ρεβιθοκεφτέδες
Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

Οι ρεβιθοκεφτέδες ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου ορεκτικό καθώς, όπως ήδη θα ξέρεις τα ρεβίθια από μόνα τους ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μου επιλογή για την ημέρα των οσπρίων. Έτσι, θέλοντας εχθές να μαγειρέψω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αποφάσισα να φτιάξω ρεβιθοκεφτέδες φούρνου με την βασική διαφορά να υπάρχει στα συστατικά. Αντί για μυρωδικά, επέλεξα το επίσης αγαπημένο μου συστατικό, τη πιπεριά Φλωρίνης.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα 3 ολόκληρες πιπεριές και το καταπληκτικό άλειμμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης της Tradifresh με ντομάτα και μελιτζάνα. Ένα άλειμμα που δίνει μια ιδιαίτερη γαστρονομική πινελιά από την αρχή έως το τέλος σε κάθε μπουκιά.

Είναι από τα προϊόντα που θα δεις σύντομα στη λίστα με τα δικά μου must have νηστίσιμα που αξίζει να βάλεις φέτος στο τραπέζι σου. Κι αν είσαι vegan ή veggie αυτό το γευστικά μαγικό άλειμμα κάνει και για εσένα!

Πάμε να δούμε τώρα την σημερινή συνταγή για να τους φτιάξεις κι εσύ!

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 300γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 μικρές πιπεριές Φλωρίνης
  • 100γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κ.σ άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και μελιτζάνα Tradifresh
  • 1 κ.σ ντομάτα κονκασε
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (Δεν θέλουμε πολύ πηχτό μείγμα, οπότε προσοχή)
  • 2 αβγά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνεις τα βρασμένα ρεβύθια σου και με έναν πολτοποιητή πατάτας τα πατάς ελαφρώς. Δεν θέλουμε να λιώσουν!

Ύστερα προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται σε κεφτέ.

Αν έχεις χρόνο, βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια, παίρνεις ένα ταψί, τοποθετείς επάνω μια λαδόκολλα και παίρνεις μεγάλες κουταλιές και φτιάχνεις τους ρεβιθοκεφτέδες σου.

Πριν τους τοποθετήσεις στο φούρνο, πασπάλισέ τους με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 20-25 λεπτά στον αέρα.

Σερβίρεις ιδανικά με πράσινη σαλάτα και ντιπ γιαουρτιού.

Tip για τη νηστεία: Αντί για αβγά και αλεύρι γ.ο.χ, βάλε φαρίνα. Επίσης οι παραπάνω ρεβιθοκεφτέδες μπορούν να γίνουν το νηστίσιμο μπέργκερ σου!

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε χειροποίητα burger με καυτερό άλειμμα πιπεριάς

Εύκολη συνταγή για πατατοπιτάκια με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης: 10 αγαπημένοι τρόποι μαγειρικής!

zorbabook