bioselect
Ομορφιά

BIOselect: Η ιστορία πίσω από τα φυσικά καλλυντικά με βάση το δίκταμο και το ελαιόλαδο

Πριν περίπου 19 χρόνια ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, η BIOselect. Μια ελληνική εταιρεία με έντονη παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξειδικεύεται στην παραγωγή και τη διάθεση φυσικών καλλυντικών για την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας.

Η εύφορη κρητική γη διαθέτει όλη την ποικιλία των αναγκαίων πρώτων υλών για την παραγωγή φυσικών καλλυντικών όπως αυτών της BIOselect. Σύμφωνα με την ίδια πολλά από τα φυτά και τα βότανα είναι αυτοφυή μόνο στην Κρήτη, με τη χρήση τους να ξεκινά από την αρχαιότητα, γνωστά και ως φαρμακευτικά φυτά για τις εξαιρετικές θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι συμβατά με την επιδερμίδα, υποστηρίζουν τις φυσικές της λειτουργίες και προσφέρουν ήπια, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα.

Τα πρώτα βήματα στην αγορά και η επέκτασή της στο χώρο της περιποίησης

Το 2002 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με την παραγωγή και διανομή κρητικών προϊόντων διατροφής ανώτερης ποιότητας, βιολογικής καλλιέργειας όπως είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τα αρωματικά βότανα και το μέλι.

Μετά από 3 χρόνια, η BIOselect εντόπισε την μεγάλη ανάγκη της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς για οργανικά καλλυντικά και δημιούργησε τα πρώτα της πιστοποιημένα οργανικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία διέθεσε σε επιλεγμένα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

To 2006, αναπτύξαν τις πρώτες εμπορικές συνεργασίες τους διεθνώς και μέχρι σήμερα η εξαγωγική δραστηριότητά τους βρίσκεται σε: Ρωσία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Αμερική, Αγγλία, Κύπρο, Πολωνία, Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Αυστρία.

Η καινοτομία των προϊόντων της

Το «πάντρεμα» δύο συστατικών, του δίκταμου και του ελαιόλαδου, γνωστά από την Αρχαία Κρήτη για τις πολυάριθμες ιδιότητές τους, οδήγησε την εταιρεία στην δημιουργία του κατοχυρωμένου προϊόντος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Dictamelia. Αποτελεί το βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα BIOselect. Ένα μοναδικό προϊόν που δημιουργούν και παράγουν αποκλειστικά για τα προϊόντα τους, σε ειδικές συνθήκες εκχύλισης και ωρίμανσης, για να αποδίδει με το βέλτιστο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες του δίκταμου και του ελαιόλαδου.

BIOselect

Παραγωγική διαδικασία & Φιλοσοφία

Με αγάπη και σεβασμό στη φύση και τα υλικά που προσφέρει η κρητική γη,
δημιουργούν και παράγουν τα προϊόντα BIOselect με συνταγές από επιλεγμένα
συστατικά φυσικής προέλευσης και με υψηλό ποσοστό, σε πρώτες ύλες βιολογικής
καλλιέργειας.

Η έμπειρη ομάδα τους αποτελείται από επαγγελματίες χημικούς, αρωματοποιούς &
έμπειρους συλλέκτες βοτάνων, με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες αξίες και με τον ίδιο ενθουσιασμό αναζητούν νέες ιδέες για να μας προσφέρουν την καλύτερη φυσική περιποίηση και φροντίδα.

Στην παραγωγική τους διαδικασία ακολουθούν και εξελίσσουν τις παραδοσιακές τεχνικές με ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά κριτήρια, αυστηρό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής έτσι ώστε τα προϊόντα BIOselect να αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία φυσικής φροντίδας και περιποίησης για όλη την οικογένεια.

bioselect naturals

BIOselect NATURALS: Ο εξωτικός «γάμος» της Μεσογείου με την Ανατολή

Το 2017 δημιούργησαν μια νέα σειρά φυσικών καλλυντικών. Τη BIOselect NATURALS. Από τη Μεσόγειο μέχρι τις πύλες της Ανατολής, η “Bioselect Natural” εξερευνά την αρχαία Διαδρομή του Μεταξιού ανακαλύπτοντας τα βότανα, τα φρούτα και τα εξωτικά μπαχαρικά που ξυπνούν τις αισθήσεις και τη ψυχή. Ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από μοναδικά αρώματα και δυνατές αισθήσεις.

Κάπου εδώ κλείνω το αφιέρωμά μου στην κρητική εταιρεία BIOselect και σου υπόσχομαι ότι το «ταξίδι» συνεχίζεται με νέες δοκιμές προϊόντων της και πολλά ακόμα!

Ανακάλυψε όλα τα φυσικά καλλυντικά της BIOselect στα συνεργαζόμενα σημεία πώλησής της καθώς και στο eshop της: www.bioselecteshop.com

Διάβασε ακόμη:

Λ.Πέπλης, AgroFigs: «Να καταφέρουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στους νέους πως το να γυρίσεις πίσω(στο τόπο σου), δεν είναι step-back για σένα αλλά άλματα εξέλιξης για τον τόπο μας.»

Η σειρά QUEEN της KYANA έχει όλα όσα χρειάζεστε εσείς και τα μαλλιά σας!

Δοκίμασα το νέο Sun Care Hair Oil της Dalon για την αντηλιακή προστασία των μαλλιών μου!

Monemvasia Deli: Αυθεντικές τοπικές γεύσεις – κι όχι μόνο – από την Λακωνική Γη!

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα νέα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!