kyknos
Νέα

Μαγειρέψαμε μεσογειακά με εκλεκτές πρώτες ύλες των KYKNOS, ΗΛΙΟΣ, ΩΜΕΓΑ και Gea Bakery

Δυναμικό ήταν το αποτύπωμα του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής και
Ζαχαροπλαστικής
, που πραγματοποιήθηκε 14-16 Ιανουαρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και
Φιλίας
από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Chef’s Club of Greece, με τη συμμετοχή των
εταιριών ΩΜΕΓΑ, Gea Bakery, ΗΛΙΟΣ και KYKNOS.

Η τριήμερη διοργάνωση καθόρισε τις υψηλότερες προδιαγραφές για το μέλλον της Μεσογειακής Γαστρονομίας τόσο μέσα από το διαγωνιστικό κομμάτι όσο και από τα
μοναδικά masterclasses προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Τα εκλεκτά και νόστιμα προϊόντα των εταιριών Gea Bakery,
KYKNOS, ΩΜΕΓΑ και ΗΛΙΟΣ χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη ύλη σε πολλά διαφορετικά
Masterclasses, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η ανάδειξη της Mεσογειακής
Διατροφής, που πυλώνας της είναι η ελληνική γαστρονομία.

maria loi eleftheria katsafarou

Το Super Masterclass στο οποίο μαγείρεψαν οι Da Vinci Master Chefs Maria Loi -πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική- και Cesare Casella, έκλεψε τις εντυπώσεις του ελληνικού και ξένου κοινού, αφού οι δυο chefs μετέφεραν την πολύτιμη τεχνογνωσία του εξωτερικού, μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες τους με τα ελληνικά προϊόντα KYKNOS, ΗΛΙΟΣ, ΩΜΕΓΑ και Gea Bakery, καθώς, επίσης μας διασκέδασαν με το αστείρευτο χιούμορ τους.

Η Maria Loi πέρα από τις εκλεπτυσμένες της προτάσεις μαγειρικής με τα προαναφερθέντα προϊόντα, έδωσε και μερικά έξτρα τιπς για το πως μπορούμε να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας με αυτά, καθώς, επίσης, μοιράστηκε μαζί μας και τις θρεπτικές ιδιότητες αυτών, που συμβάλλουν θετικά στην επιδερμίδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η KYKNOS βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στους καταναλωτές της ελληνικής αγοράς, με τη μεγαλύτερη παρουσία μάρκας τοματικών προϊόντων στα ελληνικά νοικοκυριά. Παρά τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, η εταιρία σημειώνει συνεχή ανάπτυξη τζίρου και διευρύνει το εξαγωγικό της αποτύπωμα.

Ενώ, αντίστοιχα και η ΗΛΙΟΣ είναι η πρώτη βιομηχανία ζυμαρικών διεθνώς και η πρώτη ελληνική μάρκα, που σε επιλεγμένα προϊόντα της αποδόθηκε το Clean Label Project™ Purity Award, αφού αναγνωρίστηκαν για την καθαρότητά τους από χημικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα και χημικών πλαστικοποιητών από τον οργανισμό Clean Label Project™ .

Κλείνοντας, ο αντίκτυπος του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής ξεπέρασε τα «σύνορα» της Ελλάδας, αφού συμμετείχαν επαγγελματίες chef, pastry chef, σχολές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και από το εξωτερικό.