μαρμελάδα Γλυκάκι
Πρόσωπα

Η καταστροφή που μετατράπηκε σε επιτυχία με ένα Γλυκάκι

Όταν έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που όλα όσα έχεις χτίσει, διαλύονται, έχεις δύο λύσεις: ή αφήνεις την καταστροφή να σε συνεπάρει ή ξεκινάς μία καινούργια αρχή με όσα δυνατά μέσα διαθέτεις. Έτσι, κι έκανε ο Γιώργος Τσακοφίτης, ιδρυτής της επιχείρησης «Γλυκάκι» από το χωριό Οξύλιθος της Κύμης Ευβοίας.

Aπό υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος το 2011 με δώδεκα ημερών παιδί, επιστρέφει στο χωριό για επιβίωση, και από εκεί που μάζευε αχλάδια καταφέρνει να δώσει δουλειά σε 10 άτομα και να ταξιδέψει την επιχείρησή του σε όλο τον κόσμο..

Συγκεκριμένα το «Γλυκάκι – Παραδοσιακές Γεύσεις Οξυλίθου», του Γιώργου Τσακοφίτη είναι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2011 στον Οξύλιθο Κύμης Ευβοίας αξιοποιώντας τον αγροτικό πλούτο της περιοχής.

Στο Γλυκάκι θα βρεις γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής, εμπνευσμένα από τις πατροπαράδοτες συνταγές τους.

Όραμά τους όπως μου λέει ο κ.Τσακοφίτης:

“Να αναδείξουμε τον ευλογημένο τόπο μας και ταυτόχρονα να ζήσουμε και να εξελιχθούμε, εμείς και τα παιδιά μας, στη γη των προγόνων μας, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.”

Που θα τα βρεις; 

Εξυπηρετούν ένα δίκτυο 40 καταστημάτων κυρίως στην Αθήνα, την Εύβοια και νησιά Αιγαίου (παραδοσιακά παντοπωλεία, delicatessen, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία). Εξάγουν σε 4 χώρες, Γερμανία, Ολλανδία, Κύπρο και Νορβηγία και έχουν βάλει στόχο το 2018 να μπουν στην αγορά της Αγγλίας και με στοχευμένες κινήσεις, και στην αγορά της Αμερικής.

Γιώργος Τσακοφίτης

Επιτεύγματα και άλλα για την επιχείρηση.

Ορόσημο για την επιχείρηση τους, για τη βοήθεια που προσφέρουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες και την αξιοποίηση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής ήταν το 2014.

Το project «Γλυκάκι» βραβεύτηκε ως start up επιχείρηση από το ίδρυμα Angelopoulos CGIU Fellowship, ενώ το ίδιο ίδρυμα πρόσφερε τη δυνατότητα στον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιώργο Τσακοφίτη, να παρακολουθήσει στο Arizona State University στις ΗΠΑ μια σειρά σεμιναρίων και να γνωρίσει ανάλογα projects από όλο τον κόσμο.

To 2016 βραβεύτηκε με Great Taste Award(παγκόσμιος διαγωνισμός με έδρα το Λονδίνο) για ένα καινοτόμο προϊόν (φρέσκια μαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο).

Επιπλέον, η επιχείρηση έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσει του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005. 

Το Make Your Way αναμένει μία επίσκεψη στην Εύβοια για να δοκιμάσει από κοντά όλες τις όμορφες παραδοσιακές συνταγές από το «Γλυκάκι»

Περισσότερα για το «Γλυκάκι» θα βρεις εδώ: http://glikaki.com

Ακολούθησε το makeyourway.gr στο Google News