Νέα

Anuga Dairy: Υψηλή συμμετοχή εκθετών από την Ελλάδα & τον υπόλοιπο κόσμο

dairy product

Ιδιαίτερη παρουσία θα ‘χουν και τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα

Ο κόσμος των τροφίμων και των ποτών ετοιμάζεται για μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις του φθινοπώρου, καθώς η Anuga 2023 ανοίγει τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας από τις 7 έως 11 Οκτωβρίου. Όπως οι περισσότερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων & ποτών είναι χωρισμένες σε κατηγορίες, έτσι και εκείνη. Κάτω από αυτήν λοιπόν βρίσκεται η Anuga Dairy για τη βιομηχανία των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Περίπου 500 εκθέτες συμμετέχουν στην φετινή Anuga Dairy

Σύμφωνα με την Anuga, η φετινή συμμετοχή εκθετών στο κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι υψηλή. Συνολικά, στην έκθεση συμμετέχουν 24 χώρες. Εκτός από την Γερμανία, υψηλή συμμετοχή έχει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Γαλλία. Επιπλέον συμμετοχές έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ άλλων από τη Βουλγαρία, τη Δανία, το Ντουμπάι, την Εσθονία, τη Μ. Βρετανία, τη Λιθουανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Η Anuga, έχοντας ως κύριο θέμα της τη βιώσιμη ανάπτυξη, δίνει έμφαση και στα φυτικά υποκατάστατα γάλακτος, τα οποία θα ‘χουν ιδιαίτερη παρουσία στην έκθεση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στο πλαίσιο της Anuga Innovations. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης δεν παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση μόνο μεταξύ των καταναλωτών, αλλά αποκτούν επίσης ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Anuga Dairy με την συμμετοχή περισσότερων από 80 εκθετών που διαθέτουν vegan και φυτικά γαλακτοκομικά είδη.

Όσον αφορά τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, οι παραγωγοί βασίζονται κυρίως σε νέες γεύσεις, όπως τυριά με pesto, με μυρωδικά ή άλλα τοπικά συστατικά, καθώς και στα βιολογικά.

Η συμμετοχή της χώρας μας

Αξιοσημείωτη θα είναι η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στο χώρο της Anuga Dairy. Ενδεικτικά έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές των:

Διάβασε ακόμη:

Η Mustaki Nomad Brewing παρουσιάζει την μπύρα “Frida”

LEGIT: Το νέο espresso brand που ξεχώρισε στο Athens Coffee Festival

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News