Για εσένα που δεν ξέρεις πως να το εντάξεις στην μαγειρική σου
Σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο 10. Ωστόσο επειδή μου το ζήτησες πολλάκις, διάλεξα τους πιο αγαπημένους μου τρόπους μαγειρικής με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και σήμερα στους παρουσιάζω έναν έναν, σύμφωνα με τις οδηγίες της Tradifresh και των δικών μου πειραμάτων.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι πριν αγοράσεις ένα άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης καλό είναι να προσέξεις 3 βασικά πράγματα:
- Αρχικά να μην περιέχει συντηρητικά και άλλα συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας
- Δεύτερον να είναι 100% φυσικό προϊόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής του ώστε να διατηρηθούν όλες οι θρεπτικές ιδιότητες της πιπεριάς Φλωρίνης
- Και το σημαντικότερο; Να φέρουν πιστοποιήσεις σύμφωνα με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς
Τώρα πάμε να δούμε τους 10 αγαπημένους μου τρόπους μαγειρικής με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης!
- Ως βάση για τη χειροποίητη πίτσα σου
Ναι, κι όμως! Μπορείς να ξεχάσεις για λίγο τη κλασική σάλτσα ντομάτας και να βάλεις το άλειμμα εκείνο που θα σου κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον. Ιδανικά θα πρότεινα το απαλό ή το άλειμμα με ντομάτα και μελιτζάνα.
- Ως σάλτσα στο κιμά σου
Αυτόν το συνδυασμό θα τον λατρέψεις. Δοκιμασμένο στη κιμαδόπιτα μου!
- Ως dip για τα πατατάκια ή τα κριτσίνια σου
Εδώ θα σου πρότεινα να παίξεις με το απαλό και το καυτερό ιδίως αν τα κριτσίνια σου είναι τυρένια. Ο συνδυασμός είναι μαγικός!
- Στο burger σου…
και ξέχασε το delivery! Μα φυσικά, προσθέτοντας λίγο άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης στο burger, στο τοστ ή στο σαντουιτς σου τρως σίγουρα ένα πιο υγιεινό fast food και σου έρχεται πιο οικονομικά. Αφού περιορίζεις τις παραγγελίες από το μπεργκεράδικο της γειτονιάς σου!
- Σε όλα τα λαδερά φαγητά σου!
Θα μου πεις, θέλεις να φας και λίγο ντοματούλα. Ναι δεν αντιλέγω. Σου έχω τη λύση με το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο. Ιδίως αν φτιάχνεις συχνά όσπρια στο φούρνο ή στη κατσαρόλα, το συγκεκριμένο άλειμμα θα δώσει μια παραπάνω νότα σε όλο σου το πιάτο.
- Στα μπιφτέκια λαχανικών σου
Με δύο κουταλιές της σούπας φτιάχνεις τα καλύτερα μπιφτέκια λαχανικών. Δοκιμασμένο στους ρεβιθοκεφτέδες μου. Είναι και vegan σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει.
- Στο γιουβέτσι σου
Το μοσχαράκι λατρεύει το άρωμα της πιπεριάς Φλωρίνης. Κι αν τρίψεις από επάνω λίγη μυζήθρα και το πάρουν πρέφα οι γείτονες λόγω των πλούσιων αρωμάτων που αφήνει η καπνιστή πιπεριάς στο χώρο, ετοίμασε ταπεράκια για όλους!
- Ως γέμιση για την τάρτα ή την πίτα σου
Με 3 υλικά έχεις φτιάξει την καλύτερη τάρτα ή πίτα σε χρόνο ντετέ. Παίρνεις έτοιμο φύλλο από το σούπερ μαρκετ, το τυρί της αρεσκείας σου, προσθέτεις και το άλειμμα και βου α λα!
- Ως επικάλυψη στο αλμυρό κέικ σου
Μη σου φαίνεται καθόλου παράξενο. Θα είναι το πιο νόστιμο κέικ πιπεριάς, φτάνει να μην υπερβάλεις.
- Ως μαρινάδα στα πουλερικά σου
Κι άφησα το καλύτερο για το τέλος. Όπως είναι σε όλους μας γνωστό τα πουλερικά δεν έχουν τόσο έντονη γεύση σε σχέση με τις υπόλοιπες ζωικές τροφές και για να δώσουμε μια ένταση στο πιάτο, χρησιμοποιούμε διάφορα καρυκεύματα ή μαρινάδες. Με το άλειμμα έχεις ήδη ξεμπερδέψει.
Σε ένα μπολ ρίχνεις όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι και τοποθετείς το πουλερικό σου. Το αφήνεις μία ώρα στο ψυγείο και το ψήνεις μαζί με την μαρινάδα στο φούρνο. Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις και με οποιοδήποτε άλλο κρέας ή ακόμα και με ψάρι.
Είμαι σίγουρη ότι όσο διάβαζες τους παραπάνω τρόπους σου πέρασαν από το μυαλό άλλοι δέκα. Σωστά; Αν ένα πράγμα μου έχει μάθει η μαγειρική είναι να τολμάω να δοκιμάζω νέα πράγματα, νέες γεύσεις και συνδυασμούς. Κι άμα μπορώ εγώ, σίγουρα μπορείς κι εσύ!
Ανακάλυψε όλη τη σειρά εκλεπτυσμένων αλειμμάτων πιπεριάς Φλώρινας από την Tradifresh εδώ: https://tradifresh.com.gr
Διάβασε ακόμη:
MIA’S: Έτοιμο για ένα γαστρονομικό καλοκαίρι 2023
6 ελληνικές σαλάτες στις 50 καλύτερες του κόσμου
Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!