μέλι βελανιδιάς
Γαστρονομία

Μέλι Βελανιδιάς: Η πρότασή μου για αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση, μετά το φαγοπότι των γιορτών σχεδόν επιβάλλεται αφού συνήθως έχεις καταναλώσει υπέρογκη ποσότητα λιπαρών, αλκοόλ και ανθυγιεινών συστατικών. Αν κανείς αναζητήσει στο διαδίκτυο προτάσεις για μία αποτελεσματική αποτοξίνωση σίγουρα θα βρει εκατοντάδες. Σήμερα δεν είμαι εδώ για να σου πω τους τρόπους για να αποτοξινωθείς, αλλά για να σου μιλήσω για ένα προϊόν της ελληνικής γης που θα συνδράμει σε αυτή την διαδικασία. Το μέλι βελανιδιάς.

Σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, τους ειδικούς διατροφής, καθώς και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το ΑΠΘ, το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς θεωρείται το θαύμα της ελληνικής φύσης αφού απεδείχθη ότι οι ιδιότητες του είναι καλύτερες από το δημοφιλές στο εξωτερικό Manuka.

3 βασικοί λόγοι που το μέλι βελανιδιάς θεωρείται μέλι με πλούσια διατροφική αξία και κατάλληλο για αποτοξίνωση:

  1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου και νατρίου.
  2. Τα ένζυμα που περιέχει ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, τονώνουν το ανοσοποιητικό και συνδράμουν στην καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων
  3. Είναι ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα

Κι εδώ έρχεται η υποκειμενική μου άποψη. Παίρνει εύκολα την θέση της ζάχαρης, ενώ παράλληλα δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στα γλυκά σου. Κι αν ψάχνεις συνταγή σου έχω την πιο εύκολη για να πάρεις μια ιδέα. Μπισκότα με μέλι βελανιδιάς και τριμμένο φουντούκι

Εντάξει, καλό είναι στην αποτοξίνωση να μην φας γλυκάκι αλλά μία κουταλιά του γλυκού μέλι βελανιδιάς κάθε μέρα πριν γευματίσεις το πρωινό σου, πίστεψέ με είναι το χέρι βοηθείας που μπορείς να δώσεις στον οργανισμό σου για να αποτοξινωθεί πιο αποτελεσματικά.

Πριν κλείσω όμως το σημερινό άρθρο, οφείλω να σου προτείνω δύο αξιοθαύμαστα ελληνικά μέλια βελανιδιάς για να διαλέξεις.

Διάβασε ακόμη:

Γαϊδαράκος: Τα αλείμματα μελιού με βούτυρα ξηρών καρπών ήρθαν με νέα εμφάνιση!

Μ.Μουρίκη, Μouriki Greek Premium Honey: «Πολύ γρήγορα, κατάφερε να εδραιωθεί και να αποκτήσει το δικό της “μελισσοκομικό προφίλ & ταυτότητα”στην αγορά του μελιού.»

Back To School: Υγιεινά σνακ για το σχολείο!

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!