Γαστρονομία

SIAL 2022: Κάποια ελληνικά γαλακτοκομεία θα μιλήσουν…γαλλικά!

sial 2022 inspire food business

Η SIAL 2022 ξεκινάει σε μία μόλις ημέρα. Περισσότερες από 150 ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών έχουν ήδη κλείσει θέση, με σκοπό την ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς τους μέσα από γευστικές δοκιμές και πολύωρες συζητήσεις για την εταιρική τους ταυτότητα, κι αυτά που προσφέρουν. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τις ελληνικές παρουσίες από τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και του κρέατος. Σήμερα, θα δούμε κάποιες από τον γαλακτοκομικό κλάδο.

Άρωμα Κρήτης στο Παρίσι

Ένα άρωμα και μία γεύση που μας ταξιδεύει εδώ και 73 χρόνια, από έναν άνθρωπο δραστήριο και πολυάσχολο, τον παππού Εμμανουήλ Καλογεράκη. Το μεράκι του, η αγάπη του για τα τυριά και ένα μικρό καζάνι στην άκρη του σπιτιού τον οδήγησαν στην τυροκομία, και στην τυροκομική εταιρεία Καλογεράκη. Η οποία αύριο θα κερνάει παραδοσιακές νοστιμιές όπως κρητική γραβιέρα ΠΟΠ και ξυνομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ.

Από το βουνό των Θεών στην Πόλη του Φωτός

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε, γνωστή και ως Όλυμπος, δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις. Με τον «καμβά» ανάπτυξης στο ένα χέρι και τα «πινέλα» της ιστορίας της στο άλλο, αφήνει τις δικές της πινελιές έμπνευσης σε όλους μας, μέσω των αξιόλογων επενδύσεων που πραγματοποιεί στο γαλακτοκομικό και μη, κλάδο.

Με μία τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά γαλακτοκομικά είδη, ζωικής και φυτικής προέλευσης, φυσικούς χυμούς, τσάι κ.α, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει κατακτήσει τόσο το ελληνικό καλάθι όσο και το διεθνές. Στη φετινή SIAL, εκτός από το brand, Όλυμπος, θα «επιβιβαστεί» η δροσιά και η παράδοση της Οικογένειας Κλιάφα, ο καλύτερος Καρπός της ελληνικής γης, καθώς, επίσης και το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό – ανθρακούχο νερό της αγοράς, Δούμπια. Οι Παριζιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της θεσσαλικής γης, κι όχι μόνο.

Το success story μίας φάρμας από το Κιλκίς καταφτάνει στη SIAL 2022

Η Φάρμα Κουκάκη, από τους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς, με 45 χρόνια πορείας στο χώρο της γαλακτοκομείας, παράγει εκλεπτυσμένα προϊόντα γάλακτος ακολουθώντας πιστά τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές διαθέτοντάς τα τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη αγορά. Εκτός βέβαια από γαλακτοκομικά προϊόντα, η εταιρεία που ξεκίνησε πουλώντας το γάλα από σπίτι σε σπίτι, έχει εμπλουτίσει τον κατάλογό της και με φυσικούς χυμούς.

Πρόκειται να ταξιδέψεις ως το Παρίσι για να δεις τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα; Θυμήσου να μου στείλεις στα social media την δική σου γευστική εμπειρία από τα παραπάνω προϊόντα, στη SIAL 2022.

Διάβασε ακόμη:

SIAL 2022: Οι ελληνικές συμμετοχές από τον κλάδο του κρέατος

SIAL 2022: Οι ελληνικές συμμετοχές από τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών

Έρχεται το 3ο Γαλάζιο Σάββατο

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!