Στο κέντρο της Αθήνας, στην πάροδο των οδών Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους, βρίσκεται το νέο concept urban resto bar, Amber Athens. Τη Πέμπτη το βράδυ λοιπόν, βρέθηκα εκεί κι έτσι θέλησα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες πληροφορίες αλλά και σκέψεις μου που θα ήθελες να γνωρίζεις σχετικά με αυτό πριν το επισκεφθείς κι εσύ!
Ο χώρος
Σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Παπαδάκη και τον επιχειρηματία Αναστάσιο Τόλια, ο ιδιαίτερος αυτός χώρος προσφέρει έναν all day προορισμό για εμάς που ψάχνουμε κάτι διαφορετικό.
Στο πρώτο αντίκρισμά του θυμίζει σκηνικό παλιάς θεατρικής σκηνής. Αλλά η κύρια πηγή έμπνευσής του μοναδικού αυτού χώρου με αρκετές custom made δημιουργίες να το κοσμούν, είναι αυτό που δηλώνει και η ονομασία του: το κεχριμπάρι.
Πέραν της γνωστής του χρήσης ως κόσμημα από αρχαιοτάτων χρόνων, το κεχριμπάρι διαθέτει την ιδιότητα του να προφυλάσσει και να διατηρεί μέσα του διάφορες από τις ομορφιές του περιβάλλοντός του.
Έτσι και το Amber Athens. Εξωτερικώς και από τα φιμέ του τζάμια είναι δύσκολο να διακρίνεις τι πολύτιμο μπορεί να κρύβει μέσα του, αλλά όταν ανοίξεις τις πόρτες του περιβάλλεσαι από την καλαισθησία του και τον φιλόξενο αέρα που επικρατεί.
Πολλά από τα στοιχεία της διακόσμησης είναι μια πραγματική ωδή στον δημιουργό Pablo Picasso, ως μία σύνδεση της άμορφης, ασύμμετρης, ελεύθερης μάζας του κεχριμπαριού με το ανθρώπινο πνεύμα για τη δημιουργία.
Η εξυπηρέτηση
Με τρεις λέξεις: Άμεση, φιλόξενη, οικεία
Το μενού
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα υπέροχο φρουτένιο κοκτέιλ δια χειρός Δώρας Γιάννη, όπου και επιμελείται όλο το μενού των ποτών.
Σε αυτό το μενού θα βρεις μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες στη καρδιά της Αθήνας, με εξαίρετες επιλογές ετικετών όλων των αποσταγμάτων της Ελλάδας και του κόσμου. Μάλιστα, τα περισσότερα εξ ‘αυτών πλαισιώνουν το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα του Amber.
Και μετά το ποτό, σειρά είχε το φαγητό.
Τα πιάτα του είναι ένα πάντρεμα της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με την υπογραφή του Αθανάσιου Λιάππη. Οι γευστικές επιλογές πολλές και συνοδεύονται με ένα άψογο food presentation.
Αγαπημένες επιλογές που στις προτείνω ανεπιφύλακτα.
Οι γεμιστοί χουρμάδες με κατίκι Δομοκού και αποξηραμένο προσούτο συνοδευμένοι με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, ήταν μια γλυκιά απόλαυση πριν το κυρίως πιάτο.
Κι αν αγαπάς τα θαλασσινά τότε η γαρίδα tempura θα γίνει η αγαπημένη σου. Με γαρίδα Ηγουμενίτσας, tempura από μελάνι σουπιάς με λευκό ταραμά και μαρμελάδα πορτοκάλι. Ένας συνδυασμός πολλών γεύσεων, αρωμάτων και εντάσεων. Θα θελήσεις σίγουρα δεύτερο πιάτο.
Κι από σαλάτα;
Ως λάτρης της ρόκας θα σου πω ότι εδώ μπορείς να την παραγγείλεις κάλλιστα κι ως κυρίως πιάτο. Χορταστική, πολύ γευστική, και χάρη στα φρέσκα συστατικά που περιέχει όπως ρόδι, ντοματίνια, μανούρι, προσούτο κ.α είναι απολύτως υγιεινή.
Επιπρόσθετα, όπως προείπα είναι ένας all day προορισμός, καθώς διαθέτει ένα πλούσιο μενού για όλες τις ώρες. Από νωρίς το πρωί για καφέ, brunch με βάση το αυγό και ανοιχτά sandwich, αργότερα για μεσημεριανό και το βράδυ για ρομαντικό δείπνο ή ποτό και cocktails, το μενού του Amber Athens προσφέρει τεράστια ποικιλία. Και μάλιστα σε αρκετά προσιτές τιμές αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των υλικών του.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θεωρώ ότι αξίζει να αναφερθεί κλείνοντας αυτό το άρθρο και λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε όλοι είναι ότι, κατά την επίσκεψή μου, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και το προσωπικό ήταν απόλυτα προσεγμένο και ο χώρος καθαρός.
Αν θέλεις να επισκεφθείς κι εσύ το Amber Athens εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, καθώς και να δεις αναλυτικά όλο το μενού που διαθέτει: https://amberathens.gr/