πληγεισες περιοχες
Νέα

Πρόσκληση: Στηρίζουμε τις πληγείσες περιοχές αγοράζοντας τοπικά προϊόντα

Ένας από τους πολλούς τρόπους για να στηριχθούν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί στις πληγείσες περιοχές από τις φονικές πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας και της Πελοποννήσου, που μαστίζουν αυτές τις ημέρες, είναι και η αγορά τοπικών προϊόντων όλων των ειδών.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις για να καλύψουν τυχόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα και θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που πιθανόν να έχουν χάσει το σπίτι τους.

Σε ανθρώπους που έχουν αποφασίσει ότι εκτός από δουλειά, το κάνουν με αληθινή αγάπη, αρκετό μεράκι και ευφάνταστη δημιουργικότητα.

Στις πληγείσες περιοχές αυτές, υπάρχουν αμέτρητες επιχειρήσεις και προϊόντα που περιμένουν το τουρισμό του καλοκαιριού για να βγάλουν έναν ολόκληρο χειμώνα, αφού δυστυχώς ως Έλληνες ακόμα, δεν έχουμε μάθει να αγκαλιάζουμε το ελληνικό τυποποιημένο ή μη προϊόν.

Δεν έχουμε μάθει να αγοράζουμε ελληνικές τομάτες, κρεμμύδια, πατάτες. Δεν έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχουν μόνο τα μεγάλα ελληνικά brands συσκευασμένων προϊόντων που παράγουν καλά προϊόντα(;) αλλά και μικρά, που παράγουν «διαμάντια» στο τομέα τους.

Έστω και τώρα, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στις πληγείσες περιοχές μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό αγοράζοντας αποξηραμένα σύκα Ιστιαίας, μέλι Ευβοίας – η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει και τα περισσότερα μελίσσια του νησιού, φρουτώδες κρασί Ιστιαίας, τις βραβευμένες πράσινες ελιές του συνεταιρισμού των Ροβιών. Από την άλλη η Ηλεία φημίζεται για το άριστης ποιότητας ελαιόλαδο, τη σχετικά νέα καλλιέργειά φράουλας, καθώς και τις εξαιρετικές πατάτες φθινοπωρινές ή ανοιξιάτικες και φυσικά ο τοματοπολτός τους, που είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά μερικές προτάσεις από τις εκατοντάδες που υπάρχουν για να μπορούμε να τα αναζητήσουμε online ή σε φυσικά καταστήματα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, delicattessen και κάβες.

Οι πληγείσες περιοχές και οι πολίτες αυτών, μας έχουν ανάγκη. Η αγορά τοπικών προϊόντων είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τις στηρίξουμε. Κι ας μας γίνει αυτό μια καλή συνήθεια για όλες τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας.

Ας μοιράσουμε αυτό το μήνυμα σε όλους!

Διάβασε ακόμη:

Νιώσε το αυθεντικό, στην Κρήτη «Crete, Sense the Authentic»

Η ευβοϊκή εταιρία εμφιάλωσης νερού, Δίρφυς, ως αρωγός σε αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις!

Λ.Πέπλης, AgroFigs: «Να καταφέρουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στους νέους πως το να γυρίσεις πίσω(στο τόπο σου), δεν είναι step-back για σένα αλλά άλματα εξέλιξης για τον τόπο μας.»

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα νέα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!

Comments (1)