exesion deli
Πρόσωπα

Exesion Deli: Ο Κωνσταντίνος Τοκίδης μας μιλά για τη δική του ελληνική γωνιά στην Αλεξανδρούπολη

Αν και νέο, έχει ήδη κερδίσει μία θέση στη καρδιά των επισκεπτών του, αφού η γκάμα των ελληνικών προϊόντων που προσφέρουν είναι τεράστια.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η ενασχόληση, ποια είναι η γνώμη των τοπικών κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών που δέχεται το μαγαζί, καθώς και η ποικιλία που προσφέρει αυτό; Ο ιδιοκτήτης του Exesion μιλά στο Make Your Way για τη δική του γωνιά με εκλεκτά και άκρως ελληνικά προϊόντα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. 

Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς και πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς και για το άνοιγμα ενός δικού σας delicatessen στην Αλεξανδρούπολη. 

Ονομάζομαι Τοκίδης Κωνσταντίνος. Είμαι γεννημένος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. 

Κατοικώντας σε μια μεγαλύτερη πόλη από την Αλεξανδρούπολη και κάνοντας πολλά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις ελληνικών προϊόντων και να τις αγαπήσουμε. 

Έτσι, όταν αποφασίσαμε να μείνουμε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, δεν βρήκαμε κάτι αντίστοιχο σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ένα deli δηλαδή καθαρά αφιερωμένο σε ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Exesion στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.  

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να έχει ένα ελληνικό προϊόν για να τοποθετηθεί στο κατάστημά σας;  

Ψάχνουμε ενδελεχώς ελληνικά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδος από παραγωγούς που έχουν αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν. Έτσι τα προϊόντα γίνονται αυτομάτως μοναδικά.

Πολλές φορές ταξιδεύουμε εμείς οι ίδιοι στον παραγωγό για να δούμε από κοντά το προϊόν και να γνωρίσουμε από κοντά τον παραγωγό.

Ένα delicatessen σαν και το δικό σας πιθανών θα ‘χει αποκτήσει το ενδιαφέρον ποικίλων τουριστών. Ποια είναι πιστεύετε η γνώμη αυτών για τα ελληνικά προϊόντα που είναι τοποθετημένα στο μαγαζί σας, καθώς και γενικότερα γι’αυτά; 

Σίγουρα το ενδιαφέρον των τουριστών για το κατάστημα μας είναι πολύ μεγάλο. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που οι τουρίστες όταν έρχονται στην Αλεξανδρούπολη αναζητούν το κατάστημα μας. Μένουν ευχαριστημένοι και μας ξανά επισκέπτονται. Όλοι οι τουρίστες λατρεύουν τα ελληνικά προϊόντα που έχουμε στο Exesion. Τα θεωρούν και μοναδικά και πολύ γευστικά.

Ποια είναι η γνώμη των τοπικών ανθρώπων που συναντάτε καθημερινά για τα προϊόντα σας και τελικά, τι είναι αυτό που κοιτάει περισσότερο ο Έλληνας καταναλωτής σε ένα προϊόν; 

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του καταστήματος μας οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης μας δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα προϊόντα τα οποία έχουμε φέρει.

Τον τελευταίο καιρό οι διατροφικές συνήθειες μας έχουν μεγαλύτερη ποιότητα. Έτσι ο μέσος Έλληνας καταναλωτής είναι περισσότερο ενημερωμένος για το προϊόν που θα αγοράσει. Πλέον κοιτάζει για προϊόντα αγνά, χωρίς συντηρητικά και με μεγάλη θρεπτική αξία. 

Πείτε μας λίγα λόγια για τα ελληνικά προϊόντα που θα βρει κανείς στο “Exesion”. Από ποιες περιοχές της Ελλάδας προέρχονται και τι κατηγορίες τροφίμων και ποτών μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημά σας; 

Τα προϊόντα του Exesion προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα. Έχουμε μια μεγάλη γκάμα τυροκομικών προϊόντων, αλλαντικά, χειροποίητα ζυμαρικά.

Μια μεγάλη γκάμα μανιταροπροϊόντων, χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, μπαχαρικά και βότανα και πολλά άλλα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του καταστήματος μας. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας ως Exesion; 

Ήδη έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε δικά μας προϊόντα με την σφραγίδα του Exesion και στο μέλλον ευελπιστούμε η λίστα αυτή των προϊόντων να μεγαλώσει. 

Από τις εικόνες που είδα, καθώς κι από την υπέροχη κουβέντα που αναπτύξαμε με τον Κωνσταντίνο, αν είσαι κάτοικος Αλεξανδρούπολης και των κοντινών πόλεων, αξίζει να κάνεις μία επίσκεψη σε αυτό, και να προμηθευτείς μερικά από τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα που υπάρχουν στο μαγαζί του.

Κι αν είσαι Αθηναίος, τι λες κλείνουμε εισιτήρια για μία μαγική γευστική εμπειρία στην μακρινή αυτή πόλη; Εγώ το ‘χω βάλει ήδη στο πρόγραμμα μου, εσύ; 

Διάβασε ακόμη:

Γαϊδαράκος: Τα αλείμματα μελιού με βούτυρα ξηρών καρπών ήρθαν με νέα εμφάνιση!

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News