Χειροποίητη πίτα με chutney μανιτάρι πλευρώτους και 4 τυριά

μανιταρόπιτα

Είναι Σάββατο, δεν έχω κανονίσει να βγω με την παρέα μου και βρίσκομαι το βράδυ σπίτι μου. Τι να κάνω – τι να κάνω αναρωτιόμουν όλη μέρα. Μετά από τις καθιερωμένες υποχρεώσεις και δουλειές λέω αυτό είναι θα πειραματιστώ πάλι στην αγαπημένη μου κουζίνα παίζοντας με υλικά που έχω στο ντουλάπι και στο ψυγείο, κι έτσι έκανα. Έφτιαξα μια χειροποίητη πίτα με chutney μανιτάρι και 4 τυριά που βρήκα στο ψυγείο και πέρασα το βράδυ μου με ένα κομμάτι φανταστικής μανιταροτυρόπιτας κι ένα ποτήρι καλής μπύρας.

Η διαδικασία είναι τόσο απλή (και νόστιμη εννοείται) που πραγματικά θα θες την φτιάξεις σήμερα κιόλας!

Θα χρειαστείς

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο μας. Ζυμώνουμε και έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μας.(προσθέτουμε έξτρα αλεύρι αν χρειαστεί και αφήνουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά να ξεκουραστεί).

Φτιάχνουμε τη γέμιση ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα αφού περάσει η μισή ώρα παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε τα φύλλα μας.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας και προσθέτουμε λίγο στα φύλλα μας. Τοποθετούμε ένα κάτω – ένα πάνω και ενδιάμεσα τη γέμιση μας. Τέλος, ρίχνουμε λίγο νερό με ελαιόλαδο στο φύλλο με το χέρι μας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου!

*Το chutney μανιτάρι το προμηθεύτηκα από το «Μανιταριών Γεύσεις» στη Νέα Ερυθραία!

Καλή απόλαυση!

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News

Exit mobile version