο τόπο σου), δεν είναι step-back για σένα αλλά άλματα εξέλιξης για τον τόπο μας.»

Μ.Μουρίκη, Μouriki Greek Premium Honey: «Πολύ γρήγορα, κατάφερε να εδραιωθεί και να αποκτήσει το δικό της “μελισσοκομικό προφίλ & ταυτότητα”στην αγορά του μελιού.»

Η ομάδα πίσω από τη Midnight Circus Gypsy Brewing

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!