Συνταγές

Χοιρινές μπουκιές μαγειρεμένες σε κόκκινη σάλτσα με στριφτάρια

χοιρινές μπουκιές

Μια παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν να την φτιάχνουν στις Κυκλάδες αλλά με πατάτες και την ονομάζουν «ροστό»

Μια νόστιμη συνταγή για χοιρινές μπουκιές με τα όλα της, που την έφτιαξα μόλις σε 30 λεπτά με ελάχιστα υλικά, και θέλησα να μοιραστώ μαζί σου. Χοιρινές μπουκιές μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας και καρότο με σέλερι με στριφτάρια.

Ο απόλυτος συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ χορταστικό.

Με καταγωγή από τις Κυκλάδες, το σημερινό πιάτο μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητα σου αλλά και στα τραπέζια με φίλους. Είναι σίγουρα ένα πιάτο που μπορεί να το φτιάξει και κάποιος που ζει μόνος του και βαριέται το μαγείρεμα.

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 500γρ χοιρινές μπουκιές (σπάλα)
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ εξ.παρθ.ελαιόλαδο Κολοκοτρώνη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 500γρ στριφτάρια με κουρκουμά ΗΛΙΣ
  • 330γρ σάλτσα ντομάτας και καρότο με σέλερι Saza

Για το σερβίρισμα:

  • Φύλλα βασιλικού
  • 100γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας ή μυζήθρα

Εκτέλεση:

Σε μια χύτρα σοτάρεις το κρεμμύδι με τις χοιρινές μπουκιές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις όλη τη σάλτσα ντομάτας και καρότο με σέλερι και ανακατεύεις καλά. Αφήνεις 2-3 λεπτά να πάρει μια γρήγορη βράση και ρίχνεις 400γρ ζεστό νερό. Έπειτα αλατοπιπερώνεις ανάλογα με τα γούστα σου. Κλείνεις τη χύτρα, και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνεις το μάτι στο μισό. Δηλαδή, αν η υψηλή φωτιά σου είναι το 6, όπως εμένα θα το βάλεις στο 3, και θα το αφήσεις να ψηθεί για 15 λεπτά.

Σε περίπτωση που δεις ότι το κρέας σου είναι λίγο σκληρό, το ψήνεις για άλλα 5 λεπτά το πολύ. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρείς από το μάτι. Βράζεις τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία και τα προσθέτεις μέσα στη κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύεις καλά.

Τόσο απλό! Σερβίρεις το πιάτο με πεκορίνο ή μυζήθρα και λίγα φύλλα βασιλικού για έξτρα άρωμα.

Μπορείς να το παντρέψεις εύκολα και με ρύζι, πατάτες γιαχνί ή την αγαπημένη σου πράσινη σαλάτα!

Οι χοιρινές μπουκιές είναι ένα οικονομικό κρέας με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Η δε σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τη σημερινή συνταγή είναι χειροποίητη και παρασκευασμένη με ελληνικές πρώτες ύλες και απαλλαγμένη από συντηρητικά από τη νεοσύστατη ελληνική εταιρεία Saza.

Περιέχει: πούλπα ντομάτας, κρεμμύδια, καρότα, ελαιόλαδο, σέλερι, πέστο βασιλικού, καστανή ζάχαρη, κόκκινο κρασί, σκόρδο, μαϊντανό, βαλσάμικο, αλάτι, φύλλα βασιλικού και μείγμα μπαχαρικών.

Θα την βρεις σε επιλεγμένα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα!

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

zorbabook