Νέα

Κλιάφα: «Τιμή τους και καμάρι τους», το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

Kliafa

Μια μεγάλη γιορτή για τη νέα εποχή Κλιάφα!

Με σεβασμό στο όραμα του πατέρα, Θεόδωρου Κλιάφα, στην βαριά ιστορία των 96 χρόνων, και με το βλέμμα στο μέλλον, η εταιρεία Κλιάφα εγκαινίασε εχθές το πλήρως ανανεωμένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της στα Τρίκαλα, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή των αναψυκτικών Κλιάφα που με το ίδιο μεράκι και την ίδια ασύγκριτη γεύση από το 1926, προσφέρουν πλέον σε όλους μας τα μόνα ελληνικά αναψυκτικά χωρίς συντηρητικά.

Το νέο εργοστάσιο Κλιάφα και τα προϊόντα της

Καθ’ όλη την διάρκεια των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρίαν να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου που φιλοξενούν τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εμφιάλωσης, χάρη σε επενδύσεις οι οποίες άγγιξαν τα 18.000.000 ευρώ την περίοδο 2020-2021. Η Κλιάφα στις νέες εγκαταστάσεις της μπορεί να εμφιαλώσει όλη την γκάμα κλασσικών και σύγχρονων αναψυκτικών, προϊόντα cola, ενεργειακά
ποτά, εμφιαλωμένο νερό, τσάι και χυμούς.

Η ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή του εργοστασίου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, καθιστά την Κλιάφα την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Η γκάμα των προϊόντων που παράγει η Κλιάφα περιλαμβάνει όλες της κλασσικές γεύσεις αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα και σόδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα και λεμονάδα χωρίς ανθρακικό, πορτοκάλι, λεμόνι και βύσσινο χωρίς ζάχαρη, καθώς και την BiBi cola σε κλασσική και zero.

Η εγκατάσταση και τα προϊόντα της Κλιάφα πληρούν τα πιο σύγχρονα standard ποιότητας και έχουν λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, HACCP, ISO 22000:2018, BRC και IFS.

Κλιάφα αναψυκτικά

Προϊόντα Κλιάφα φέρουν διεθνές διακρίσεις

Τα προϊόντα Κλιάφα έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Superior Taste Awards 2022. Πρόκειται για βραβεύσεις που φέρουν τη σφραγίδα εγκυρότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, του κορυφαίου
ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης.

Τα σημεία πώλησης και οι στόχοι της Κλιάφα για εξωστρέφεια

Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ στα ράφια των καταστημάτων των μεγαλύτερων retailer της χώρας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της στις αγορές λιανεμπορίου και HORECA πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, η Κλιάφα ανοίγει τα φτερά της και στις διεθνείς αγορές: τα πρώτα, σταθερά βήματα έχουν γίνει ήδη στις αγορές Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας, όπου σημειώνεται πολύ θετική αποδοχή, ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η
είσοδος στις αγορές ΗΠΑ, Αυστραλίας και Κίνας, αφού καταγράφεται ενδιαφέρον για συνεργασία από μεγάλους εμπορικούς εισαγωγικούς οίκους.

Ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας

Για την Κλιάφα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Τρίκαλα εδώ και έναν αιώνα, η πόλη και οι πολίτες της ήταν πάντα και παραμένουν ανάμεσα στις κορυφαίες προτεραιότητές της. Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την
τοπική κοινωνία και οικονομία, με θέσεις εργασίας για τους πολίτες των Τρικάλων στο νέο εργοστάσιο.

Τα εγκαίνια & οι καλεσμένοι

Πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα παρέστη σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή για μία εκ των ιστορικότερων εταιρειών αναψυκτικών της χώρας. Ανάμεσά τους, τα μέλη της Οικογένειας Σαράντη, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κλιάφα, Σαράντης, Εγκαίνια

Αμέσως μετά τον αγιασμό, που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρικκαίων, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, ο κ. Στέλιος Μ. Σαράντης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εντυπωσιακή πορεία της Κλιάφα από την ίδρυσή της, το 1926, έως την εξαγορά της από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, το 2020, τονίζοντας ότι:

«Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες
ανάγκες των καταναλωτών, διατηρώντας πάντα την αυθεντικότητα και την ποιότητα που αντιπροσωπεύει εδώ και 100 χρόνια το όνομα Κλιάφα».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση των εγκαινίων είπε ότι

«γιορτάζουμε μαζί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Αυτό είναι άλλωστε και το μότο των εορτασμών: Τιμή μας και καμάρι μας!».

Από την πλευρά του, ο κ. Στέλιος Δ. Σαράντης τόνισε ότι

«Σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αναψυκτικών Κλιάφα και πραγματικά έχουμε θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Απόδειξη αποτελεί η επένδυση που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, η οποία έχει τη δυναμικότητα να στηρίξει δραστηριότητα πολλαπλάσια της σημερινής. Με λίγα λόγια, είμαστε μόνο στην αρχή. Η συνταγή της επιτυχίας είναι πλέον γνωστή και βασίζεται στον συνδυασμό της ιστορίας και της αναγνωρισιμότητας του brand Κλιάφας με την επαγγελματική εμπειρία του ομίλου και της οικογένειάς μας».

Συνεχίζοντας, έθεσε τους στόχους της εταιρείας, αναφέροντας τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, την καινοτομία μέσω της επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη, την ισχυροποίηση της εμπορικής επωνυμίας Κλιάφας και την επέκταση όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Καταλήγοντας επισήμανε ότι το μέλλον που φαντάζεται η οικογένεια Σαράντη για την εταιρεία είναι «λαμπρό και αντάξιο της ιστορίας της».

Άδωνις Γεωργιάδης, Εγκαίνια Κλιάφα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης συνεχάρη την Οικογένεια Σαράντη, τονίζοντας ότι

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μια μικρή επανάσταση! Η παρουσία του Ομίλου Σαράντη στην εταιρεία Κλιάφα δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση».

Ο Υπουργός μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, ενώ απευθυνόμενος στους αδερφούς Μιχάλη και Δημήτρη Σαράντη είπε:

«Όλα όσα έχετε πετύχει θα πρέπει να σας γεμίζουν με υπερηφάνεια. Αν και με ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια θα πρέπει να σας γεμίζει η εικόνα των δυο σας παιδιών, που ήταν το ένα καλύτερο απ’ το άλλο. Γιατί αν οι γονείς δεν πετύχουν στα παιδιά τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι τόσο το Υπουργείο του και ο ίδιος προσωπικά όσο και όλη η κυβέρνηση θα είναι στο πλάι της Οικογένειας Σαράντη

«όχι ως κάποιου είδους εκδούλευση, αλλά κάνοντας το καθήκον μας έναντι μιας οικογένειας και ενός Ομίλου που προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική οικονομία, θέσεις εργασίας και φέρνει ελληνικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου».

Υπουργός Περιβάλλοντος

Ιδιαίτερη έμφαση στη διαδρομή της Οικογένειας Σαράντη τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Όπως είπε,

«Έπειτα από δύο δύσκολες δεκαετίες, ο Όμιλος Σαράντη έχει καταφέρει σήμερα να είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της
χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων του».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε τη σημαντική προσφορά του Ομίλου στην τοπική κοινωνία και κατέληξε:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να χαρούμε μαζί με την Οικογένεια Σαράντη τη χαρά τους. Για μια ιστορική επιχείρηση που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα αναψυκτικά που παρήγαγε. Για μια επένδυση που ξεπερνάει τα 16.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτή την πορεία και να συνεχίσετε να επενδύετε στον τόπο μας».

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Εγκαίνια Κλιάφα

Τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός όσο και ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δ. Παπαστεργίου με τις σύντομες τοποθετήσεις τους έδωσαν έμφαση στην καινοτόμο διάσταση της επένδυσης στην εταιρεία Κλιάφα και στη σημαντική συμβολή της ιστορικής βιομηχανίας στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην διαδρομή και τη συνεισφορά της Οικογένειας Σαράντη στο τοπικό και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τονίζοντας ότι η πρωτοπόρος ιδέα του Θεόδωρου Κλιάφα βρίσκει άξιους συνεχιστές.

Δήμαρχος Τρικκαίων

Οι βραβεύσεις δεν έλειψαν από τα εγκαίνια

Κλιάφα, Βράβευση

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι κ.κ. Στέλιος Μιχαήλ Σαράντης και Στέλιος Δημητρίου Σαράντης βράβευσαν την επί δεκαετίες Διευθύντρια Παραγωγής της Μονάδας, κα Άννυ Αχριμανδρίτου, για την προσφορά της στην εταιρεία.
Στη συνέχεια, βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ταεκβοντό Φάνη Τζέλη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ θα σταθεί δίπλα της και τα επόμενα χρόνια, στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024 αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους αγωνιστικούς σταθμούς της.

Μάθε περισσότερα για την Κλιάφα στο https://www.kliafa.gr/

Διάβασε ακόμη:

Mia’s Σαντορίνη: Το εστιατόριο που μιλούν ελληνικά μας υποδέχεται!

Ελληνική Μόδα: Το μέλλον της διαφαίνεται ελπιδοφόρο

Food Expo 2022: Όλα όσα ξεχώρισα

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!