Γαστρονομία

Anemelon: Το ξεχωριστό Κρητικό μέλι με θυμάρι και πεύκο

anemelon

Την αδυναμία μου στο μέλι την γνωρίζετε, όπως και των κρητικών προϊόντων άλλωστε.

Έτσι, ψάχνοντας για κρητικά προϊόντα έπεσα πάνω στην εταιρεία «Anemelon», μία εταιρεία παραγωγής μελιού που δημιουργήθηκε το 2013 από το μεράκι και την επιθυμία του Φανούρη Λεονταράκη για ένα μέλι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά με αμιγώς κρητικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα παχύρρευστο στην υφή – θαυμάσιο μέλι με κύρια συστατικά το θυμάρι, το πεύκο και τα κρητικά βότανα όπως θρούμπι, φασκομηλιά και ακονιζιά. Στη πρώτη μου γευστική δοκιμή απλά με ένα κουτάλι εξεπλάγην αφού ο συνδυασμός των παραπάνω συστατικών απογειώνει όλες τις αισθήσεις, ιδίως τις αρωματικές!

Στη δεύτερη δοκιμή και πλέον συνήθεια στη πρωινή μου ρουτίνα με μία φέτα ψωμί, ένα κομμάτι κρητικό τυρί και λίγο μέλι η άποψη μου παρέμεινε ίδια και εξεπλάγην δύο φορές!

Το μέλι “Anemelon” έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω που αναζητούσα στο πρωινό μου, δηλαδή ποιότητα γεύσης, φυσικά αρώματα και ενέργεια όλη την ημέρα!

Η Κρήτη φημίζεται για τη πλούσια βλάστηση της σε αρωματικά φυτά και βότανα, οπότε δεν περίμενα κάτι διαφορετικό όταν διάβασα την περιεκτικότητα του μελιού σε κρητικά βότανα.

Ωστόσο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μέλι πραγματικά ξεχωρίζει από τα κρητικά μελιά που έχω βρει στην αγορά και αξίζει να το δοκιμάσετε!

Θα το βρείτε σε delicatessens και παντοπωλεία ανά την Ελλάδα.

zorbabook