Γαστρονομία

LEGIT: Το νέο espresso brand που ξεχώρισε στο Athens Coffee Festival

LEGIT COFFEE - KAFEKOPTEIA LOUMIDI - ATHENS COFFEE FESTIVAL

Ο LEGIT COFFEE είναι η νέα πρόταση espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη για τους επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης

Στον παλμό του Athens Coffee Festival ένα νέο ελληνικό espresso brand κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει τις καρδιές των coffee lovers. To LEGIT, που σχεδιάστηκε προσεκτικά από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, αποκλειστικά για την B2B HO.RE.CA. αγορά.

LEGIT COFFEE

Η ιστορία πίσω από τον LEGIT

Για την ιστορία και την εικόνα του brand της, LEGIT, παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, σε εκδήλωση που παρέθεσε για τους δημοσιογράφους, με κύριο ομιλητή τον Βασίλη Λουμίδη, Director of Coffee της εταιρείας.

Ο Βασίλης Λουμίδης, ξεκίνησε αρχικά να μας εξιστορεί την ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη αναφέροντας μάλιστα κάτι που ενδεχομένως δεν το γνωρίζαμε, ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του είναι γνωστή στην Ελλάδα για τον ελληνικό καφέ, η ίδια παράγει espresso από το 1940. Στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε αναφορά στην παρακολούθηση της αγοράς και των καταναλωτών καφέ σημειώνοντας ότι ο καταναλωτής γίνεται πιο απαιτητικός και προτιμάει κυρίως τον espresso στις αγορές του εκτός σπιτιού, με νούμερα που φτάνουν και τους 8 στους 10 καφέδες. Ως απάντηση σε αυτήν την ανάγκη, αποφάσισαν ως ομάδα να δημιουργήσουν αποκλειστικά για την αγορά της HO.RE.CA, μία νέα, φρέσκια πρόταση espresso. Έτσι, εκείνος και η ομάδα του αποφάσισαν, το 2020, να δημιουργήσουν το LEGIT, αφιερώνοντας στην διαδικασία του R&D περισσότερους από 18 μήνες.

LEGIT COFFEE BLUE SKY

Ο LEGIT COFFEE είναι μια νέα φρέσκια πρόταση στον κόσμο του espresso

Τα προϊόντα του προέρχονται από προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας από διάφορα μέρη του κόσμου, διαφορετικές ποικιλίες και μεθόδους επεξεργασίας. Το καβούρδισμα τους είναι πάντα ήπιο, μελετημένο και σταθερό, αναδεικνύοντας τα αρώματα και τις γευστικές νότες κάθε κόκκου καφέ ξεχωριστά.

Η γκάμα των προϊόντων LEGIT COFFEE περιλαμβάνει τρία χαρμάνια espresso  σχεδιασμένα έτσι ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις & προτιμήσεις της γευστικής παλέτας του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή και παράλληλα να αποδίδουν γευστικά στοιχεία από σοκολάτα, πραλίνα, ξηρούς καρπούς και απαλές νότες φρούτων. Επιπλέον, προσφέρει μια ξεχωριστή σειρά speciality single origin espresso που εναλλάσσεται 4 φορές τον χρόνο ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής κάθε χώρας –harvest cycle project.

LEGIT COFFEE CUPS

Ο LEGIT COFFEE καλύπτει τις επιθυμίες των σύγχρονων Ελλήνων coffee lovers και παράλληλα προσφέρει στους επαγγελματίες της HO.RE.CA. ένα πραγματικά αξιόλογο και αξιόπιστο προϊόν και μια ολιστική πρόταση που συνδυάζει άριστης ποιότητας προϊόντα, ασυναγώνιστη γεύση, εκπαιδευτικά προγράμματα, state-of-the-art εξοπλισμό, καθοδήγηση και άμεση υποστήριξη μετά την πώληση.

Ο Βασίλης Λουμίδης, Director of Coffee των Καφεκοπτείων Λουμίδη δήλωσε:

«Πιστεύουμε στη δύναμη του νέου espresso brand LEGIT και συνολικά στις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης. Το εμπορικό πλάνο μας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και στοχεύουμε πρωτίστως σε επιλεγμένες, ποιοτικές συνεργασίες με επαγγελματίες της HORECA που έχουν παρόμοια ολιστική φιλοσοφία με αυτή του LEGIT. Είμαστε σίγουροι πως επαγγελματίες και καταναλωτές θα αγαπήσουν τον espresso LEGIT όσο και εμείς!»

LEGIT COFFEE CREW

Σε ερώτηση του Make Your Way, σχετικά με το αν υπάρχει στο πλάνο η διείσδυση του brand σε ξένες αγορές, ο ίδιος απάντησε:

«Η εμπορική στρατηγική μας εστιάζει πρωτίστως σε επιλεγμένες συνεργασίες με premium σημεία HORECA που έχουν παρόμοια φιλοσοφία με αυτή του LEGIT COFFEE. Κατά τη φάση λανσαρίσματος που βρισκόμαστε εστιάζουμε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να απορρίπτουμε το ενδεχόμενο παρουσίας του brand και στο εξωτερικό.».

Και στην ερώτηση αν υπάρχουν βλέψεις να ανοίξουν franchise coffee shop που θα φέρουν την επωνυμία LEGIT COFFEE, αποκρίθηκε:

«Ο LEGIT COFFEE είναι μια επωνυμία καφέ και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις επαγγελματικές ανάγκες premium σημείων καφεστίασης. Σημείων δηλαδή που επιθυμούν να προσφέρουν ένα πολύ προσεγμένο προϊόν, μεταχειρίζοντάς το εξειδικευμένα σε state-of-the-art εξοπλισμό. Η επωνυμία LEGIT COFFEE δεν αποτελεί πρόταση franchise.»

Διάβασε ακόμη:

Σχολικά γεύματα: Η υγιεινή πρόταση για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Φωτιές: Μήνυμα από την πρωτοβουλία Μικροί Έλληνες Παραγωγοί

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News