Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ με περισσότερα από 92 χρονιά δυναμικής παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά και έχοντας ως κύριο μέλημά της να προσφέρει ανώτερης ποιότητας και καινοτόμα ζυμαρικά, συμμετείχε στην ημερίδα δημοσιογράφων της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑΣ ΜΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο New Hotel στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της ημερίδας δημοσιογράφοι από καταξιωμένα μέσα συνομιλήσαμε με την κα. Αθανασία Δάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ για όλες τις τελευταίες δραστηριότητες της εταιρείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Νέο site αποκλειστικά για το αγαπημένο μας κριθαράκι
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, τον περασμένο Μάιο παρουσίασε την ολοκαίνουρια ιστοσελίδα της, www.kritharoto.gr, η οποία περιέχει εμπνευσμένες συνταγές της διακεκριμένης σεφ και πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας και στενή συνεργάτιδα της εταιρείας, Ντίνα Νικολάου, με κύριο συστατικό το αγαπημένο ζυμαρικό κριθαράκι. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να προωθήσει το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ και να γίνει πηγή έμπνευσης για τους απανταχού επιδόξους δημιουργούς προσφέροντας μια νέα διάσταση γεύσεων σε κάθε κουζίνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μεταξύ των κλασικών επιλογών σε Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ συγκαταλέγονται το Κριθαράκι Μέτριο, το Κριθαράκι Χονδρό καθώς και η Χρυσή Μανέστρα. Στις πιο ‘”ιδιαίτερες” επιλογές βρίσκουμε το Βιολογικό Κριθαράκι, το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης, το Βιολογικό Κριθαράκι Ζείδωρος Γης Ολικής Άλεσης με δίκοκκο σιτάρι, το Κριθαράκι Λαχανικών ΗΛΙΟΣ και το Κριθαράκι Χωρίς Γλουτένη.
Η ΗΛΙΟΣ στη SIAL 2024: Καινοτόμα προϊόντα που ξεχώρισαν
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου. Η έκθεση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την εταιρεία να παρουσιάσει την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων της. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το διεθνές κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρεις βιολογικούς, gluten-free κωδικούς ζυμαρικών της ΗΛΙΟΣ, οι οποίοι απευθύνονται σε όσους επιθυμούν μία διατροφή ελεύθερης γλουτένης:
- Ριγκατόνι από κίτρινη φακή & κολοκύθα
- Πέννες Ριγέ από καστανό ρύζι & κουνουπίδι
- Στριφτάρια από κόκκινη φακή & παντζάρι
Τα Βιολογικά «Στριφτάρια ΗΛΙΟΣ από Κόκκινη Φακή & Παντζάρι» και τα Βιολογικά «Ριγκατόνι ΗΛΙΟΣ από Κίτρινη Φακή & Κολοκύθα» περιέχουν επιλεγμένα όσπρια, καθιστώντας τα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη διατροφική αξία των προϊόντων. Τα λαχανικά και δημητριακά στις Βιολογικές «Πέννες Ριγέ ΗΛΙΟΣ από Καστανό Ρύζι & Κουνουπίδι» έχουν επιλεγεί με προσοχή καθιστώντας το προϊόν πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και πηγή φυτικών ινών.
Η ΗΛΙΟΣ παρουσίασε επίσης τη σειρά προϊόντων «Ζείδωρος Γη», με πρωτοποριακά ζυμαρικά που επαναπροσδιορίζουν τη γευστική εμπειρία. Η σειρά περιλαμβάνει γευστικούς συνδυασμούς που ενώνουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία:
- Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ
- Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης
- Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι
- Ταλιατέλες με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π
Το «Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ» συνδυάζει τη γεύση του ελληνικού καφέ με τη βιώσιμη πρακτική zero food waste, καθώς ακόμα και το νερό βρασμού των ζυμαρικών μπορεί να αξιοποιηθεί στην κουζίνα. Το «Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης» αναδεικνύει δύο κρητικούς θησαυρούς με σημαντικά διατροφικά οφέλη. Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία της ΗΛΙΟΣ με τον συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης, δημιουργήθηκαν δύο ακόμη καινοτόμα προϊόντα, ο «Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι» και οι «Ταλιατέλες με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π.», που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις με τα μοναδικά αρώματα του κρόκου. Με δέσμευση τα προϊόντα ΗΛΙΟΣ να είναι προσιτά σε όλους, η εταιρία ενσωματώνει το σύστημα ανάγνωσης Braille στις συσκευασίες των παραπάνω προϊόντων της, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις βασικές πληροφορίες των προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι με τα artesian pasta straws® – τα 100% βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό, που παραμένουν αναλλοίωτα για πάνω από μία ώρα χωρίς να επηρεάζουν τη γεύση των ροφημάτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΗΛΙΟΣ με στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Διάβασε ακόμα: Οι διακρίσεις που έλαβε η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στη SIAL Innovation 2024
Νέα προϊόντα αναμένεται να δούμε στη Food Expo 2025
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην προσεχή Food Expo 2025, όπου θα παρουσιάσει νέα προϊόντα και θα συνεχίσει να προωθεί τις καινοτομίες της. Η συμμετοχή της στην έκθεση αυτή είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για τη διεύρυνση της παρουσίας της στην αγορά και την ενίσχυση των σχέσεων με διεθνείς συνεργάτες. Στο πλαίσιο αυτό, η ΗΛΙΟΣ θα συνεργαστεί με τις υπόλοιπες εταιρίες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, προβάλλοντας έτσι την ελληνική γαστρονομία και καινοτομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ είναι η πρώτη βιομηχανία ζυμαρικών διεθνώς και η πρώτη ελληνική εταιρεία που βραβεύεται με το Clean Label Project™ Purity Award. Αυτό το βραβείο αποδίδεται σε προϊόντα που αναγνωρίζονται για την καθαρότητά τους από χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και χημικών πλαστικοποιητών. Το βραβείο αυτό αποτελεί σημαντική διάκριση για την εταιρεία και ενισχύει την αξιοπιστία της στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ζυμαρικών.
Κλείνοντας τη συζήτηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Αθανασία Δάκου, η ίδια θέλησε να μοιραστεί μαζί μας ότι στα πλάνα της ΗΛΙΟΣ υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις σε θέματα βιωσιμότητας και όχι μόνο, που έχουν στόχο να ολοκληρωθούν έως το 2030. Αν και οι λεπτομέρειες αυτών των επενδύσεων δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες, η εταιρεία εργάζεται συστηματικά και με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Μόλις οι επενδύσεις αυτές ολοκληρωθούν θα προχωρήσουν στις κατάλληλες ενημερώσεις, διασφαλίζοντας έτσι τη δέσμευσή τους στη διαφάνεια και την ενημέρωση της αγοράς.
Διάβασε ακόμη: Η Coffee Island στην τελική τριάδα των καλύτερων αλυσίδων καφέ της Ευρώπης
Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News