Γαστρονομία

SIAL 2022: Οι ελληνικές συμμετοχές από τον κλάδο του κρέατος

sial 2022 inspire food business

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου σχετικά με τις ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση SIAL 2022, στο Παρίσι, σήμερα γνωρίζουμε τις δύο ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο του κρέατος, οι οποίες ταξιδεύουν σε λίγες ημέρες για να συστήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Από τη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας στην «Πόλη του Φωτός»

Δεν είναι άλλη από την οικογενειακή εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και προώθησης κρέατος, ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Α.Ε, από την Πρέβεζα. Οι επισκέπτες της SIAL, στο Παρίσι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεράστια γκάμα προϊόντων που διαθέτει όπως τυποποιημένα λουκάνικα, καπνιστό ρολό χοιρινό με γέμιση, μπριζόλες καπνιστές, κεμπάπ, παριζάκι κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Α.Ε έχει «παντρέψει» τη σύγχρονη τεχνολογία με την παράδοση διατηρώντας αναλλοίωτες τις παραδοσιακές μεθόδους, τα μυστικά και τις γεύσεις της ανατολίτικης κουζίνας, όπως τα εμπιστεύθηκαν στους ιδιοκτήτες τους οι πρόσφυγες πρόγονοί τους.

τυποποιημένα λουκάνικα

Η ΒΙΚΡΕ θα «μιλήσει» γαλλικά!

Κι από την Πρέβεζα κατευθύνομαι στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, στην εταιρεία ΒΙΚΡΕ, της οικογένειας Χατζηγαβριηλίδη, που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το κρέας τη δεκαετία του ’70, ανοίγοντας το πρώτο της κρεοπωλείο στα Αμισιανά Καβάλας, με το δεύτερο να ακολουθεί δέκα χρόνια αργότερα. Ως ΒΙΚΡΕ, αρχίζει τα πρώτα της βήματα το 1997, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – χάρη στην υψηλή ποιότητα και την γκάμα που προσφέρει κυρίως στην μαζική εστίαση, καταφέρνει να γίνει μια από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές παραγωγικές μονάδες κρεατοσκευασμάτων στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, στην εταιρεία θα βρεις κρεατοσκευάσματα γύρου, προψημένο γύρο, σουβλάκια κοτόπουλο, σουβλάκια χοιρινά, μπιφτέκια κ.α

γύρος ΒΙΚΡΕ

Πρόκειται να ταξιδέψεις ως το Παρίσι για να δεις τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα; Θυμήσου να μου στείλεις στα social media την δική σου γευστική εμπειρία από τα παραπάνω προϊόντα, στη SIAL 2022.

Διάβασε ακόμη:

SIAL 2022: Οι ελληνικές συμμετοχές από τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών

Mataroa Gin: Η νέα προσθήκη στο portfolio της Beverage World

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!