Σύσταση Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας
Μόδα

Ελληνική Μόδα: Το μέλλον της διαφαίνεται ελπιδοφόρο

Ευχάριστα νέα ήρθαν πριν λίγες ημέρες για την ελληνική μόδα, καθώς δημιουργήθηκε το σωματείο «Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας»

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στο ΥesHotel, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μελών και καλεσμένων για την κοπή της πίτας σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα. Το νέο αυτό εγχείρημα φέρνει κοντά τους επαγγελματίες του χώρου και σηματοδοτεί ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τον κλάδο.

To διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο την Ορσαλία Παρθένη, Αντιπρόεδρο τον Βασίλη Ζούλια, γραμματέα την Ιωάννα Κουρμπέλα, ταμία τον Κωνσταντίνο Τσιγαρό, μέλος με την αρμοδιότητα υπευθύνου δημοσίων σχέσεων τον Άγγελο Μπράτη, δικηγόρο την Ιωάννα Ν.Λαγουμίδου αλλά και τα μέλη του συλλόγου από όλη την Ελλάδα, αντάλλαξαν ευχές για την ευόδωση των σκοπών του σωματείου, ενώ έθεσαν νέους στόχους και προοπτικές.

ΒΑΣΙΛΗΣ
ΖΟΥΛΙΑΣ

Οι παριστάμενοι κ. Νικόλαος Κογιουμτζής, Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ο κ. Μελέτης Καραμπίνης, Διευθυντής Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, συμβούλευσαν το διοικητικό συμβούλιο και δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν κατά το μέγιστο δυνατό προκειμένου να προωθηθεί η ελληνική μόδα και οι Έλληνες σχεδιαστές, όπως τους αξίζει.

Από τη συνάντηση φυσικά δεν έλλειπαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της μόδας, όπως η Έλις Κiss, o Mιχάλης Πάντος, η Έφη Φαλίδα, ο Νικόλας Γεωργίου, η Σάντυ Τσαντάκη οι οποίοι μαζί με τους Μάρα Δεσίπρη, Θανάση Κρίκη και Βαγγέλη Κύρη αποτελούν και την κριτική επιτροπή ένταξης νέων μελών στο σωματείο.

Οι στόχοι του σωματείου μεταξύ άλλων είναι η προώθηση, υποστήριξη και προβολή, με κάθε μέσο, της δράσης των σχεδιαστών της ελληνικής μόδας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και η επιδίωξη σύναψης συμφωνιών με ευεργετικούς όρους για την συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους εκθέσεις,  διοργανώσεις μόδας, showrooms κ.α. είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η διοργάνωση και επιμέλεια, ακόμα και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες διαφόρων επαγγελμάτων που συναντώνται με το επάγγελμα του σχεδιαστή μόδας.

ΝΤΕΝΙΖ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ανάμεσα στους καίριας σημασίας σκοπούς του σωματείου, είναι η διεξαγωγή προγραμμάτων καθοδήγησης και mentoring σε νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων είτε από τα μέλη της Ένωσης είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Το πρώτο βήμα έγινε αποφασιστικά και το μέλλον διαφαίνεται ελπιδοφόρο για την ελληνική μόδα. Οι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, έδειξαν την δυναμική τους.  Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου εκτός των προαναφερόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας (Maison Faliakos), ο Βρεττός Βρεττάκος, ο Σωτήρης Γεωργίου, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, η Λιάνα Καμπά, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ντενιζ Ελευθερίου, ο Χρήστος Κωσταρέλλος, η Χαρά Λεμπέση, ο Δημήτρης Ντάσιος, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Γιάννης Τόγκος, ο Μάκης Τσέλιος κ.α.

Διάβασε ακόμη:

igo project: το ιδανικό μέρος για τα πιο ιδιαίτερα fashion items!

Miss Polyplexi: Υψηλή αισθητική και απαράμιλλη δεξιοτεχνία η νέα χειμωνιάτικη συλλογή της

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!