melenda
Γαστρονομία

Passion Honey: Το βιολογικό μέλι Χαλκιδικής και η μοναδική “Melenda”

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει από προηγούμενα άρθρα, το μέλι για εμένα αποτελεί καθημερινή επιλογή είτε ως πρωινό γεύμα με κάποια φρυγανιά , είτε ως απογευματινό σνακ στα γευστικά pancakes μου.

Αναζητώντας λοιπόν ελληνικά προϊόντα, έπεσα επάνω στην εταιρεία Passion Honey από την όμορφη Χαλκιδική, έτσι ήρθα σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες – παραγωγούς αυτής, και έμαθα όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το δικό τους βιολογικό μέλι.

Η εταιρεία

Η εταιρεία Passion Honey λοιπόν, βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του Χολομώντα Χαλκιδικής κοντά στον Ταξιάρχη. Πρόκειται για μία περιοχή χαρακτηρισμένη ως Natura 2000, ένα προστατευμένο, δηλαδή, καταφύγιο της άγριας ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι κυψέλες μετακινούνται μόνο εντός της περιοχής αυτής, αναλόγως την εποχή και την βλάστηση που υπάρχει.

Σε αυτό το μαγικό περιβάλλον λοιπόν, η δική τους κοινωνία μελισσών τρέφεται από τα φυτά και τα δέντρα του δάσους όπως: καστανιές, έλατα, κουμαριές κ.α

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του μελισσοκομείου τους είναι η μη χορήγηση φαρμάκων στις μέλισσες, είτε προληπτικά, είτε για θεραπεία. Στη σπάνια περίπτωση που χρήζει αντιμετώπιση κάποια ασθένεια, ακολουθούν εναλλακτικές φυσικές μεθόδους για την φροντίδα τους, όπως φυτά και βότανα.

Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, η Passion Honey, κατάφερε να έχει όσο πιο φυσικά και ανεπηρέαστα από τον ανθρώπινο παράγοντα και την μόλυνση, προϊόντα κυψέλης.

Αν υπάρχει κάτι που πιστοποιεί τα παραπάνω, αυτό είναι σίγουρα η αναγνώριση και ύστερα η πιστοποίηση των προϊόντων της από την Bio Hellas. 

Τα προϊόντα της

Τα προϊόντα κυψέλης της εταιρείας Passion Honey, όπως προανέφερα πριν είναι απολύτως βιολογικά και πιστοποιημένα από την Bio Hellas, έτσι λοιπόν δεν περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές ή αρωματικές ύλες, με αυτό τον τρόπο λοιπόν φτάνουν και στα χέρια μας 100% ανεπεξέργαστα. Ο χώρος τυποποίησης τους είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από το Υπουργείο ΚΗΜΟ, καθώς και πιστοποιημένος ως πρότυπη οικοτεχνία που πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμου.   

Το μέλι ως βασικό προϊόν παραγωγής τους, μεταφέρεται απευθείας από το μελισσοκομείο στο εργαστήριο τους, όπου και γίνεται η εξαγωγή από τα πλαίσια και στη συνέχεια η τυποποίηση και συντήρηση του. 

Οι βασικές ποικιλίες βιολογικού μελιού που παράγουν είναι: έλατο, ανθόμελο δάσους, βελανιδιά, καστανιά, φθινοπωρινό ερείκι και κούμαρο. Επιπλέον, θα βρει κανείς σε γυάλινη συσκευασία μέλι με ξηρούς καρπούς, με superfoods, με γύρη, με βασιλικό πολτό, με γύρη και μαζί με βασιλικό πολτό, μέλι με κακάο χωρίς προσθήκη αρωμάτων.
Ένα από τα ιδιαίτερα σημαντικά και γνωστά προϊόντα της Passion Honey που πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι η Melenda. Πρόκειται για έναν συνδυασμό φουντουκιού, με μέλι και κακάο. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει πάστα(άλειμμα) βιολογικού φουντουκιού με πάνω από 60% βιολογικό μέλι και εξαιρετικής ποιότητας κακάο. Χωρίς γλουτένη και λακτόζη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, λιπαρών ουσιών, χρωστικών και συντηρητικών. 

Βασικός στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν η δημιουργία ενός αγνού προϊόντος που θα αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες και θα αποτελέσει ένα εν δυνάμει εξαιρετικό πρωινό ή σνακ για όλες τις ώρες, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μιας ημέρας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ανά 100g

ενέργεια                                399kcal/100g

πρωτεΐνη                                    7,9g/100

υδατάνθρακες                           64,6g/100

σάκχαρα                                   44,5g/100

διαιτητικές εδώδιμες ίνες           4,2 g/100

κορεσμένα  λιπαρά                     1,6g/100

ακόρεστα λιπαρά                        9.6g/100

νάτριο (Na)                              55,5mg/kg

Διάβασε ακόμη:

Anemelon: Το ξεχωριστό Κρητικό μέλι με θυμάρι και πεύκο

Salamousas Agrifood: Τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα καλλιεργημένα στην εύφορη Λημνία Γη

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News