byraki flavor
Νέα

Το ByRaki flavor ανάμεσα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Diet

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα για τη Μεσογειακή Διατροφή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «MD.net»

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου συμμετέχει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED 2014-2020 στο έργο με τίτλο: «MD.net” Mediterranean Diet – When Brand Meet People– Διατροφή στη Μεσόγειο- Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες».

Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής στις χώρες της Μεσογείου, ως αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής ταυτότητας – η οποία είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Με τη χρήση παραδοσιακών και δημιουργικών μέσων θα παραχθούν γνώση, στρατηγικές και τρόποι ευφυούς μάρκετινγκ για την ενίσχυση της κοινής ταυτότητας, των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και της καινοτομίας στην οικονομία.

Διατροφή στη Μεσόγειο

Στο πλαίσιο του έργου διοργανώθηκε από το Εμπορικό, Βιομηχανικό και Ναυτικό Επιμελητήριο Σεβίλλης, και εταίρο του έργου, Εικονική έκθεση και Διαδικτυακό Συνέδριο, με τίτλο “Med Diet Networking Festival” με σκοπό την προβολή, προώθηση, δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες και φορείς που προέρχονται από τις χώρες του εταιρικού σχήματος του έργου.

Συμμετείχαν 80 επιχειρήσεις από όλες τις χώρες και 220 μεμονωμένοι συμμετέχοντες. Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν 5 επιχειρήσεις που είχαν επιλεγεί (κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και έλαβαν συμβουλευτική υποστήριξη.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το Byraki flavor. Στόχος της επιχείρησης ByRaki flavor είναι, ήταν, και θα είναι η εξέλιξη της Τσικουδιάς Κρήτης!

Επίσης συμμετείχαν οι:

  • The family farm -Ελένη Ντουντουνάκη
  • Eymelon- Θέμης Αλέξης – Μαρία Ατσαλή
  • Eptastiktos -Κοιν. Σ.Επ. Επτάστικτος
  • Τυροκομικά Ψηλορείτης – Κλάδου Στυλιανή

Την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με την καινοτομία και την ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο. Συμμετείχαν ακόμη σε βιωματικά σεμινάρια όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρηση τους και τα καινοτόμα προϊόντα τους αλλά και σε (Β2Β) συναντήσεις με άλλες επιχειρήσεις με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και την αναζήτηση δυνητικών πελατών ή προμηθευτών. Τα βιωματικά σεμινάρια και οι Β2Β συναντήσεις συνεχίστηκαν και την δεύτερη μέρα.

Την τρίτη ημέρα η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό με περισσότερες από 200 συμμετοχές και την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής ως ευκαιρία αξιοποίησης και προστασίας των αγροτικών τοπίων της κάθε χώρας

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν οι Ρούλα Παπαδοπούλου, συντονίστρια του έργου, Μαρία Κοζορώνη, εξωτερικός συνεργάτης και Μυρτώ Σαϊτάκη εκ μέρους του αναδόχου ΕΤΑΜ Α.Ε.

Διάβασε ακόμη:

Η ποτοποιία Τεντούρα Κάστρο – Χάχαλης ενώνει τις δυνάμεις της με το Πανεπιστήμιο Πατρών

AlanDeli: Το deli που κοσμεί στην καρδιά του εμπορικού Ίλιον

Ακόμα περισσότερα ονόματα είναι «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί»