πατατοπιτακια
Συνταγές

Εύκολη συνταγή για πατατοπιτάκια με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

Είναι μία από τις πιο εύκολες και συνάμα νόστιμες συνταγές για να φτιάξεις τώρα που είσαι όλη μέρα σπίτι. Είτε ζεις μόνη είτε έχεις οικογένειας να είσαι σίγουρη πως θα την απολαύσουν όλοι εξίσου. Τα συγκεκριμένα πατατοπιτάκια μπορείς να τα ετοιμάσεις ως ορεκτικό και ως κυρίως πιάτο, ειδικά αν τα συνοδεύσεις με την αγαπημένη σου πράσινη σαλάτα, δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο. Η γεύση τους, η υφή τους και τα αρώματά που πηγάζουν από το άλειμμα πιπεριάς της Tradifresh, θα σε ταξιδέψουν στα γραφικά τοπία του τόπου καταγωγής της, δηλαδή στη Φλώρινα.

Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις, καθώς και ένα tip σε περίπτωση που σου περισσέψει η γέμισή τους!

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 100γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας Γης
  • 250γρ άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης απαλό Tradifresh
  • 2 μεσαία αβγά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, χοντρό για πίτες
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ.σ εξ.παρθ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

Βράζεις τις πατάτες σε καλά αλατισμένο νερό. Τις σουρώνεις και τις τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ. Παίρνεις ένα πιρούνι ή το εργαλείο για πουρέ και την πολτοποιείς. Στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις. Κάπου εδώ να σου πω να αφήσεις λίγο τυρί στην άκρη για να προσθέσεις προαιρετικά από πάνω.

Κόβεις τα φύλλα σε λωρίδες με πλάτος ίσο με την παλάμη του χεριού σου. Υπολόγισε 12 λωρίδες, ίσως και παραπάνω ανάλογα τη ποσότητα που θέλεις να φτιάξεις. Όσο γεμίζεις τα πατατοπιτάκια, έχεις σκεπασμένα τα υπόλοιπα φύλλα για να μη ξεραθούν. Επίσης, σημαντικό είναι να τα αλείψεις στη βάση τους με λίγο ελαιόλαδο.

Απλώνεις ένα – ένα τα φύλλα, βάζεις από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνεις σε τρίγωνα.

Αφού τα διπλώσεις όλα, αν θέλουμε μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο, σε κλειστό σκεύος για 24 ώρες, στην κατάψυξη για 6 μήνες, ή να τα φτιάξεις αμέσως.

Πριν το ψήσιμο, τα αλείφεις από πάνω με ελαιόλαδο και προσθέτεις το υπόλοιπο τυρί για έξτρα γεύση.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Tip: Με έξτρα αλεύρι, 2 αβγά και ντοματίνια μετατρέπεται εύκολα σε μια επιπλέον πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο ως πατατόπιτα αλλά χωρίς φύλλο!

πατατοπιτάκια

Μη ξεχάσεις, σε περίπτωση που φτιάξεις τη συνταγή να κάνεις tag στα social media το #makeyourwaygr! Θα χαρώ πολύ να δω και την δική σου εκτέλεση!

Διάβασε ακόμη: Φτιάξε χειροποίητα burger με καυτερό άλειμμα πιπεριάς